Programajánló
Reformáció – Lelkiség – Liturgia Konferencia
márc 12
2017
A Dunántúli Református Lelkészegyesület konferenciája.   A konferencia témája: Reformáció – lelkiség - liturgia
Teológus Tavasz konferencia
márc 10
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiuma a reformáció félévezredes évfordulója évében 2017. március 10-11. között Teológus Tavasz címmel konferenciát rendez. A konferencia alcíme: "Újuljatok meg lelketekben és elmétekben" (Ef 4,23) Az egyház megújulása a reformációra emlékezve. Ezen a nemzetközi konferencián a doktorandusz hallgatók mellett nem régen doktorált kutatók és TDK-s hallgatók is.
Dr. Fazakas Sándor: Isteni és emberi beavatkozások
márc 07
2017
Március 7-én, kedden 18 órakor Kávéházi estét tartunk a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban. Téma: Isteni és emberi beavatkozások. Őssejtkutatástól a klónozásig. Előadó: Dr. Fazakas Sándor, egyetemi tanár. A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges a www.nagytemplom.hu oldalon, a Lelkészi Hivatalban vagy a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.
Bibliavasárnap - március 5.
márc 05
2017
Bibliavasárnap március első vasárnapján. Az adományok a magyar nyelvű Biblia szövegének gondozását, kiadását és terjesztését segítik.
Világimanap 2017-ben
márc 03
2017
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottsága szervezésében 2017. március 3-án lesz a Világimanap, aminek a keretében a fülöp-szigeteki keresztyén testvéreket ismerhetjük meg és imádkozhatunk értük. A Világimanap anyaga letölthető a www.meot.hu honlapról a menüben a „női misszió”-ra kattintva. Kérjük, látogassanak el az Ökumenikus Világimanap Facebook-oldalára, ahol folyamatosan tesznek közzé hasznos információkat, képanyagokat:   https://www.facebook.com/vilagimanap/     
Borum - Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Találkozója - hanganyaggal
márc 03
2017
  Idén is megszervezi a BORUM Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát a Magyar Református Szeretetszolgálat. Ezúttal a felvidéki borokat ismerhetik meg a résztvevők, az alkalomnak Vámosladány, Garamsalló és Léva ad otthont március 3-5. között.
Solymosi Tamás orgonajátéka a Nagytemplomban
márc 02
2017
Március 2-án (csütörtökön) 18 órától Solymosi Tamás francia-magyar zeneszerző és orgonaművész ad ingyenes orgonakoncertet a Református Nagytemplomban. A műsorban Bach Jesu, meine Freunde című darabján kívül a zeneszerző saját műve is felcsendül.
A reformációval kapcsolatos debreceni utcanevek - Tóth Pál előadása
márc 01
2017
A reformációval kapcsolatos debreceni utcanevek címmel tart előadást Tóth Pál március 1-én 16 órától.
A Kálvin Kiadó kedvezményes könyvvására
márc 01
2017
A Kálvin Kiadó a reformáció kezdetének 500. évfordulójához kapcsolódóan kedvezményes könyvvásárt hirdet 2017. március 1-től október 31-ig.
Komádi Tanoda - megnyitó ünnepség
feb 27
2017
A Komádi Tanoda létrehozása és működtetése elnevezésű projekt nyitórendezvénye február 27-én lesz 17 órától.