Pasztorációs Intézet

Tiszántúli Református Egyházkerület Pasztorációs Intézete
Intézetvezető: Dr. Bodó Sára
Cím: 4026 Debrecen, Füvészkert u. 4.
Tel.: 52/614-088

„Akiben megszületett a reménytelenség”
Ma már az év szinte minden napjára esik egy-egy világnap, amikor kiemelten a nap témájával foglalkoznak kisebb-nagyobb közösségek, ír róla a sajtó, konferenciákat szerveznek a témában. Szeptember 10. az öngyilkosság megelőzésének világnapja, ennek apropóján beszélgettünk Bodó Sárával, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem docensével saját tapasztalatairól és a megelőzés tágabb értelmezéséről, azon belül az életre bátorítás szükségességéről és a helyes nevelésről.
Pasztorációs konferencia - hanganyagokkal
„Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét!” (Gal 6,2) Az Egyházkerületi Pasztorációs Intézet április 2-án megtartotta első, bemutatkozó konferenciáját a Debreceni Református Kollégium Dísztermében. Az elhangzott előadások és a kerekasztal-beszélgetés egyaránt a bizalom témaköréhet kapcsolódtak. 
Pasztorációs konferencia
Pasztorációs konferencia lesz április 2-án a Debreceni Református Kollégium Dísztermében. Az elhangzó előadások, illetve a kerekasztal-beszélgetés egyaránt a bizalom témaköréhez kapcsolódnak majd. Az eseményre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! Az eseményre előzetesen regisztrálni kell. 
Lelkipásztorok zarándokútja, Telkibánya
Mennyi testi és lelki nyomorral, fájdalommal vagy épp igazságtalansággal, összetört családdal, elkallódott, önpusztító fiatallal találkozik a lelkipásztor, akár csak egy heti szolgálata alatt. Templom, iroda, telefonok, látogatás és mindenféle teendő bőven kitöltik napjainkat. Emellett kevés az idő, hogy igényesen felkészüljünk az istentiszteletekre, vagy a lelki erőt és türelmet sokszor próbára tevő hittanórákra. A lelkészi palást ott van a vállunkon minden vasárnap, a hétköznapokban, az ünnepeken, a falusi sétán, de még álmunkban, gondolatainkban is. Az úrvacsorát nem „vesszük” és megéljük, hanem „osztjuk”. Az Igét nem hallgatjuk, hanem hirdetjük. Az ünnepen nem ünneplünk, hanem azt szervezzük és bonyolítjuk.  
A sikertörténet, amely egy üres hajóval kezdődött…
„Amikor egyszer a sokaság Jézushoz tódult, és hallgatta Isten igéjét, ő a Genezáreti-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták.  Beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt…”
Portia Nelson: Önéletrajz öt rövid fejezetben
I. Sétálok az utcán. Egy mély lyuk van a járdán. Beleesem, elvesztem. Nincs segítség. Nem az én hibám. Egy örökkévalóság kell, hogy kitaláljak.
Mégis!
Ekkor Jézus így szólt ahhoz az emberhez: Nyújtsd ki a kezedet! (Mt.12,13)
Reményik Sándor: A kereszt fogantatása
A Szentlélek nagy fergeteg-köpenyben A Libanonra szállott.
Csodálatos engedelmesség (Lk. 5: 1-11)
„…egész éjjel hiába fáradoztunk…de ha te mondod, megteszem.”Lk.5, 5
Kegyelem Éve
KEGYELEM ÉVE