A mi adventünk Sarkad-belvárosban
dec 21
2017
A várakozás feszültsége és a készülődés izgalma hatottá át decemberi heteinket. Reménységgel e hónap elején, hogy milyen szép alkalmak várnak ránk az év utolsó időszakában, de többet kaptunk, mint gondoltuk. Többet, mert az Isten mindig többet készít és ad, mint azt mi várnánk. Nekünk „csak” meg kellett ezeket látni és ragadni, hogy ténylegesen a miénk legyen a pillanat, az esemény és utána az emlék, melyet senki nem vehet el tőlünk.
A Szentírás vándorútja Bihardancsházi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 19-én érkezett a bihartordai gyülekezet küldöttsége által a Vándorbiblia hozzánk, Bihardancsházára.
A Szentírás vándorútja Sápi Református Egyházközségben
dec 21
2017
2017. december 20-án érkezett a bihardancsházi gyülekezet hozzánk, hogy átadják számunkra a Vándorbibliát, itt Sápon. 
A Szentírás vándorútja a Nagyrábéi Református Egyházközségben
dec 21
2017
„Halljátok meg mind, ti népek, figyeljen a föld, és aki rajta él!” (Mik.1,2) A reformáció 500. évfordulója alkalmá­ból Debrecenben készült az az egyedi köté­sű biblia, amely 2017. január elsején ván­dorútra kelt, és az év végéig eljut a Tiszán­túli Református Egyházkerület valamennyi, összesen 414 gyülekezetébe.
Közösen járni, dolgozni, imádkozni
dec 20
2017
Zarándokúton vett részt Debrecen három püspöke Genf városában: Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Fekete Károly református püspök 2017. december 7-10. között látogatott a svájci városba, az ökumenikus mozgalom központjába. Ennek alkalmából december 19-én 18 órától a debreceni Déri Múzeum dísztermében Útjaink címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek, ahol beszámolót tartottak, és megosztották személyes benyomásaikat, élményeiket az érdeklődőkkel.
A Szentírás vándorútja a Bakonszegi Református Egyházközségben
dec 20
2017
2017. december 17-én, advent 3. vasárnapján délelőtt 10 órára a zsákai gyülekezet, a furtai gyülekezettel közösen Bakonszegre hozta a Vándorbibliát.
Pályázatot írt ki a HEKS cigánymissziós munkára
dec 20
2017
2018. január 29-ig kérhetnek támogatás a magyarországi református gyülekezetek a Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezetétől (HEKS) a roma gyermekek és családok között végzett szolgálathoz.
A Szentírás vándorútja a Bihartordai Református Egyházközségben
dec 20
2017
Bihartordára érkezett a reformáció 500. évfordulója alkalmából készült Vándorbiblia. Szívből gratulálok a remek gondolat kitalálójának, elindítóinak. További áldásos ötlethez kívánok jó egészséget.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma
dec 19
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2018/1 száma, amely január-február-március hónapokra (Újévtől kezdődően Nagyszombatig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához, húsvéti alternatív alkalomhoz (imasétához). 
Tanyasi Karácsony Debrecen-Nagycsere-Halápon
dec 18
2017
Ismét megszervezték a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és Tanyagondnoki Szolgálata irányításával a Tanyasi Karácsony elnevezésű programot. A program megszervezésében és lebonyolításában több segíteni szándékozó szervezet és személy is rész vett, a helybeli lelkipásztor és a debreceni tábori lelkész, önkormányzati képviselők, szociális munkások, rendőrök, polgárőrök, vadászok és erdészek.