Hírnevet hozott Kabának a kő - hanganyaggal
ápr 27
2017
160 évvel ezelőtt egy meteorit hullott le Kaba határában, amit azóta is a Debreceni Református Kollégiumban őriznek. A cipó nagyságú kő egyedülálló a maga nemében, és tudományos körökben mondhatni világhírűvé tette a hajdú-bihari település nevét. Kaba a jubileumon Meteorit Városnappal emlékezett meg erről. Itt készült Oláh Ilona összeállítása az Európa Rádióban.
Versenyfelhívás - többfordulós vetélkedő a Reformáció 500. alkalmából
ápr 27
2017
A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával meghirdeti a Tiszántúli Református Egyházkerület felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt. 
A Debreceni Református Egyházmegye presbiteri továbbképzése
ápr 27
2017
2017. április 22-én Létavértesen rendezték meg a Debreceni Református Egyházmegye Presbiteri szövetségének presbiter-továbbképzési alkalmát, amelynek a Vértesi Református Egyházközség adott otthont. 
Kérdőív - médiahasználati szokások
ápr 25
2017
Az alábbi kérdőívben a segítségét kérjük, hogy jobban megismerjük a médiahasználati szokásait. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit tart értékesnek, milyen műsorokat néz, hallgat. Kérjük, szánjon ránk 10 percet, és töltse ki ezt a kérdőívet, ezzel segítve a munkánkat.
Reformációs ünnepség és kistérségi találkozó Balmazújvárosban
ápr 25
2017
Három egyházmegye, Bihar, Debrecen, Hajdúvidék gyülekezeti tagjai találkoztak 2017. április 8-án, a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként a kistérségi találkozón. Több mint hétszázan regisztráltak, így megtöltöttük a balmazújvárosi templom sorait.
Esperesi elköszönés és új esperes beiktatása a Nagykunságban
ápr 25
2017
Kettős ünnepi alkalomra került sor 2017. április 23-án, vasárnap 15 órától a karcagi református nagytemplomban. A nagyszámú gyülekezet előtt egyházmegyei közgyűlést tartottak a nagykunsági reformátusok, amelyen előbb Beszterczey András nyugalomba vonult esperestől köszöntek el, majd ezt követően Koncz Tibor megválasztott esperes beiktatása következett. 
Egy szempillantásnyi idő
ápr 25
2017
Élettörténetek találkozási pontjává vált a Hajdúvidéki generációk közti találkozó napja 2017. április 22-én Hajdúböszörményben. A Bocskai téri gyülekezet szervezte meg a találkozót a Hirdesd az Igét! programsorozat keretében.
Családterápiás konferencián jártunk Debrecenben
ápr 24
2017
Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezték meg április 21-23. között a Magyar Családterápiás Egyesület XXXI. vándorgyűlését, melynek a fő témája „A család, mint a lelki egészség bölcsője” volt.
Szavalóverseny a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére
ápr 21
2017
A Tőkés László Alapítvány a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére szavalóversenyt hirdetett meg. A versenyt a Nemzeti Együttműködési Alap, önkormányzatok, vállalkozók és magánszemélyek is támogatták.
II. Cigánymissziós lelkésztalálkozó
ápr 20
2017
Március 30-án második alkalommal rendezték meg a cigánymissziós lelkésztalálkozót a debreceni Esperesi Hivatalban.