Programajánló
Egyháztáji Vásár Debrecenben
aug 24
2013
  Első vidéki termelői piacát szervezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat augusztus 24-én, Debrecenben. A Széchenyi kerti református templom udvarára szervezett vásár nyolc és tizenkét óra között várja a jó minőségű, magyar áru iránt érdeklődőket.
Könyvtárosok jubileumi tanácskozása
aug 23
2013
50 év a magyar kultúráért címmel rendeznek könyvtáros-konferenciát a Debreceni Református Hittudományi Egyetem dísztermében (Kálvin tér 16.), augusztus 23-24-én. A népművelő-könyvtáros képzés megindulása félszázadik jubileumára tartandó tanácskozás részletes programja itt érhető el: www.licium.hu
A Biblia és a gazdaság
aug 22
2013
  Szegények és gazdagok a bibliai szövegekben címmel rendezik meg a 25. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát a vallásközi párbeszéd jegyében augusztus 22 és 24 között Szegeden.
Lelkésztovábbképző - MÉG lehet jelentkezni
aug 20
2013
Felhívás! Tisztelettel tájékoztatjuk a lelkipásztorokat, hogy a Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézet őszi kurzusaira még néhány hely erejéig, augusztus 20-ig lehet jelentkezni.
Új kenyér ünnepe
aug 20
2013
  A Tiszafüredi Református Műemléktemplomba 2013. augusztus 20-án 13 órakor ünnepi istentiszteletet tartanak, hálát adva az aratás áldásaiért, a munka gyümölcseiért.
Programok a Kollégium Múzeumában a Virágkarneváli héten
aug 15
2013
  Az egyik legismertebb rendezvény hazánkban a Debreceni Virágkarnevál, amelyet 1966 óta minden év augusztus 20-án, az államalapítás és az új kenyér ünnepén rendeznek meg. 
Gitártábor Berekfürdőn
aug 12
2013
  Gitártábort szervez Nyírségi Református Egyházmegye augusztus 12. és augusztus 16. között Berekfürdőn. A táborba várják a gitározni tanulni vágyó vagy már gitározni tudó fiatalokat egyaránt. Forrás: reformatusnyirseg.hu
Hálaadó- jubileumi ünnepség Vásárosnaményban
aug 11
2013
  A Vásárosnaményi Református Egyházközség negyedik templomának 75. éves, és a lelkészházaspár szolgálatának 25. éves évfordulója alkalmából tartandó hálaadó ünnepség augusztus 11-én, vasárnap 15 órakor, ünnepi istentisztelettel kezdődik a gyülekezet templomában.
Kitelepítettek 60 éves évfordulója
aug 10
2013
  Kócsújfaluban a kitelepítések 60. évfordulójára emlékeznek az érintettek és hozzátartozóik. A megemlékezésen Szabó Konrád Sándor tiszafüredi református lelkipásztor tart ünnepi istentiszteletet. 
MIGeneRÁCIÓ Konferencia
aug 08
2013
Te mennél vagy maradnál? – a migráció kérdéskörét járja körül a Soli Deo Gloria református diákmozgalom idei nyári tábora. Megéri-e külföldön munkát vállalni vagy meghatározatlan időre letelepedni? Miért marad, aki nem indul el? Mit lehet nyerni és veszíteni itthon és az otthontól távol? Ezekre és még sok más kérdésre keresi a választ különböző tudományterületek és politikai pártok képviselőinek segítségével az SDG. A nyári tábor helyszíne: Balatonszrászó, SDG-konferenciaközpont, időpontja: 2013. 08. 08-11. Program és jelentkezés: az SDG honlapján