Istennel számolni
máj 22
2017
Elfogadták egyházunk és közegyházi intézményeink záró számadását, a tavalyi évi maradványpénzeket pedig beépítették az idei költségvetésekbe, új hitéleti felsőoktatási szakok alapításáról döntöttek, valamint beszámoltak a készülő köznevelési stratégia állásáról a Zsinati Tanács május 17-i ülésén.
Szeretethíd Debrecen - 2017
máj 20
2017
Debrecenben Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész szervezésében 40 református gimnáziumi tanuló önkéntes munkájának köszönhetően a debreceni Hősök Temetője látványosan megújult. 
Kisköri presbiteri találkozó
máj 19
2017
A Hirdesd az Igét! programsorozat részeként április 29-én kisköri presbiteri találkozót tartottak két állomáson: Püspökladányban és Hajdúnánáson.
A Szentírás vándorútja a Nagylónyai Református Egyházközségben
máj 19
2017
2017. május 16-17. különleges volt a nagylónyai reformátusok számára. Feszült gyermeki várakozás az arcokon és a szemekben, szinte lehetett érezni az esti istentiszteletre igyekvők megjelenésén a kérdést: jön már? Aztán a nagy pillanat, hat óra előtt néhány perccel a mátyusi gyülekezet küldöttségének a kezében feltűnt a Vándorbiblia. 
Iránytű a mindennapokhoz
máj 19
2017
A Nemzeti Múzeumban mutatták be május 16-án a „Protestáns etika kézikönyve” című kötetet. A Kálvin Kiadó és a Luther Kiadó közös gondozásában megjelent kiadványról Reuss András, az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora, Lányi András író, filozófus és Fazakas Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanára, a kötet szerkesztője beszéltek.
Lelkészbeiktatás Majtison - hanganyaggal
máj 17
2017
A Majtisi Református Egyházközség 2017. május 14-én, vasárnap 15:00 órakor tartotta lelkészbeiktató ünnepi istentiszteletét a majtisi református templomban. Nagytiszteletű Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese iktatta be Szabó Béla lelkipásztort. Az Igét Főtiszteletű dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette. Az eseményről Zsoldos Barna készített összeállítást az Európa Rádióban.
A Szegedi Ökumenikus Kórus szolgálata Castel Gandolfo-ban
máj 17
2017
A Szegedi Ökumenikus Kórus énekesei a város különböző felekezeteinek gyülekezeteiből jöttek, hogy a város ökumenikus alkalmain szolgáljanak. Mivel a felkérések egyre sűrűsödtek és az együtt éneklés öröme is nagy hatással volt a kórustagokra, 2015 októbere óta heti rendszerességgel tartunk próbákat, négy karnaggyal, akik három felekezethez tartoznak: Baloghné Kovács Magdolna (baptista), Nagy-Szabó Kornélia (református), Szántó Lajosné (katolikus), dr. Varjasi Gyula (katolikus).  
Református Jótékonysági Főzőverseny – hanganyaggal
máj 16
2017
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hirdették meg a Református Jótékonysági Főzőversenyt Debrecenben. A program május utolsó hétvégéjén a népszerű Debreceni Pulykanapokhoz kapcsolódik. A cél, hogy a benevező csapatok főztjét megkóstolhassák a rendezvény látogatói, és az ebből befolyó pénzzel a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját támogassák. Oláh Ilona Kocsis Attilát, az MRSZ Egyháztáji programjának igazgatóját kérdezte a részletekről. 
Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak Debrecenben
máj 15
2017
Építőipari nívódíjról szóló táblákat avattak hétfőn Debrecenben: a rangos elismerést a Hunép Universal Építőipari Zrt. kivitelezésében felépült járásbírósági épületen, valamint a cég kivitelezésében felújított Református Kollégium falán helyezték el.
Szeretethíd - Debreceni rendezvények és süteménysütés
máj 15
2017
A hosszas előkészületi munkálatok után, május 19-én és 20-án szerte a Kárpát-medencében, több száz helyszínen, közel 16 000 önkéntes nyújt majd segítséget környezetében a Szeretethíd – Kárpát-medencei református önkéntes napok keretében.