Munkaszüneti nappá nyilvánították nagypénteket
márc 10
2017
Gesztusértékű döntés   A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége sajtóközleményben reagált a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására.
Világhírű kórus lép fel a Nagytemplomban
márc 09
2017
A több mint 800 éves múltra visszatekintető lipcsei Tamás-templom kórusa ad ünnepi hangversenyt a Debreceni Református Nagytemplomban 2017. március 16-án a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A fiúkórus történetéhez szorosan kötődik Johann Sebastian Bach neve, aki a 18. században kántorként és karnagyként szolgált a Tamás-templomban.
A Szentírás vándorútja Csengerben és Szamosangyaloson
márc 08
2017
Csengerbe február 27-én a reggeli órákban érkezett az a Vándorbiblia, amely egy év alatt bejárja a Tiszántúli Egyházkerületet. A délelőtti órákban a csengeri műemlék templomban az úrasztalán tekinthették meg a helyi Makovecz Imre Általános Iskola hittanos gyermekei. E látogatásuk során került felolvasásra az újszövetségi Igeszakasz, és a gyermekek megismerhették a Biblia útját és a kezdeményezők szándékát ezzel kapcsolatosan. 
Spirituális elvonulás – presbiterekkel
márc 07
2017
A Hosszúpályi Református Egyházközség presbitériuma 2017. február 17-19. között csendes hétvégét tartott Beregdarócon lelkipásztoraik vezetésével, a személyes lelki megújulás és a tisztújításra való felkészülés jegyében.
A Szentírás vándorútja a Porcsalmai Református Egyházközségben
márc 06
2017
Isten különös ajándéka, hogy Bibliavasárnap - március 5-én - a Porcsalmai Református Egyházközségbe érkezett a Tiszántúli Egyházkerület által vándorútra indított Szentírás.
A Szentírás vándorútja a Csengersimai Református Egyházközségben
márc 06
2017
Gyülekezetünkbe 2017. március 1-én érkezett meg az útjára indított Szentírás, amit a komlódtótfalusi gyülekezet tagjai hoztak el hozzánk. 
"Debrecen a reformáció városa" c. film a Duna Televízióban
márc 03
2017
"Debrecen a reformáció városa" c. filmet a Duna Televízió március 5-én vasárnap, 8.50-től fogja a műsorára tűzni.
A Szentírás vándorútja a Komlódtótfalui Református Egyházközségben
márc 03
2017
A Szatmári Református Egyházmegye egyik legkisebb gyülekezete, a Komlódtótfalui gyülekezet örömmel fogadta február 28-án a Szentírást. Böjtre készülve, imaheti alkalmunkon adta át Dr. Tőkés Zoltán csengeri lelkipásztor a vándorbibliát, majd hirdette közöttünk Isten Igéjét.
A Szamosszegi Református Egyházközség Reformáció Programsorozataiból
márc 02
2017
2016 nyarán a Szamosszegi Református Egyházközségben a Reformáció 500 éves jubileuma előtt levendula ültetéssel megkezdte programsorozatát.  A templom és a parókia körül 500 db levendula tövet a Hollandia, Kampen városából érkező fiatalok és a helyi fiatalok együtt munkálkodva elültettek. 
A Szentírás vándorútja a Nagyecsedi Református Egyházközségben
márc 01
2017
2017. február 24-én érkezett a Tiszántúli Református Egyházkerület által ez évben útjára indított Vándorbiblia Nagyecsedre.