Debrecen püspökei együtt látogattak Genfbe
dec 15
2017
Közös zarándokúton vett részt Debrecen három püspöke Genf városában.  Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Fekete Károly református püspök 2017. december 7-10. között látogatott a svájci városba, az ökumenikus mozgalom központjába.
Világimanapi Előkészítő Konferencia
dec 13
2017
A 2018. évi Világimanapon, a suriname-i asszonyok, a teremtett világ iránti felelősségünkre, a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmünket, a Teremetés könyvének 1-31. igeversei alapján. Liturgiánk címe is ez: „Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!”
Missziói referens állás
dec 7
2017
A Magyarországi Református Egyház pályázatot hirdet 1 fő részére referensi munkakör betöltésére a Zsinati Hivatal Missziói Irodáján.
Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
dec 7
2017
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2017. december 6-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.
Hálaadó istentisztelet az Árpád téri református templomban
nov 27
2017
A Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség november 25-én, szombaton délután istentisztelet keretében adott hálát Istennek a templom külső megújulásáért.
Isten eszközei vagyunk
nov 20
2017
„Ezen a kerek évfordulón mi, a 21. század keresztyénei próbáljuk láthatóvá tenni az egyházunkat” – a rimaszombati reformációi megemlékezésen átadták a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház új református központját és felavatták a város gályarab-emlékművét. A pénteki ünnepség résztvevőivel Felvidék örökségéről és a reformációról beszélgettünk.
Laudáció Szabó Dénes karnagy Tőkés László díjához
nov 20
2017
Cantemus, quia cantare bonum est- Cantemus, quia cantare iucundum est- Cantemus, quia cantare amantis est. Csak énekelj, mert az ének jó dolog! Csak énekelj, mert az ének víg dolog! Csak énekelj, mert az énekben szív dobog! Tisztelettel  és szeretettel köszöntöm a megjelenteket, kiemelten a Tőkés László-díj ez évi kitüntetettjét, Szabó Dénest, Bárdos Lajos kórusművének a szerző által írt szövegével. 
A reformáció 500. évfordulójának ünneplése néprajzos szemmel
nov 20
2017
Az évvégéhez közeledve nyugtázhatjuk, hogy a 2017-es esztendő a reformáció 500. évfordulójának ünneplése jegyében zajlott országszerte, sőt a Kárpát-medencében. A Kulturális Minisztérium több szakági döntéshozóin — Reformáció Emlékbizottság, Nemzeti Emlékbizottság — keresztül számos program megvalósítását támogatta. Az évforduló apropóján felélénkültek az egyháztörténeti kutatások, publikálási igények, könyvkiadási és rendezvénytervek. Egész évben voltak emlékülések, konferenciák, jelentek meg könyvek, avattak emlékműveket, újítottak fel templomokat, születtek művészeti alkotások, kiállítások. Én ezúttal elsősorban a konferenciákra fókuszálok. Azokról szólok, amelyeken részt tudtam venni vagy információkhoz jutottam.  
Hirdesd az Igét! - térségi találkozó élőben
nov 17
2017
A Hirdesd az Igét! programsorozat következő állomása november 18-án lesz a nyíregyházi Continental Arénában, amelyet itt élőben követhet majd velünk.
Reformáció 500.1 - Kortárs irodalmi pályázat az 500 éves reformáció alkalmából
nov 14
2017
“Reformáció 500.1” néven kortárs irodalmi pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság. A pályázók a reformáció üzeneteihez, értékeihez és szellemi örökségének továbbéléséhez köthető saját irodalmi műveikkel szállhatnak versenybe az értékes díjakért.