Programajánló
Felhívás - Reformációi kerékpáros teljesítménytúra
jún 19
2017
A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Egyházmegye támogatásával reformáció 500 éves évfordulójára kerékpáros lelkészi teljesítménytúrát szervezünk, melynek célja, hogy így fejezzük ki a reformáció, valamint a protestantizmus elterjedésében nagy szerepet vállaló peregrinus diákok iránti tiszteletünket. 
Az Immanuel Otthon és Iskola jótékonysági hangversenye - a "FECSKE" szolgáltatásért
ápr 29
2017
A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Iskolája halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatalok ellátásával foglalkozik több mint 26 éve. Mindennapi munkánkat keresztyén elvekre alapozva végezzük.
„A reformáció bélyegeken” című kiállítás Hajdúnánáson
ápr 21
2017
A Reformáció 500. és a Magyar Református Egyház megalapításának 450. évfordulója tiszteletére összeállított „A reformáció bélyegeken” című bélyeggyűjteményt bemutatják Hajdúnánáson is, a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium dísztermében.
Az Ószövetség és a Reformáció - tudományos konferencia
ápr 11
2017
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Ószövetségi Tanszéke minden érdeklődőt szeretettel vár „Az Ószövetség és Reformáció” című tudományos konferenciára 2017. április 11–12-én. A rendezvény a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódva, olyan témát állít fókuszba, mely az utóbbi évtizedekben csak marginálisan jelent meg a bibliatudományokban és az egyházi diskurzusban. A házigazdák részvétele mellett felkért vendégelőadók érkeznek Budapestről (KRE, EHE, ELTE), Szegedről (GFF), Pápáról (PRTA), Sárospatakról (SRTA) és Kolozsvárról (KPTI); a református résztvevők mellett ott találjuk az evangélikus, valamint a római katolikus teológia jeles képviselőit is.
Kistérségi találkozó április 8-án
ápr 08
2017
A Hirdesd az Igét! - Reformátori Alapok elnevezésű programsorozat Kistérségi találkozójának programja:
Betegek és családtagjaik lelkigondozása a gyülekezetben - missziói lelkésztovábbképzés
ápr 03
2017
BETEGEK ÉS CSALÁDJAIK LELKIGONDOZÁSA A GYÜLEKEZETBEN Lelkipásztor továbbképzés Előadók: ·         kórházlelkészek ·         Dr. Móré Csaba pszichiáter ·         Kovács Károly szakpszichológus Gyülekezeti beteglátogató csoport munkájának ismertetése, mint jó gyakorlat ·         Hajdúböszörmény – Kálvin téri gyülekezet
Generációk közti találkozó Békésben
ápr 02
2017
Generációk közti találkozó lesz Békésben április 2-án. 
II. Cigánymissziós lelkész találkozó
márc 30
2017
Nagy szeretettel és tisztelettel hívjuk a lelkipásztorokat 2017. március 30-án a II. Cigánymissziós lelkész találkozóra.
Rácz Imre művésztanár kiállítása a Dóczy Galériában
márc 29
2017
Tisztelettel és Szeretettel hívunk-várunk Téged és Hozzátartozóidat következő kiállításunkra, mely Rácz Imre művésztanár ("Kis-Kossuth") munkáiból nyújt gazdag és tanulságos ízelítőt Fénytől fényig címmel, melyet 2017. március 29-én, szerdán 11.45-től a tizenharmadik éves Dóczy Galériában nyitunk meg (4024 Debrecen, Kossuth u. 35., III. emelet, 310., Díszterem).
Kávéházi esték - Református és karizmatikus? - egy vitaest margójára
márc 28
2017
Március 28-án, kedden 18 órakor Kávéházi estét tartunk a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban. Téma: Református és karizmatikus? – Egy vitaest margójára.