Programajánló
A Szegedi Ökumenikus Kórus Bach koncertje a reformáció 500. évében
márc 21
2017
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Külmissziós konferencia
márc 20
2017
Az üldözött keresztyénség és az egyház küldetése a témája a Magyarországi Református Egyház és az Interserve Külmissziós Szervezet közös konferenciájának.
Emlékműavatás Tiszabecsen
márc 19
2017
A Tiszabecsi Református Egyházközség tisztelettel meghívja Önöket a Tiszabecsről elhurcolt lakosok tiszteletére felállított emlékmű avatására. A program istentisztelettel kezdődik, azt követi az emlékmű leleplezése.
„A reformáció bélyegeken” címmel kiállítás nyílik Békésen
márc 19
2017
A Reformáció 500. és a Magyar Református Egyház megalapításának 450. évfordulója tiszteletére összeállított „A reformáció bélyegeken” című bélyeggyűjteményt mutatják be a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.   A kiállítás egyben hitvallás is - hangsúlyozza a gyűjtő dr. Kocsis Attila lelkész.
Árokháty Béla Emléknap - Hálaadó ünnepi istentisztelet
márc 19
2017
A Gyürei Református Egyházközség Presbitériuma szeretettel meghívja Önt és kedves Családját az „Árokháty Béla Emléknap” alkalmából 2017. március 19-én (vasárnap) 10 órai kezdettel a Gyürei Református Templomban tartandó hálaadó ünnepi istentiszteletre, melyet a Kossuth Rádió élőben közvetít.
Középkori templomok útja - Örökségnap Sonkádon
márc 18
2017
A reformáció 500 éves évfordulója alkalmával örökségnapot szervezünk a Középkori templomok útja legszebb templomaiban. Idén első alkalommal a sonkádi református templom ad helyet a rendezvénynek, amellyel célunk, hogy a helyi közösségek, gyülekezetek megismerjék környezetük kulturális örökségét, hiszen a Felső-Tisza-vidék középkori templomokban a Kárpát-medence egyik leggazdagabb régiója, a templomok művészi színvonala pedig igen jelentős. 
ÁrAdás - Református Egyetemisták Kárpát-medencei Találkozója
márc 17
2017
Szeged Téged is hív: 700 fiatal a Kárpát-medence minden részéről. Minőségi találkozás közösségek között. 
Kápolna avatás Tiszaszentimrén
márc 17
2017
Szeretettel hívunk és várunk minden kedves Testvérünket, a Tiszaszentimrei Református Egyházközség hálaadó istentiszteletére, mely alkalommal dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke felszenteli a Samu Kastély részeként épült kápolnát.   2017. március 17. (péntek) 10.00
A lipcsei Tamás-templom Fiúkórusának hangversenye a Nagytemplomban
márc 16
2017
2017. március 16. (csütörtök) 18 óra, Debrecen, Nagytemplom   vezényel: Gotthold Schwarz, a Tamás templom kántora orgonán közreműködik: Ullrich Böhme, a Tamás-templom orgonistája
Emlékmű avatás Kunmadarason
márc 15
2017
A valamikor irigylésre méltó Nagy-Kun Madaras Város református népessége Tiszántúl egyik legerőteljesebb és tehetősebb egyházközségét alkotta. Itt hozták létre elsőként a kétlelkészes állást, innen emelték püspöki székbe Sinay Miklóst. Az 1960-as évekig három lelkipásztor szolgált Madarason s hirdette az örök Igét kettőezer ülőhelyes templomában, mely az Úr asztala mellett őrzi Kossuth Lajos karosszékét, aki e templomban buzdította-toborozta a nagykunsági honvédeket 1849 nyarán, amikor is a település tábori kórházat működtetett. A kórházban elhunyt és egyházközségünk Halotti Anyakönyvében név szerint beazonosított 54 szabadságharcos emlékére most emelt obeliszk által válik közismertté és közkinccsé a hősi múlt, méltó ünnepség keretében.