Legyetek tanítvánnyá – gyülekezeti felnőttképzés a Bihari Egyházmegye egyik régiójában
máj 24
2018
Legyetek tanítvánnyá! – szólt a hívás a Hirdesd az Igét! programsorozaton belül, a Bihari Egyházmegye regionális gyülekezeti felnőttképzésére. A hívást meghallotta Bakonszeg, Berettyóújfalu, Bihardancsháza, Bihartorda, Furta, Sáp és Zsáka gyülekezeti küldöttsége. A házigazda nagyrábéi gyülekezettel egy meghitt, lélekerősítő napon vehettünk részt Pünkösdvasárnap előtti szombaton, 2018. május 19-én.
A „Lélekhívástól” a „Lélekszállásig” - hanganyaggal
máj 20
2018
A pünkösdi ünnepkör legjellegzetesebb énekei a „Lélekhívás”, az epiklézisz himnuszai: „Jövel Szentlélek Isten, Tarts meg minket Igédben…” (RÉ 368), „Jövel Szentlélek Úristen, lelkünknek vígassága…” (RÉ 369), „Jövel Szentlélek Úristen, töltsd bé szíveinket épen…” (RÉ 370), „Jövel, teremtő Szentlélek, és híveiddel légy vélek…” (RÉ 373) 
Szeretethíd - Debrecenben - 2018 - hanganyaggal
máj 18
2018
„A Szeretethíd a magyar reformátusság legnagyobb önkéntes megmozdulása, amiben – a második évtől kezdve – már az egész Kárpát-medence részt vesz. Debrecen is a kezdetektől aktív szerepet vállal a programsorozatban” – mondta Vad Lilla, a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes programok vezetője.
A világhírű Tabancura Fiúkórus (Chile) koncertezik a Nagytemplomban
máj 16
2018
Több mint 12.000 kilométerről érkezik a világhírű Tabancura Kollégium Fiúkórusa Debrecenbe, hogy ingyenes koncerttel kedveskedjen városunk lakosságának 2018. május 23-án (szerdán) 19 órától a Debreceni Református Nagytemplomban. Meglepetéssel is készülnek: Kodály Zoltán Esti dal című kórusművét egy helyi kórussal közösen szólaltatják meg.
Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség Bibliaiskolája Berekfürdőn
máj 15
2018
Bibliaiskolát tartott a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 2018. április 12-15. között Berekfürdőn.
Huszonöt éves szolgálat - hanganyaggal
máj 15
2018
Huszonöt esztendeje szolgál Kunhegyesen Nagy Kálmán református lelkipásztor. Ennek alkalmából 2018. május 12-én, szombaton ünnepi istentiszteletet tartottak, ahol Fekete Károly, tiszántúli püspök hirdette az Igét a Zsolt 126. alapján. 
Asszonyok, ha találkoznak – avagy a Békési Egyházmegye Nőszövetségi Találkozója
máj 15
2018
Asszonyok, ha találkoznak nagy a zsongás, a megelőző előkészület, a mindenre való odafigyelés, vagyis a gondoskodni akarás felmutatása és megélése. Nem volt ez másképp 2018. május 12-én Mezőberényben sem, hiszen a helyi Nőszövetség kezdeményezésére egyházmegyei találkozóra hívták a Békési Református Egyházmegye Nőszövetségeit, asszonyköreit, női bibliaórai tagokat és minden nőtestvért, hogy Isten Igéje mellett, egymástól tanulva, együtt imádkozva és énekelve, egymást megismerve töltsünk együtt egy szép májusi napot, nem titkolva a hagyományteremtés szándékát.
Ének-zene szakos tanári állás
máj 11
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet határozott időre szóló ének-zene szakos tanári munkakör betöltésére. A munkakör része az intézmény Csokonai-díjas Vox Iuventutis Gyermekkara karnagyi teendőinek ellátása.
Közösségi házat szenteltek Balmazújvároson - hanganyaggal
máj 9
2018
Régi álma vált valóra a Balmazújvárosi Református Egyházközségnek, az újonnan felépült többcélú közösségi ház átadásával, május 6-án. Az épület, melyben ifjúsági központ, levéltár, kiállítás és segédlelkészi lakás is helyet kap, egy idős házaspár adományából épülhetett fel.  
NULL
Nyári kántorképző Debrecenben 2018 - hanganyaggal
máj 9
2018
A képzésre, amelynek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ad helyet, gyermekek és felnőttek is jelentkezhetnek. Jelentkezési határidő: június 15-e. A Tiszántúli Református Egyházkerület idén is megrendezi nyári kántorképző tanfolyamát: Intenzív nyári kántorképző 12 év fölötti résztvevők számára: július 4-21. Kántor előképző 10-12 éves gyermekek részére: július 12-21. Helyszín: Debreceni Református Kollégium központi épülete (Kálvin tér 16.) Szállás: Debreceni Református Kollégium Internátusa (Kálvin tér 16.) Jelentkezni a következő internetes felületen lehet: trekkantor.ucoz.hu Ugyanezen a fenti felületen lehet megtalálni az összes egyéb fontos információt (előzetes meghallgatás időpontja, anyaga; a tanfolyamra elhozandó eszközök megnevezése stb.) Jelentkezési határidő: 2018. június 15. péntek Bővebb információ: Arany János, e-mail: /**/ Arany János karnaggyal, egyházkerületi zenei igazgatóval Tóth Emese készített interjút az Európa Rádióban: Audió betöltése... ❮❯Beágyazás