A Szentírás vándorútja a Kismarjai Református Egyházközségben
jan 26
2017
Isten iránti hálaadással fogadtuk a Kismarjai Református Gyülekezetben az Esztári Gyülekezet küldöttségét, Nt. Kolár Norbertné lelkipásztor asszonytól Nagy Dénes gondnok úr vette át az útjára indult Vándorbibliát.
Tüzifa program
jan 25
2017
A Magyar Református Szeretetszolgálat fontos célkitűzése, hogy minden helyzetben azzal segítsen, amire leginkább szükség van. A hidegben meleg ruhával és tűzifával támogatják a rászorulókat. Hívja a 1358-as telefonszámot és ossza meg a hírt, hogy minél több nélkülözőnek segíthessünk!
A reformáció 500 esztendeje Tuzséron
jan 24
2017
A 2017-es esztendő a szabolcsi református falu, Tuzsér életében is fontos jubileumi év lesz, amelyre a helyi egyházközség már 2016-ban elkezdett készülni. Az egyházközség presbitériuma döntött arról, hogy a templom nyugati végében levő körablakba egy a Magyarországi Református Egyház címerét ábrázoló ólomüveg ablakot készíttet, hogy maradandó emléket állítson a reformáció ötszázadik jubileumára.
Esztárban járt a Vándorbiblia
jan 24
2017
Esztárba megérkezett a Biblia. A reformáció 500. évfordulójának megünneplésére készült Szentírás a 2017-es évben a Tiszántúli Református Egyházkerület 414 egyházközségébe jut el a szomszédos települések személyes közvetítésével.
A Szentírás vándorútja a Sárándi Református Egyházközségben
jan 23
2017
Január 19-én a Vándorbiblia a Sárándi Református Egyházközségben járt. A Szentírást a Mikepércsi Református Egyházközség küldöttsége vitte.
Kultúra-megemlékezés
jan 23
2017
Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező vehette át a Kölcsey-emlékplakettet a magyar kultúra napján tartott ünnepségen vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.
"Protestáns iskolatörténeti mozaik" c. vándorkiállítás Berettyóújfaluban
jan 23
2017
A Református Tehetséggondozó Alapítvány a Reformáció Emlékbizottság támogatásával a reformáció 500. évfordulója alkalmából hozta létre a "Protestáns iskolatörténeti mozaik" című vándorkiállítást.
Fekete Károly püspök és Papp János baptista egyházelnök találkozója
jan 23
2017
2017. január 18-án megbeszélést tartott Budapesten Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház egyházelnöke.
"Együttérzünk a Szinyei Merse Pál Gimnázium tizenhat halottjának hozzátartozóival, és imádkozunk a gyógyulásért"
jan 22
2017
Franciaországi sítáborból autóbusszal hazafelé tartó budapesti gimnazisták szenvedtek balesetet Olaszországban január 20-án éjjel. Együttérzünk a Szinyei Merse Pál Gimnázium tizenhat halottjának hozzátartozóival, imádkozunk a sérült fiatalok, tanárok és családtagok gyógyulásáért. Nincs a birtokunkban annak ismerete, ahogyan Isten oltogatja és gyújtogatja az életek csillagait, azonban vigasztalódhatunk ígéretében: "Gyászukat örömre fordítom, megvigasztalom őket..." (Jer 31,13)
A reformációi emlékév református megnyitója
jan 22
2017
Január 31-én 14 órától ünnepi istentisztelet lesz a debreceni Nagytemplomban, hivatalosan ezzel veszi kezdetét a Magyar Református Egyház jubileumi éve. A nyitó istentisztelet köré egész napos program épül, ekkor látogatható a reformáció kamion is a Kossuth téren.