Programajánló
A Vakmisszió író-olvasó találkozója
feb 18
2012
Szeretettel meghívjuk testvéreinket a MRE Vakmisszió Debrecen Mester utcai Közössége következő alkalmára, melyen Tóth-Máthé Miklós íróval találkozhatnak író-olvasó találkozó keretében.
V. Református Jótékonysági Bál
feb 17
2012
Újból megrendezik a Református Jótékonysági Bált Debrecenben. A szervező Tiszántúli Református Egyházkerület a Zilahi Református Wesselényi Kollégium javára ajánlja fel a bál bevételét.
Játék az élet – Az élet nem játék
feb 14
2012
Reagálva az utóbbi évtizedben egyre erősödő elmagányosodásra világviszonylatban is egyedülálló programsorozatot indít Valentin napon a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata Játék az élet – Az élet nem játék címmel. A sajtótájékoztatóval egybekötött bemutató 2012. február 14-én, 13 órakor a Debreceni Egyetem Díszudvarán kezdődik. A kreditrendszer és a megszűnő nagyobb méretű kollégiumi szobák, valamint az egyre gyengülő civil szféra következtében az egyetemekre járó diákok az egész országban egyre magányosabbak, saját bevallásuk szerint több mint 1/3-uknak egyáltalán nincsenek barátaik. Ezt felismerve indítja útjára a mindenki számára elérhető programsorozatot a református egyetemi gyülekezet és a hallgatói önkormányzat. Az egész éven át tartó programsorozat (26 hét a tavaszi és őszi szorgalmi időszakok során) nyitórendezvényének időzítése sem véletlen, hiszen Valentin napon különösen is szem előtt van a barátság, bizalom és a kapcsolatok témája. A játékok olyan közösségépítő kiscsoportos játékok, amelyek célja a kommunikációs képességek javítása, az ismerkedés, az egymás iránti bizalom erősítése és a kapcsolatépítés. A játék végcélja, hogy év végére több ezer diákot megszólítsanak, és lehetőleg megerősítsék a köztük lévő kapcsolatrendszert. A programsorozatot Püski Dániel egyetemi lelkész és Surányi Zoltán élménypedagógus találták ki és dolgozták ki, és a Debreceni Egyetem és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatával közösen valósítják meg. Minden további információ és képek a Facebookon: www.facebook.com/eletjatek valamint Valentin napon az Debreceni Egyetem Díszudvarában, 13 órától.
„Házasság Hete 2012” - fotópályázat
feb 12
2012
A házasság hete rendezvénysorozatot 2012. február 12-19 között tartják. Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban.
A Debreceni Református Kollégium "A" épülettömbjének látogatóbarát fejlesztése
feb 11
2012
Márciustól újra nyitva a látogatók előtt a Debreceni Református Kollégium Múzeuma. Befejeződtek ugyanis a felújítások és a turisztikabarát fejlesztések. A Kollégium összesen 440 millió forintból újult meg. A történelmi értékek megőrzése és a térség turisztikai vonzerejének növelése volt a célja a Debreceni Református Kollégium felújításának és fejlesztésének.
„Vágyni arra, ami a miénk”
feb 10
2012
A „Házasság Hete” országos megnyitója „Vágyni arra, ami a miénk” címmel 2012-ben Debrecenben, a Nagyerdei Református Gyülekezetben lesz.
Magyar Kultúra Napja Szatmárcsekén 2011
jan 22
2012
A Magyar Kultúra Napjára emlékeznek ökumenikus istentiszteleten, Szatmárcsekén január 22-én, vasárnap 11 órától.
Imahét - országos megnyitó
jan 15
2012
Az ezévi Ökumenikus Imahét megnyitó istentiszteletére január 15-én, vasárnap 19 órakor kerül sor a budapesti Szent István Bazilikában.
Megújult a Dóczy Gimnázium - zárórendezvény
jan 15
2012
Szabó Magda egykori iskoláját akadály- mentesítették, bővült a tornaterem egy szertornázásra alkalmas helyiséggel, valamint az udvaron háromfunkciós (kézilabda, kosárlabda, tenisz) műanyag borítású sportpálya és a hozzá tartozó atlétikai pálya (távolugró pálya, súlylökéshez szükséges kör) épült.
Ökumenikus Imahét
jan 15
2012
  Imahét a Krisztushívők egységéért - „…mindnyájan el fogunk változni.” A 2012. január 15-22-e között tartandó imahét debreceni beosztása itt olvasható.