Programajánló
Fekete Károly püspök Húsvéti szolgálata
ápr 13
2017
Április 13., Nagycsütörtök, 18 óra, Nagytemplom Április 16., 10 óra, Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség (Verestemplom). Az istentiszteletet felvételről közvetíti az Európa Rádió 11 órától, majd ismétlés 20 órától. Az istentisztelet online is hallgatható, a honlap ide kattintva érhető el.  Április 17., 10 óra, Nagytemplom
16. századi debreceni liturgiák a Kistemplomban
ápr 12
2017
Az Ószövetség és a Reformáció - tudományos konferencia
ápr 11
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Ószövetségi Tanszéke minden érdeklődőt szeretettel vár „Az Ószövetség és Reformáció” című tudományos konferenciára 2017. április 11–12-én. A rendezvény a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódva, olyan témát állít fókuszba, mely az utóbbi évtizedekben csak marginálisan jelent meg a bibliatudományokban és az egyházi diskurzusban. A házigazdák részvétele mellett felkért vendégelőadók érkeznek Budapestről (KRE, EHE, ELTE), Szegedről (GFF), Pápáról (PRTA), Sárospatakról (SRTA) és Kolozsvárról (KPTI); a református résztvevők mellett ott találjuk az evangélikus, valamint a római katolikus teológia jeles képviselőit is.
Akikért a harang (sem) szólt….
ápr 10
2017
A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében április 10-én szentelik fel azt a harangot, amely ezentúl a hajlék nélküli élő emberek emlékéül szól.
Virágvasárnap a Helyőrségi Zenekar szolgálatával
ápr 09
2017
A hagyományokhoz híven Debrecen városa idén is több helyszínből álló ünnepi körmenettel idézi fel Jézus diadalmas bevonulását Jeruzsálembe. A rendezvény záró állomása a Debreceni Református Nagytemplom, ahol a Helyőrségi Zenekar szolgálatának lehetünk részesei az istentiszteleti alkalmon.
Húsvéti családi délelőtt
ápr 08
2017
Húsvéti családi délelőtt a Debreceni Református Kollégium Múzeumában.
Kistérségi találkozó április 8-án
ápr 08
2017
A Hirdesd az Igét! - Reformátori Alapok elnevezésű programsorozat Kistérségi találkozójának programja:
Egyháztáji vásár április 8-án
ápr 08
2017
A Magyar Református Szeretetszolgálat április 8-án Egyháztáji vásárt rendez.
A református Debrecen - képeslap-kiállítás
ápr 07
2017
A Reformáció 500., a Magyar Református Egyház megalakulásának 450. évfordulója alkalmából a Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség Missziói Bizottsága szeretettel meghívja Önt és kedves családját Dr. Nagy Attila orvos, közíró gyűjteményéből összeállított "A református Debrecen" című képeslap-kiállítás megnyitójára a Kálmáncsehi Galériába. 
Hitvallás és szabadság - Kárpát-medencei rajzpályázat kiállítása Debrecenben
ápr 06
2017
Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-FORMÁCIÓ-REFORMÁCIÓ Hitvallás és szabadság - Kárpát-medencei rajzpályázat kiállítása Április 6-án, csütörtökön 11.30-tól a Debreceni Református Kollégium Múzeumpedagógiai termében kiállítás nyílik a Reformáció 500. évfordulója alkalmából.