Programajánló
Jubileumi diplomaosztó
szept 08
2012
Jubileumi diplomaosztót tartanak a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szeptember 8-án, szombaton. Több mint százhúsz jubileumi diplomából nyolcvankilencet az Oratóriumban fél tizenegytől kezdődő ünnepségen vesznek át.
Kiss Tamás emlékév – megemlékezés a Dóczy gimnáziumban
szept 05
2012
Kiss Tamás költőre emlékeznek születésének 100. évfordulóján a debreceni Dóczy Gimnáziumban. Az „Ujjaim közt virág nyilott…” című ünnepi program szeptember 5-én, 11 órakor kezdődik a református lelkipásztorról elnevezett teremben. (Debrecen, Kossuth u. 35. 4. emelet)
Országos Tanévnyitó Kunhegyesen
szept 01
2012
A Magyarországi Református Egyház oktatási intézményeinek közös tanévnyitóját szeptember elsején tartják.
Keresztyén Párkereső Tréning Nap
aug 25
2012
A 100 szingli blog hívő református fiataloknak szeretne segíteni párkapcsolati kérdésekben.
Fotópályázat
aug 23
2012
Országos Ökumenikus Fotópályázatot hirdet a Kisújszállási Református Egyházközség és a kisújszállási Kossuth Fotóklub. A pályázaton részt vehet minden hivatásos és amatőr fotós, aki a pályázat feltételeit elfogadja. A pályázatra beküldhető minden olyan saját készítésű fotó, melynek a témája a hit, remény, szeretet, szokások, építmények.
A Konfi+ konferenciáról
aug 21
2012
A Konfi+ konferencia ebben az évben 2012. augusztus 21-24. között Balatonszárszón kerül megszervezésre, és az identitás témát járjuk körül. Néhány fontos információt szeretnénk közölni a tervezett találkozóról – remélve, hogy még inkább fölkeltjük érdeklődését a konferencia iránt.
Nevelőszülő és gyermektalálkozó
aug 18
2012
Első Nevelőszülő és Gyermektalálkozóját tartja augusztus 18-án a Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat. Az Ököritófülpösön 10 órától megrendezésre kerülő alkalmon várhatóan több mint 170-en vesznek részt.
Lélek- és közösségépítő tábor
júl 30
2012
Lélek- és közösségépítő tábort szervez a Debrecen-Füredi úti Református Gyülekezet. A táborba 5 éves kortól 15 éves korig várják a gyerekeket.
Megújult a tiszaszentimrei református templom
júl 22
2012
Megújult a tiszaszentimrei református templom. A felújítás azért volt szükséges, mert a rossz állapotban lévő templom veszélyforrást jelentett a járókelőkre. Omladozott a vakolat, vizesedett a fal, a harangtorony zsalui pedig kihullottak helyükről.
SZIRT
júl 19
2012
2012. július 19-22. között kerül megrendezésre Fehérgyarmaton a Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozója - más néven a SZIRT egyházmegyei ifjúsági tábor és fesztivál.