NULL
NULL
Az Immanuel Otthon és Iskola jótékonysági hangversenye - a "FECSKE" szolgáltatásért - hanganyaggal
2017. április 29. 18:00 - 20:00

A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Iskolája halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatalok ellátásával foglalkozik több mint 26 éve. Mindennapi munkánkat keresztyén elvekre alapozva végezzük.

Szervezetünk egyre bővülő szolgáltatásokkal igyekszik nem csak a fogyatékos gyerekeket,- és fiatalokat, hanem az őket nevelő családok életét segíteni.

2012-ben került bevezetésre intézményünkben a „FECSKE” szolgáltatás. Ennek keretében a fogyatékos gyerekek,- fiatalok családja saját otthonában kapnak egyedülálló, személyre szabott segítséget. Így intézményünk vállalta egész Hajdú-Bihar megyében, FECSKÉK (szakképzett gyermekfelügyelők) házhoz juttatását meghatározott havi órakeretben. Jelenleg mintegy 60 családdal állunk rendszeres szerződéses kapcsolatban, de az igény jóval magasabb lenne. Rugalmassága révén ez a szolgáltatás az egyetlen olyan lehetőség a szülők számára, mely elősegítheti a munkába, a társadalmi életbe való visszatérés, aktív részvétel lehetőségét.

Sajnos szolgáltatásunk kerete egyre csökken, ezért támogatókat, támogatási formákat keresünk a szolgáltatás folytatásához. Ezt szolgálja a szervezendő jótékonysági hangverseny, mely a Lyra szimfonikus zenekar és Sárközi Xénia operaénekes felajánlásából, a Debreceni Református Kollégium támogatásával kerül megrendezésre a Kollégium Dísztermében 2017. április 29-én 18 órakor. A rendezvény fővédnöke Dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöke, védnöke Pajna Zoltán a HBM Közgyűlés Elnöke.

A jótékonysági hangversenyen való részvétellel lehetőség nyílik szolgáltatásunk támogatására. Jegyek vásárolhatók a Karakter könyvesbolt kávézóban, a Nagytemplomi Lelkészi Hivatalban és az Immánuel Otthonban.

Fecske szolgáltatásunk számlaszáma: 11738008-20868907

A családok nevében is köszönjük támogató segítségét!                          

Győri Zsófia
igazgató

Az Európa Rádióban Győri Zsófiát, az Immánuel igazgatóját Oláh Ilona kérdezte, valamint beszélgetett Feketéné Szabó Gabriellával, egy olyan szülővel, aki maga is halmozottan sérült gyermeket nevel, ugyanakkor jelentkezett fecskének is, hogy sorstársainak segíthessen.

Interjú Győri Zsófiával:

Audió betöltése...

Interjú Feketéné Szabó Gabriellával:

Audió betöltése...

Forrás: Európa Rádió