„Ne csak szájjal valljuk meg Istent!” - Karácsonyra készültek a Debrecen környéki cigánymissziós gyülekezetek
jan 10
2018
Amikor a családok nagy része már azt sem tudja, hová kapjon a karácsonyi készülődésben, akkor érezzük igazán, hogy ideje megállni egy kicsit - az esztári, konyári, pocsaji, bagaméri és nyíradonyi testvérek bizonyságtételének hála több is sikerült ennél a debreceni Dorcas Campingben.
Az újév köszöntése Debrecenben
jan 06
2018
A 2018-as esztendő újévi köszöntéssel indult a Debreceni Református Kollégium Dísztermében, amin a kollégium intézményeinek munkatársai és az egyházkerület dolgozói vettek részt. A vendégeket dr. Fekete Károly, tiszántúli püspök, és dr. Kustár Zoltán, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora köszöntötte.
Dicsőség, amely nem nyom agyon
jan 02
2018
Aki felismerte Isten dicsőségét, azaz megadja neki azt a súlyt, ami a Mindenhatót, a Tökéletest, a Gondviselőt, a Megváltót és a Megszentelőt megilleti, az az embereket is másképp látja, képes elismerni tehetségüket és teljesítményüket – véli Fekete Károly tiszántúli püspök, akit a reformátori alapelvekről szóló sorozatunk zárásaként a dicsőségről kérdeztünk.
Az örök reformáció útján - visszaérkezett a 414 helyszínen járt Vándorbiblia Debrecenbe
dec 31
2017
Végéhez érkezett „A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon”: 2017. január elsejétől december 31-ig a Tiszántúli Református Egyházkerület egyedi vándorbibliája bejárta mind a 414 tiszántúli gyülekezetet Záhonytól Szegedig.
XI. Tiszántúli Református Jótékonysági bál
dec 29
2017
Szeretettel hívjuk a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálra, amely 2018. február 9-én lesz a debreceni Kölcsey Központban 18 órai kezdettel.
A Szentírás vándorútja Váncsodi Református Egyházközségben
dec 27
2017
A Váncsodi Református Egyházközség december 23-án várta és fogadta a Vándorbibliát. A Gáborjáni gyülekezet küldöttsége érkezett hozzánk, ahol Nt. Tóth József lelkipásztor szolgát ezen az alkalmon. 
Egy cseppnyi advent
dec 23
2017
A Debrecen-Kossuth utcai Református Egyházközség tagjai gyülekezeti kántálásra indultak.
„A karácsonyból nincsen leértékelt”
dec 23
2017
Nagyon jelentős elismerés, hogy 2016-ban Debrecen is elnyerte a reformáció városa címet. Interjú Fekete Károly tiszántúli püspökkel.
Aláhajló Krisztus-fény
dec 23
2017
Lukács evangélista így foglalta össze a Krisztus érkezésének lényegét: „Meglátogat minket a felkelő fény a magasságból, hogy világítson azoknak, akik a sötétségben s a halál árnyékában lakoznak, hogy ráigazítsa lábunkat a békesség útjára.” (Lk 1,78b-79) Csoda, hogy Krisztus meglátogat minket, mert semmi vonzót nem tudunk felmutatni, ami Őt csalogathatná. Nem dicsekedhetünk megingathatatlan hittel, megsokszorozott talentumokkal. Nem tudunk felmutatni teljes körű ismereteket, érvényesülő igazságosságot, híjával vagyunk az őszinte szavaknak, a kifogyhatatlan szeretetnek, a kikezdhetetlen békességnek.
Karácsony a Honvéd Középiskolában
dec 22
2017
Karácsonyi ünnepséget tartottak a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban. Immár hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a debreceni dandár tábori lelkészei is köszöntik a növendékeket illetve a tanári kart az ország egyetlen katonai középiskolájában.