Kossuth-díjat kapott Berkesi Sándor karnagy - hanganyaggal
márc 15
2018
A nemzeti ünnepen Kossuth-díjat vehetett át Berkesi Sándor, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense.
Református kitüntetettek - 2018. március 15. alkalmából - hanganyagokkal
márc 15
2018
A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is állami kitüntetéseket adnak át. A reformatus.hu összeállításában olvashatunk a református díjazottakról.
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Bizottságainak programjai 2018-ban
márc 14
2018
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Bizottságainak 2018. év tervezett programjai:
Jézus, segíts! - megjelentek Czeglédy Sándor válogatott igehirdetései
márc 14
2018
Örömmel adunk hírt arról, hogy a napokban jelent meg a Magyar református igehirdetők sorozatunk második kötete, Czeglédy Sándor válogatott igehirdetései Jézus, segíts! címmel.
Lélektől lélekig
márc 10
2018
„Nekem a munkám a hivatásom, a szenvedélyem, a hobbim. Az igazi kitüntetés az, hogy végezhetem” – fogalmazott Győri Zsófia, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immanuel Otthonának vezetője, amikor március 9-én, a budapesti Hold utcai református templomban átvette a Bethesda Gyermekkórház egykori főigazgatója, Dizseri Tamás emlékére alapított szeretetszolgálati díjat.
Tanári állás
márc 9
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet határozott időre szóló matematika szakos tanári munkakör betöltésére. Az állás elfoglalásának ideje: 2018. augusztus 16.
Kiválasztották egyházunk idei borait
márc 6
2018
Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.
Középkori templomok útja
márc 6
2018
A Középkori templomok útja beregi szakaszával, Csaroda, Márokpapi, Beregdaróc és Tarpa református templomaival ismerkedhettek meg a filmben, amelyet a Duna TV Isten Kezében című műsorában mutattak be 2018. március 4-én. A teljes adást ITT tekintheti meg. 
Lét vagy jólét?
feb 27
2018
A Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent elnöksége is támogatja a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést – határozott a testület pénteki ülésén Berekfürdőn. A Minority Safe Pack célja, hogy az Európai Bizottság fogadjon el konkrét jogi szabályozást a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.
Egyetemi docensi pályázat a DRHE Idegen Nyelvi Tanszékén
feb 27
2018
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet az Idegen Nyelvi Tanszékre egy főállású, teljes munkaidős egyetemi docensi álláshelyre.