Programajánló
Pályázat- SDG
ápr 03
2012
Volt már úgy, hogy épp indulás előtt futott fel a szem a harisnyádon, hogy épp az orrod előtt ment el a vonat, vagy hogy amikor éhesen hazaértél, emlékeiddel ellentétben teljesen üres volt a hűtő? Az ember elindul egy úton, és rájön, hogy az nem a célja felé vezet. Ilyenkor szólal meg a GPS behízelgő hangja: ÚJRATERVEZÉS! Persze vannak keményebb újratervezések is: szakítás, költözés, bukás után – és vannak nagy bibliai újratervezések is. Tudsz ilyet mondani? Tervezz újra, és írd meg vagy filmezd le, hogyan csinálod, mit jelent számodra, vagy hogyan terveznek újra hőseid, vagy akár a Biblia hősei! A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom kreatívesszé- és kisfilmpályázatot hirdet a 9–12. osztályos gimnazista diákok számára. Minden szerző egy 2–4 ezer karakteres esszével és/vagy egy maximum 3 perces kisfilmmel pályázhat. A pályamunkákat név, osztály, iskola és elérhetőségek megadásával a /**/ email címre lehet elküldeni 2012. május 31-ig. Az esszével pályázók pályamunkájukat Word dokumentumként csatolják az adatokat tartalmazó levélhez, a kisfilmek alkotóit pedig kérjük, hogy bármilyen online felületre való feltöltés után a pályamunkájukhoz tartozó linket adják meg. A díjazott pályamunkák alkotói pénz, illetve könyvjutalomban részesülnek, a legjobb művek az SDG honlapján megjelennek. A legjobbnak ítélt írás a Reformátusok Lapja Ifjúsági Oldalán is meg fog jelenni. A pénzjutalom összege: 1. helyezett: 10 000,- Ft 2. helyezett: 7 000,- Ft 3. helyezett: 5 000,- Ft Kiírás itt: http://sdg.org.hu/node/7675
IV. Ökumenikus Keresztút Szatmárcsekén
ápr 01
2012
Szatmárcsekén negyedik alkalommal rendezik meg az Ökumenikus Keresztútat. Április 1-jén, virágvasárnap délután három órakorkezdődik a Római Katolikus Templomban.
Húsvéti kézművesség Szegeden
márc 31
2012
  Fiúknak locsolóverstanulás, lányoknak tojásfestés, szülőknek meglepetés! Március 31-én szombaton 15.00-tól a templom felújított parókiájában.Helyszín: Szeged - Petőfi telepi Református Egyházkösség. 6727 Szeged, Sirály u. 16. Czirokné Botár Éva, református lelkész Mindenkit szeretettel várunk húsvéti kézműves alkalmunkra.
Újratervezés - SDG Virágvasárnapi hétvége
márc 30
2012
Kisebb-nagyobb döntéseinkkel akár naponta többször is átgondoljuk, újratervezzük életünk dolgait, olyakor kényszerűen, máskor szabadabban. Ha vannak magánéleti, társadalmi kérdések, amelyek téged is elgondolkodtatnak újra és újra, akkor gyere Te is Debrecenbe! Ha még nem tervezted, tervezd újra!
20 éves a Kórházlelkészi Szolgálat a Kenézy Gyula Kórházban
márc 28
2012
„Kicsoda az ember?” - Orvosi és teológiai témájú előadásokra, és hálaadó megemlékezésre várják az érdeklődőket a Kenézy Gyula Kórházban. A 20 éves Kórházlelkészi Szolgálatot ünneplik március 28-án, 29-én és 30-án.
Kálvin téri esték Mezőberényben
márc 21
2012
A Mezőberényi Református Egyházközség egy új rendezvénysorozatot indít útjára Kálvin téri esték címmel.
Titus konferenciák 2012
márc 19
2012
A Titus Hitéleti Alapítvány ebben az esztendőben is megtartja a nyári gyermekhetekre (táborokra) felkészítő konferenciáit.
Bibliaiskola
márc 19
2012
A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetség Elnöksége szeretettel hívja és várja a résztvevőket az immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő Bibliaiskolára.  A bibliaiskola márc. 19-én, hétfőn délután 4 órakor kezdődik. 
Alapok - Kapuk - Falak
márc 19
2012
Evangelizációs hetet szervez a debreceni és a hajdúvidéki egyházmegye. Március 19-étől 25-éig minden este Cseri Kálmán református lelkipásztor hirdet igét.
Emlékezés Csiszár Árpádra
márc 10
2012
Csiszár Árpád, református lelkipásztor, múzeumalapító születésének 100. születésnapja alkalmából jubileumi ünnepséget szervez a Gergelyiugornyai Református Egyházközség és a Beregi Múzeum.