Közösségi ajtódíszítés és flashmob vitte a prímet a “Városom reformációja” pályázaton
okt 26
2017
A reformáció 500. évfordulója alkalmából városi közösségek kreatív ötleteit díjazták.
Zsindelyné Tüdős Klára–díjat kapott Dr. Szalkay Kázmérné Tóth Györgyi
okt 26
2017
A Református Nőszövetség újraalakulása óta végzett hűséges, áldozatos, példamutató nőszövetségi szolgálata elismeréseként a Tiszántúli Egyházkerületi Nőszövetség vezetősége terjesztette fel Dr. Szalkay Kázmérné Tóth Györgyit a díjra. A laudáció alább olvasható.
Mit tett Isten Hajdúsámsonban?
okt 26
2017
Mintegy 30 millió forintból újították fel a hajdúsámsoni templom tornyát, 13 hónap alatt. Az összeget pályázat nélkül, adományokból, felajánlásokból gyűjtötték össze. Október 22-én tartott hálaadó istentiszteletet, ebből az alkalomból, a Hajdúsámsoni Református Egyházközség.
Megemlékezés a reformáció évfordulóján a nagylétai (Létavértes) gyülekezetben
okt 25
2017
A nagylétai templomkertben minden év advent első vasárnapjára a „betlehemes házikónkba” beköltözik József és Mária, a pásztorok, a jászol és a bárányok, emlékeztetve bennünket szemmel láthatóan is Jézus Krisztus születésére.
Újra megszólal az orgona Mezőtúron
okt 24
2017
Több évtizedes szünet után ismét megszólal a 225 éves Mezőtúr-Belvárosi Református Templom orgonája, ugyanis a reformáció ötszáz éves évfordulója alkalmából felújították. Az 1854-ben épített hangszer az elmúlt években több lépésben újult meg a hívőktől, a helyi önkormányzattól, az egyházkerülettől, valamint az állami forrásból kapott támogatásokból.
Generációk közti találkozó Mátészalkán
okt 24
2017
Generációk közti találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként 2017. október 15-én a Mátészalka-Kertvárosi Református Egyházközségben a Szatmári Egyházmegye és a Tiszántúli Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 140 gyülekezeti tag vett részt, 14 szatmári gyülekezetből.
Boncz László-díjas: Győri Zsófia
okt 24
2017
A tavaly alapított Debrecen Város Boncz László-díja a gyermekvédelem, gyermekjólét, családsegítés, idősgondozás és a fogyatékos személyek ellátása területén, valamint az egészségügyi alap- és szakellátás és egészségmegőrzés területén intézményesített vagy intézményi kereteken kívül, a lakosság érdekében kimagasló szakmai tevékenységet végző és kiemelkedő eredményeket elért személyek munkájának elismeréseként adományozható. A Boncz László-díjat idén Győri Zsófia és Szatmári Sándorné kapta meg.
Újszövetség magyar és ukrán nyelven – Kárpátalján
okt 20
2017
2015 végén hirdette meg a Magyar Bibliatársulat azt az adománygyűjtést, amelynek célja egy kétnyelvű, magyar-ukrán Újszövetség kiadása volt. 
Elhunyt Széles Lajos József
okt 20
2017
Mély fájdalommal, de Isten akaratában és a feltámadás reményében megnyugodva tudatjuk, hogy Széles Lajos József, a TITÁSZ egykori dolgozója, a Debreceni Református Egyházmegye világi tanácsbírója 2017. október 4-én, életének 87. évében megpihent.
„Vigyél tovább, mint a lábam tudna menni!” – regionális ifinap Nyíracsádon
okt 18
2017
Negyedik alkalommal rendezte meg a Nyíracsádi Református Egyházközség október 14-én a Nyíracsádi Református Regionális Ifinapot, a helyi művelődési házban. Az idei alkalmon mintegy 80-an vettek részt, Nyírábrány, Hajdúsámson, Hajdúböszörmény, Balmazújváros, Debrecen, Ottomány, és Érmihályfalva gyülekezeteiből. Áhítat, zenés dicsőítés, előadás, táncház, kézműves foglakozás és imaséta segítette a fiatalokat közelebb kerülni a Teremtőhöz.