Programajánló
72 óra kompromisszum nélkül
okt 14
2011
Több ezer fiatalhoz lehet csatlakozni, akik közhasznú feladatokat végeznek önállóan és kompromisszum nélkül 2011. október 14. és 16. között az egész országban. A három napos, önkéntes szolgálat egész Magyarország területén, felekezeteken átívelve hívja meg hazánk fiatalságát, hogy tegyünk együtt másokért és a környezetünkért.
Új templom épül Debrecenben
okt 08
2011
A Debrecen Lencztelepi református templom ünnepélyes alapkőletétele október 8-án, szombaton délután 14 órakor kezdődik a Monostorpályi út és a Cseresznye utca sarkán található telken. Az alapkövet Bölcskei Gusztáv püspök és Kósa Lajos polgármester helyezik el. Az ünnepi istentiszteleten Bölcskei Gusztáv hirdet igét.
Örömhír - evengelizációs hét Szarvason
okt 03
2011
ÖRÖMHÍRRE mindenkinek szüksége van! - címmel evangelizációs hetet rendez a szarvasi gyülekezet. Egy héten keresztül kárpátaljai lelkipásztor szolgál a gyülekezetben. Az alkalmakat interneten élőben közvetítik.
Ünnepi ökumenikus istentisztelet a teremtésvédelem és a fenntarthatóság jegyében
okt 02
2011
Ünnepi ökumenikus istentiszteletet szerveznek a teremtésvédelem és a fenntarthatóság jegyében október másodikán 10 órától a Nagytemplomban. Igét hirdet Bóna Zoltán főtitkár; Úrvacsoraosztást vezeti Vad Zsigmond esperes.
Teremtésvédelem Derecskén
okt 02
2011
Derecskén a Teremtésvédelem hete alkalmából október 2-án, vasárnap 16.00. órától Makó Balázs, az AKSD Kft. Másodnyersanyag üzletágvezetője tart előadást Újrahasznosítható hulladékok mindennapjainkban címmel az Oázis Moziban.
Október a reformáció hónapja-ökumenikus nyitó ünnepség Debrecenben
okt 01
2011
"Október a reformáció hónapja" ökumenikus nyitó ünnepséget a Debreceni Baptista Gyülekezetben (Szappanos utca 23.) szervezik október elseján délután öt órától. Központban az önkéntesség és fenntarthatóság áll majd.
„Ki nevet a végén?” –Debreceni Egyházmegyei Ifjúsági Nap
okt 01
2011
„Ki nevet a végén?” címmel Debreceni Egyházmegyei Ifjúsági Napot szerveznek október elseján 10 órától a Csapókerti Közösségi Házban (Süveg út 3.). Főelőadók: Kiss Sámson Endre lelkész; Végh László egyetemi tanár, tudományos főmunkatárs.
Önkéntesség - Ökumenikus Női Találkozó
okt 01
2011
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Női Bizottsága Önkéntesség címmel konferenciát tart 2011.október 1-én a Debrecen-Füredi úti Református Missziói Egyházközségben (4027 Debrecen, Füredi u. 39.), melyre szeretettel hív minden érdeklődőt.
Érdemes Élni! - evangelizációs esték Méhteleken
szept 26
2011
Érdemes Élni! - címmel Erdőháti Evangélizációs Estéket tartanak 2011. szeptember 26-tól 28-ig, hétfőtől szerdáig 18.00 órától a Méhteleki Református Templomban.
Konferencia a református istentisztelet megújulásáról
szept 22
2011
A kétnapos konferenciára a Kárpát-medence minden egyházmegyéjéből érkeznek. A tanácskozás témája: egyeztetés, beszélgetés a "Reformátusok a kegyelem trónusánál" című füzet alapelveiről, a református istentisztelet megújulásáról és a készülő Liturgiai példatár tartalmáról.