Roma társadalomismeret szakirányú továbbképzési szak
jún 26
2017
A DRHE Felnőttképzési Központja várja a jelentkezőket a Roma társadalomismeret szakirányú továbbképzésre. 
A Szentírás vándorútja a Rétközberencsi Református Egyházközségben
jún 26
2017
Hálát adunk Istennek ezért az alkalomért, a kis Ajaki Református Egyház küldöttsége Lelkipásztoruk és Gondnokuk vezetésével érkeztek hozzánk június 22-én. 
Hollandiába látogatott Fekete Károly püspök
jún 26
2017
2017. június 20. és 22. között hivatalos látogatást tett Hollandiában Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyháza Zsinata lelkészi alelnöke. A püspöki látogatás a reformáció 500. évfordulójának megünnepléséhez kapcsolódott.
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség XXIV. Egyházkerületi konferenciája
jún 25
2017
2017. június 24-én konferenciát tartott a Kárpát-medencei nőszövetség a reformáció ötszáz éves és a református egyház megalakulásának négyszázötven éves évfordulójának, valamint a Kárpát-medencei nőszövetség huszonöt éves újraalakulásának alkalmából a debreceni Kistemplomban.
Megerősített hitvallási közösségben
jún 25
2017
Hitvalló közössége megalakulásának és a Második Helvét Hitvallás elfogadásának 450. évfordulóján ünnepi zsinatot tartott a Magyar Református Egyház 2017. június 24-én Debrecenben. Az alkalmon elfogadták a hitvallás új magyar fordítását, valamint a kanadai és a luxemburgi református diaszpóra is csatlakozott a határokon átívelő zsinati közösséghez.
Elfogadták a Második Helvét Hitvallás új fordítását a magyar reformátusok
jún 24
2017
Létrejöttének 450 évvel ezelőtti mérföldkövére emlékezett a magyar reformátusság június 24-én Debrecenben. A Magyar Református Egyház közös zsinati ülésén elfogadták a Második Helvét Hitvallás, a közösség egyik alapvető hitvallási dokumentumának új fordítását, valamint a kanadai és a luxemburgi református diaszpóra is csatlakozott a határokon átívelő zsinati közösséghez.
Június 24. - Hálaadó istentisztelet - helyszínváltozás
jún 23
2017
Tekintettel a hőségriadóra a szombat délutáni 14.30 órától kezdődő, szabad térre tervezett hálaadó istentiszteletet is a Nagytemplomban tartják.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - Kárpát-medencei református közös zsinat és istentisztelet
jún 23
2017
Kárpát-medencei református közös zsinat és istentisztelet
Négyszázötven év örökségének nyomában
jún 21
2017
Június 24-én Debrecenben tartják a Magyar Református Egyház zsinatát, melyen hálát adnak a Kárpát-medencei reformátusság elmúlt 450 évéért és a részegyházak javaslatára elfogadják a II. Helvét Hitvallás megújult magyar fordítását. Az ünnepi ülésre készülve utánajártunk, mit jelent számunkra az 1567-es debreceni zsinat, és megnéztük, milyen örökérvényű igazságokat hordoz hitvallásunk.
Megjelent az Igazság és Élet 2017/3 száma
jún 21
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2017/3 száma, amely július-augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság utáni 3. vasárnapjától kezdődően Szentháromság utáni 15. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági tanévnyitó istentisztelethez; továbbfolytatódik az előző számban megkezdett, és az on-line változatban PPT-n is elérhető egész évre szóló gyermek-istentiszteleti sorozat.