A Szentírás Vándorútja a Barabási Református Egyházközségben
máj 08
2017
„Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete” Zsolt 136,1 - ezzel a Bibliai alapvetéssel és gondolattal a szívünkben állhattunk meg 2017. május 6-án, amikor fogadtuk a közénk érkező vándorútjára indított Szentírást.
Revideált újfordítású Biblia
máj 05
2017
A Magyar Bibliatársulati Alapítvány gondozásában 2014-ben jelent meg a protestáns Újfordítású Biblia (1975) legújabb revideált változata, a „Revideált újfordítású Biblia” (RÚF, 2014), melyet a Magyarországi Református Egyház Zsinata az Újfordítású Biblia hivatalos változatának nyilvánított.
Ajánlattételi felhívás - iskolatej szállítására
máj 05
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület, mint fenntartó az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 21/2017. (IV. 26. ) FM rendeletben (a továbbiakban: Rendelet) foglaltaknak megfelelően, a fenntartásában működő alább megnevetett intézmény tanulói számára a 2017-18. tanév során történő iskolatej szállítására az alábbi ajánlattételi felhívást teszi közzé.
A reformáció 500. évfordulójának jegyében világsztárokat vár a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál
máj 04
2017
Hagyományaihoz híven a Filharmónia Magyarország idén is megrendezi egyházzenei rendezvénysorozatát. A reformáció ötszázadik és a magyar reformátusság alapításának négyszázötvenedik évfordulójának tiszteletére Debrecen kerül a középpontba, de május 30. és június 5. között Nyíregyháza, Budapest, Pécs és Békéscsaba templomaiban is felcsendülnek fél évezred protestáns zenei remekei.  
Lezárult a Csokonai Színház drámapályázata
máj 03
2017
Április 28-án éjfélig várta a Csokonai Színház a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatára írt kortárs drámákat. A határidő leteltével 45 érvényes pályamunka érkezett a Debrecen Város Önkormányzatával és a Tiszántúli Református Egyházkerülettel közösen kiírt nyílt pályázatra.
Jubileumi témahét a kisvárdai Refiben
máj 02
2017
2017. április 24-én hármas jubileumra gyűlt össze a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium nevelőtestülete és diáksága a Református Templomban.
A Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóközleménye
máj 02
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület gyülekezetei a helyi közösségben végzett házi segítségnyújtással küldetésükből fakadó feladatot látnak el, ugyanakkor ezzel állami feladatot vállalnak át. Az ország észak-keleti régiójában lévő kis falvak többségében az egyházi közösség az egyetlen konkrét segítség a magányosok és az idősek felkarolására.
„Hej, Nagykőrös híres város”
máj 02
2017
Élete hatvanöt évéből csupán kilencet töltött Nagykőrösön, mégis költészete legtermékenyebb időszaka volt ez. Tanárkodása mellett közel száz verset írt itt, közöttük legszebb balladáit. A kétszáz esztendeje született Arany Jánosról szóló sorozatunk részeként most az iskolájáról méltán híres Nagykőrösön jártunk Suba Lajos helytörténész, az Arany János Református Gimnázium igazgatója vendégeként. Kiss Sándor írása.
Megújulás Tiszalökön
ápr 27
2017
A tiszalöki református templom külső renoválása 2015 nyarán történt, 2016 augusztusában pedig elkezdődött a belső tér felújítása, és jelenleg is folyik.  „Először egy ijesztő kép tárult az elé, aki belépett: hiszen teljesen kiürítettük a teret. Nem voltak itt a padok, a szószék sem. Még a padló is fel volt szedve. Több hónap szorgos munkája nyomán a padlástér szigetelése, a világítás, a hangosítás megújítása valósulhatott meg. Gipszkartont helyeztek fel a mennyezetre, az aljzatra kőpadló került, az alá pedig szigetelés. Új padsorokat készíttettünk. A gyülekezet régi vágya teljesült azzal, hogy orgonát vásároltunk – hiszen hangjával és látványával megszépíti az istentiszteleteinket” – árulta el Lőrinczyné Harászi Andrea.
Hírnevet hozott Kabának a kő - hanganyaggal
ápr 27
2017
160 évvel ezelőtt egy meteorit hullott le Kaba határában, amit azóta is a Debreceni Református Kollégiumban őriznek. A cipó nagyságú kő egyedülálló a maga nemében, és tudományos körökben mondhatni világhírűvé tette a hajdú-bihari település nevét. Kaba a jubileumon Meteorit Városnappal emlékezett meg erről. Itt készült Oláh Ilona összeállítása az Európa Rádióban.