Előadás a Komplex Instrukciós Programról a DRHE-n
márc 01
2017
Dr. habil K. Nagy Emese, a Prima Primissima díjas Hejőkeresztúri Általános Iskola igazgatója, a Miskolci és az Eszterházy Károly Egyetem docense 2017. február 25-én, szombaton öt órás továbbképzést tartott a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen a Felnőttképzési Központ szervezésében. 
Elindult a Szeretethíd regisztráció - 2017
márc 01
2017
Idén május 19-én és 20-án tartja a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az idei Szeretethíd fővédnöke Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó. A www.szeretethid.hu holnapon egyénileg vagy csoportosan is lehet jelentkezni a Szeretethídra, melyet 2009 óta szervez meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Kárpát-medencei összefogás minden évben az egységes Magyar Református Egyház létrejöttének dátumához kapcsolódik, ezzel is megmutatva, hogy nem csak szavakban, hanem tettekben is egyek vagyunk. A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. Célunk, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési és ökológiai területen valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. A világ felé is bizonyságot tehetünk a cselekvő szeretettel. A korábbi önkéntes programok bebizonyították, hogy hidat tudunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és a rászorulók, az önzetlen segítségnyújtás örömét megtapasztalva pedig Isten és ember között. A jelentkezés május 8-án zárul.
Hálaadó istentisztelet a Debreceni Alkotmányozó Zsinat 450 éves évfordulója alkalmából
feb 28
2017
2017. február 26-án hálaadó istentiszteletet tartottak a Református Nagytemplomban a Debreceni Alkotmányozó Zsinat 450 éves évfordulója alkalmából. Az igét dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette.
A Szentírás vándorútja a Tyukodi Református Egyházközségben
feb 28
2017
Tyukodra a „Vándorbiblia” 2017. február 25-én érkezett.
A Kálvin Könyvkiadó 25 esztendős
feb 28
2017
A Kálvin Könyvkiadó programot hirdet református gyülekezetek és intézmények számára iratmissziós és iratterjesztési célok, valamint könyvtári állományfejlesztés támogatására.
A Szentírás vándorútja a Fábiánházi Református Egyházközségben
feb 27
2017
Gyülekezetünkbe 2017. február 14-én érkezett a Vándorbiblia. A kijelölt részek felolvasása a résztvevő gyülekezet előtt megtörtént. Az alkalom közös imádsággal, elmélkedéssel és énekléssel ért véget. A Vándorbibliát a Tiborszállási Református Egyházközség 3 fős küldöttsége juttatta el Fábiánházára.
„Az őrállók Őrállója” – Ünnepi közgyűlés és hálaadó nyilatkozat
feb 27
2017
Az egyházkerület megalapításának 450. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület február 25-én 11 órától a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában. Az igét dr. Fekete Károly, az egyházkerület püspöke hirdette.
„Értékmegosztás és egymástól tanulás” – X. Református Jótékonysági Bál
feb 27
2017
A X. Református Jótékonysági Bált február 24-én rendezte meg a Tiszántúli Református Egyházkerület. A jótékonysági bálon befolyt összegből minden évben egy határon túli intézmény részesül, erősítve ezzel a Kárpát-medencei református magyarság összetartozását. Évről-évre mindig más részegyházból választják ki a támogatandó intézményt, az ottani egyházkerület, egyházmegye javaslatára. Az idei támogatott a micskei Sámuel Szociális Bentlakás volt. Eddig 3 millió forint gyűlt össze számukra, de az adományok még most is érkeznek és továbbra is várjuk a felajánlásokat.  
A Szentírás vándorútja a Nyírcsaholyi Református Egyházközségben
feb 24
2017
Mátészalka közvetlen szomszédságában, Nyírcsaholyban él a Szatmári Egyházmegye második legkisebb gyülekezete. Korábban Fábiánházához tartozott, 1931. június 1-jén csatolták a mátészalkai gyülekezethez. 
A Szentírás vándorútja a Kocsordi Református Egyházközségben
feb 24
2017
A Kocsordi Gyülekezet köszönti a Kerület közösségét! A „Vándorbiblia” 2017. február 22-én a 6 órai istentiszteletre érkezett, a népes gyülekezet (kb. 150 fő) nagy várakozással fogadta.