Ünnepelnek a clevelandi reformátusok
márc 26
2017
A clevelandi reformátusok is megnyitották a reformáció emlékévét az Első Magyar Református Egyház templomában.
Hatalmas siker lett a Tamás-templom kórusának magyarországi turnéja
márc 21
2017
Rengetegen voltak kíváncsiak – a reformáció félévezredes jubileumához kapcsolódó emlékév keretében meghívott – lipcsei Tamás-templom fiúkórusának magyarországi turnéjára, amelyet négy nap alatt, négy helyszínen követhetett a nagyközönség. A rendezvénysorozat a Magyarország Kormánya által életre hívott Reformáció Emlékbizottság egyik kiemelt rendezvénye volt.  
Hetvenöt éve halt meg Árokháty Béla (1890-1942)
márc 20
2017
Gyürében ünnepi istentiszteleten emlékeztek 2017. március 19-én Árokháty Béla egyházzenészre, aki a falu szülötte volt. A templomban emléktáblát avattak a zeneszerző, karnagy és orgonaművész tiszteletére. Ezen az alkalmon hangzott el az alábbi emlékbeszéd. 
Bibliaismereti verseny 2017 / "A Biblia és a reformáció" tablókiállítás
márc 20
2017
A Magyar Bibliatársulat meghirdette idei első online bibliaismereti versenyét középiskolások, főiskolások és egyetemisták részére. A mostani játék során – a reformáció emlékéve alkalmából – reformátorok írásai alapján kell majd bibliai részeket megtalálniuk a résztvevőknek. 
Legyél Te is a Szeretethíd nagykövete! - hanganyaggal
márc 20
2017
Elindult a jelentkezés a Szeretethídra, most pedig azok segítségét kérjük, akik már voltak önkéntesek.
Több, mint egy szám! - 2017
márc 10
2017
Május 22-ig rendelkezhetünk arról, hogy adónk egy-egy százalékával a református egyház társadalmi szolgálatát támogassuk. 
Munkaszüneti nappá nyilvánították nagypénteket
márc 10
2017
Gesztusértékű döntés   A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége sajtóközleményben reagált a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására.
Világhírű kórus lép fel a Nagytemplomban
márc 9
2017
A több mint 800 éves múltra visszatekintető lipcsei Tamás-templom kórusa ad ünnepi hangversenyt a Debreceni Református Nagytemplomban 2017. március 16-án a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A fiúkórus történetéhez szorosan kötődik Johann Sebastian Bach neve, aki a 18. században kántorként és karnagyként szolgált a Tamás-templomban.
"Debrecen a reformáció városa" c. film a Duna Televízióban
márc 3
2017
"Debrecen a reformáció városa" c. filmet a Duna Televízió március 5-én vasárnap, 8.50-től fogja a műsorára tűzni.
Elindult a Szeretethíd regisztráció - 2017
márc 1
2017
Idén május 19-én és 20-án tartja a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az idei Szeretethíd fővédnöke Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó. A www.szeretethid.hu holnapon egyénileg vagy csoportosan is lehet jelentkezni a Szeretethídra, melyet 2009 óta szervez meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Kárpát-medencei összefogás minden évben az egységes Magyar Református Egyház létrejöttének dátumához kapcsolódik, ezzel is megmutatva, hogy nem csak szavakban, hanem tettekben is egyek vagyunk. A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. Célunk, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési és ökológiai területen valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. A világ felé is bizonyságot tehetünk a cselekvő szeretettel. A korábbi önkéntes programok bebizonyították, hogy hidat tudunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és a rászorulók, az önzetlen segítségnyújtás örömét megtapasztalva pedig Isten és ember között. A jelentkezés május 8-án zárul.