Rendszerüzenet
2018. október 28.

Ünnepi átadások a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvodában

2018. október 26-án, pénteken ünnepélyes keretek között került átadásra az intézmény újonnan elkészült kézilabdapályája és második tornaterme.

A Magyar Állam támogatásával, a Magyar Kézilabda Szövetség „Rekortán pálya fejlesztési program” megnevezéssel új országos programot indított és hirdetett meg. A fenntartó Törökszentmiklósi Református Egyházközség és a Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda pályázatot nyújtott be egy szabadtéri kézilabdapálya létesítésére. A pályázatot sikeresen megnyerték, és ennek jóvoltából épülhetett meg a palánkrendszerrel körbevett, polipropilén borítású kültéri kézilabdapálya. Az ünnepélyes átadáson az iskola tanulói együtt álltak a pályára egy rövid mozgásos bemutatóra, ezt követően mérkőzések vették kezdetét. A mezőtúri Református Kollégium U9-es fiú csapata, a Törökszentmiklósi Székács Kézilabda Egyesület U12-es lánycsapata és a Tiszaföldvári Városi Sportegyesület U9-es fiú csapata játszott. Az utóbbi két csapatnak nagy számban vannak Bethlenes tagjai is. 

alt

alt

Az intézmény 2. tornaterme (Kutas Bálint út 3-5) elsősorban a mindennapos testnevelés feladatrendszerének ellátását segíti. Optimális feltételeket biztosít a gyógytestnevelés és a néptánc oktatáshoz, de kulturális- és diákrendezvények helyszínéül is szolgál.

Az épület térkővel lerakott udvarán kialakításra került a nevelők és diákok számára egy kulturált kerékpártároló rész is.

Nagytiszteletű Szabó József elnöklelkész úr ünnepi áhítatában hálát adott a Mindenható Istennek megtartó kegyelméért és ajándékaiért, „Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre”.

  alt

Virágné Katona Zsuzsanna igazgató asszony és Szabó József elnöklelkész úr közösen végezte a szalagvágás ceremóniáját Boldog István országgyűlési képviselő úrral.  

     alt

Az ünnepségen az óvodás és iskolás gyermekek szerepeltek.     

alt

alt

Az avató ünnepséget jelenlétével megtisztelte többek között dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, Törökszentmiklós város vezetősége és nevelési-oktatási intézményeinek vezetői, Szloska Krisztián, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, a környező települések polgármesterei, valamint az intézmény szakmai partnerei.

Hála legyen Istennek az ő kimondhatatlan ajándékáért. (2Kr 9,15)

Az ünnepi átadásról további fotók és videók az alábbi linkekre kattintva érhetőek el:

https://www.facebook.com/1558769684369084/photos/?tab=album&album_id=2202939033285476

https://youtu.be/neAHnkFC5Lg

https://hirtv.hu/video/215045