Programajánló
ÁrAdás - Református Egyetemisták Kárpát-medencei Találkozója
márc 17
2017
Szeged Téged is hív: 700 fiatal a Kárpát-medence minden részéről. Minőségi találkozás közösségek között. 
Kápolna avatás Tiszaszentimrén
márc 17
2017
Szeretettel hívunk és várunk minden kedves Testvérünket, a Tiszaszentimrei Református Egyházközség hálaadó istentiszteletére, mely alkalommal dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke felszenteli a Samu Kastély részeként épült kápolnát.   2017. március 17. (péntek) 10.00
A lipcsei Tamás-templom Fiúkórusának hangversenye a Nagytemplomban
márc 16
2017
2017. március 16. (csütörtök) 18 óra, Debrecen, Nagytemplom   vezényel: Gotthold Schwarz, a Tamás templom kántora orgonán közreműködik: Ullrich Böhme, a Tamás-templom orgonistája
Emlékmű avatás Kunmadarason
márc 15
2017
A valamikor irigylésre méltó Nagy-Kun Madaras Város református népessége Tiszántúl egyik legerőteljesebb és tehetősebb egyházközségét alkotta. Itt hozták létre elsőként a kétlelkészes állást, innen emelték püspöki székbe Sinay Miklóst. Az 1960-as évekig három lelkipásztor szolgált Madarason s hirdette az örök Igét kettőezer ülőhelyes templomában, mely az Úr asztala mellett őrzi Kossuth Lajos karosszékét, aki e templomban buzdította-toborozta a nagykunsági honvédeket 1849 nyarán, amikor is a település tábori kórházat működtetett. A kórházban elhunyt és egyházközségünk Halotti Anyakönyvében név szerint beazonosított 54 szabadságharcos emlékére most emelt obeliszk által válik közismertté és közkinccsé a hősi múlt, méltó ünnepség keretében.
Reformáció – Lelkiség – Liturgia Konferencia
márc 12
2017
A Dunántúli Református Lelkészegyesület konferenciája.   A konferencia témája: Reformáció – lelkiség - liturgia
Teológus Tavasz konferencia
márc 10
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiuma a reformáció félévezredes évfordulója évében 2017. március 10-11. között Teológus Tavasz címmel konferenciát rendez. A konferencia alcíme: "Újuljatok meg lelketekben és elmétekben" (Ef 4,23) Az egyház megújulása a reformációra emlékezve. Ezen a nemzetközi konferencián a doktorandusz hallgatók mellett nem régen doktorált kutatók és TDK-s hallgatók is.
Dr. Fazakas Sándor: Isteni és emberi beavatkozások
márc 07
2017
Március 7-én, kedden 18 órakor Kávéházi estét tartunk a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban. Téma: Isteni és emberi beavatkozások. Őssejtkutatástól a klónozásig. Előadó: Dr. Fazakas Sándor, egyetemi tanár. A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges a www.nagytemplom.hu oldalon, a Lelkészi Hivatalban vagy a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.
Bibliavasárnap - március 5.
márc 05
2017
Bibliavasárnap március első vasárnapján. Az adományok a magyar nyelvű Biblia szövegének gondozását, kiadását és terjesztését segítik.
Világimanap 2017-ben
márc 03
2017
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottsága szervezésében 2017. március 3-án lesz a Világimanap, aminek a keretében a fülöp-szigeteki keresztyén testvéreket ismerhetjük meg és imádkozhatunk értük. A Világimanap anyaga letölthető a www.meot.hu honlapról a menüben a „női misszió”-ra kattintva. Kérjük, látogassanak el az Ökumenikus Világimanap Facebook-oldalára, ahol folyamatosan tesznek közzé hasznos információkat, képanyagokat:   https://www.facebook.com/vilagimanap/     
Borum - Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Találkozója - hanganyaggal
márc 03
2017
  Idén is megszervezi a BORUM Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát a Magyar Református Szeretetszolgálat. Ezúttal a felvidéki borokat ismerhetik meg a résztvevők, az alkalomnak Vámosladány, Garamsalló és Léva ad otthont március 3-5. között.