Álláslehetőség - Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
márc 23
2017
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona pályázatot hirdet az alábbi középiskolai tanári állásokra: ·         kémia – fizika (vagy biológia, esetleg földrajz) ·         informatika –  (bármilyen szakos ) ·         magyar – történelem (esetleg angol vagy német) ·         internátusi nevelőtanárnő
Hálaadó istentisztelet Tiszabecsen - hanganyaggal
márc 23
2017
2017. március 19-én hálaadó istentiszteleti alkalmat tartottak Tiszabecsen, ahol felavatták a templomkertben az 1944 novemberében Tiszabecsről „málenkij robotra” elhurcolt áldozatoknak állított emlékművet.
„A folyamatosság különböztet meg minket…”
márc 22
2017
A több mint 800 éves múltra visszatekintő lipcsei Tamás-templom fiúkórusa – más néven Thomanerchor – márciusban négy állomásból álló hangversenysorozatot adott hazánkban a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A debreceni koncert előtt a kórus karnagyával, Gotthold Schwarzcal beszélgettünk a kórus életéről és a magyarországi turnéról.
Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítása Hajdúböszörményben
márc 21
2017
A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület, a Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a Szabadhajdú Nonprofit Kft. közös összefogásának hála 2017. március 15. napján megnyitotta Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítását, melynek a Hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ konferencia terme adott otthont.
Szakmai beszámoló a Teológus Tavasz Konferenciáról
márc 20
2017
A Teológus Tavasz Konferencia a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiumának közös rendezvénye, melynek főszervezője az egyetem Doktorandusz Önkormányzata. A konferencia célja, hogy a reformáció félévezredes évfordulója évében a fiatal generáció méltóképpen emlékezzen meg a reformáció máig ható következményeiről, üzenetéről. A konferencia megvalósulását a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány 700 ezer forinttal támogatta.
Beregdaróci lelkésztalálkozó egy „hatodéves” szemével
márc 20
2017
Időről időre a Hajdúvidéki Egyházmegye lelkészei összegyűlnek úgynevezett lelkésztestületi alkalmakra. De a Hirdesd az Igét program keretein belül megrendezett beregdaróci lelkésztalálkozó teljesen más volt. Nem csupán abban, hogy két-három óránál tovább lehettünk együtt, hanem hangulatában, jellegében is. Talán leginkább három szóval tudnám leírni ezt a két napot: megismerés-elmélyülés-feltöltődés.
Isten hatalmának érvényesülése az életünkben
márc 14
2017
A Hirdesd az Igét! Reformátori alapok programsorozat részeként lelkésztalálkozót szervezett a Debreceni Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület 2017. február 20-21-én  Beregdarócon. A találkozón negyven lelkipásztor vett részt, a másfél nap beszélgetéssel telt, és istentiszteleti közösséggel zárult.
Álláslehetőség a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában
márc 14
2017
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet matematika-kémia vagy matematika-informatika szakos, továbbá angol szakos tanári munkakör betöltésére. Elsősorban református vagy evangélikus vallású egyháztagok jelentkezését várjuk.
Előadás a Komplex Instrukciós Programról a DRHE-n
márc 1
2017
Dr. habil K. Nagy Emese, a Prima Primissima díjas Hejőkeresztúri Általános Iskola igazgatója, a Miskolci és az Eszterházy Károly Egyetem docense 2017. február 25-én, szombaton öt órás továbbképzést tartott a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen a Felnőttképzési Központ szervezésében. 
„Az őrállók Őrállója” – Ünnepi közgyűlés és hálaadó nyilatkozat
feb 27
2017
Az egyházkerület megalapításának 450. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület február 25-én 11 órától a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában. Az igét dr. Fekete Károly, az egyházkerület püspöke hirdette.