Programajánló
„…A MAGA KÉPMÁSÁRA” – Portré a 20. század magyar képzőművészetéből - időszaki kiállítás a Bibliamúzeumban
feb 28
2018
„Az önarckép a mesterség ősi adottsága. A modell mindig kéznél van.” (Kmetty János)   A teremtés egyik nagy csodája az Ember, a maga egyediségében.   A Zsoltárok könyve szépen fogalmazza meg azt, hogy Isten alkotásai vagyunk mindannyian, akiknek élete külön-külön formáltatott meg.
Bütösi János igehirdetéseiből összeállított kötet ünnepélyes bemutatója
feb 26
2018
A Bütösi Missziói Alapítvány Kuratóriuma tisztelettel és szeretettel hívja és várja 2018. február 26-án 14 órakor a Kollégium Kistanácstermébe a Bütösi János igehirdetéseiből összeállított kötet ünnepélyes bemutatójára.
Agyagba égetett vallás - Ismeretterjesztő előadás a Református Nagytemplomban
feb 22
2018
A debreceni kerámiaművészetről és az abban fellelhető vallási motívumokról tart ismeretterjesztő előadást Dr. P. Szalay Emőke nyugalmazott főmuzeológus, a néprajz tudományok habilitált kandidátusa. Az „Agyagba égetett vallás – A nép és iparművészet határán” című ingyenes előadás Terdik Angéla fazekas népi iparművész Nagytemplomi kiállítását veszi alapul, de számos érdekességet is megtudhatnak az érdeklődők arról, hogy milyen hosszú múltra tekint vissza a mára már szinte feledésbe merülő debreceni kerámia.
Generális Konvent elnökségi ülés Berekfürdőn
feb 22
2018
Február 22-én és 23-án Berekfürdőn tartja ülését a Generális Konvent elnöksége. A Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület tanácskozásának a Megbékélés Háza református konferenciaközpont ad otthont.
16. századi debreceni liturgiák 2018 tavaszán a Kistemplomban
feb 18
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
Életre bátorító katechézis
feb 17
2018
ÉLETRE BÁTORÍTÓ KATECHÉZIS KATECHETIKAI SZIMPÓZIUM A KATECHETIKAI KÖZPONT 25 ÉVES JUBILEUMÁNAK TISZTELETÉRE 2018.FEBRUÁR 17. DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM DÍSZTEREM
A Bélyegeken a Reformáció c. kiállítás Bécsben
feb 15
2018
A Collegium Hungaricum szeretettel hív minden érdeklődőt a BÉLYEGEKEN A REFORMÁCIÓ c. kiállításmegnyitójára, valamint a SERVET zenekar azt követő koncertjére.
Házasság hete - 2018 - hanganyaggal
feb 11
2018
Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával – idén a családok éve programjaihoz kapcsolódóan. A már több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A február 11. és 18. között zajló országos rendezvénysorozat házaspár arca Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
VII. Bátori Kupa
feb 10
2018
Az Arany Sárkány Focisuli, mely Nyírbátorban a labdarúgás utánpótlás bázisa, 2018. február 10-11-én rendezi meg a két napos VII. BÁTORI KUPÁT, melyen az országos hírnévvel bíró utánpótlás csapatokat látja vendégül, három korosztályban (U/7, U/10, U/11).
A csodálatos kenyérszaporítás - Karátson Gábor akvarelljei Márk evangéliuma szerint
feb 10
2018
A CSODÁLATOS KENYÉRSZAPORÍTÁS KARÁTSON GÁBOR AKVARELLJEI MÁRK EVANGÉLIUMA SZERINT Kiállítás-búcsúztató programok/ Finisszázs