Bibliaolvasó nap a reformáció 500. évfordulója tiszteletére
feb 03
2017
A reformáció születésének 500. évfordulója alkalmából 2017 a reformáció éve. Az emlékév megnyitó rendezvényére január 31-én került sor, melyhez kapcsolódva a Debreceni Református Kollégium a Kárpát-medence református iskoláiban bibliaolvasó napot hirdetett. A mozgalomba bekapcsolódó iskolák közösen felolvasták a Biblia teljes szövegét.
Mennyei matematika - bibliaolvasó nap
feb 02
2017
Reggel nyolc órakor Fekete Károly áhítatával kezdődött a reformáció jubileumi évének központi református nyitó rendezvénysorozata. A Debreceni Református Kollégium egész napos bibliaolvasást hirdetett erre a napra, melyhez hetvenöt kárpát-medencei iskola csatlakozott.
Megtörtént, amiért elkezdődött a reformáció
feb 01
2017
A reformáció nem elszakadás volt, hanem éppen ellenkezőleg, a Krisztushoz tartozás megerősítése – mutatott rá a Magyar Református Egyház reformációi emlékévét megnyitó ünnepi istentiszteleten elmondott igehirdetésében Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. Az eseményt január 31-én egész napos ünnepség keretei között tartották meg a debreceni Nagytemplomban.
A Szentírás vándorútja a Hajdúszováti Református Egyházközségben
feb 01
2017
Hajdúszováton két helyszínen járt a Szentírás "vándorútja" során. Január 20-án a hajdúszováti templomban, ünnepi istentisztelet keretében fogadtuk a Szentírást, ahol gyülekezeti tagok bevonásával olvastuk fel a részünkre kijelölt bibliai szakaszokat. A Szentírást a Sárándi Református Egyházközség küldöttsége vitte. 
A Szentírás vándorútja a Vértesi Református Egyházközségben
feb 01
2017
Január 27-én a Vándorbiblia a Vértesi Református Egyházközségben járt. A Szentírást a Nagylétai Református Egyházközség küldöttsége vitte. 
Kettős jubileumot ünnepelnek a magyar reformátusok
jan 31
2017
„Az évforduló emlékeztet célkitűzéseinkre: azt kell munkálnunk, hogy a keresztyének a hit élő forrásához, Isten kegyelméhez találjanak” – fogalmazott Bogárdi Szabó István püspök január 31-én Debrecenben. A Magyar Református Egyház reformációi jubileumi évét megnyitó istentisztelet előtt az emlékév jelentőségéről és programjairól tartottak sajtótájékoztatót. „Reméljük, ezek találkozási felületet biztosítanak a reformáció örökségével, mely ma is megújíthat bennünket” – tette hozzá Fekete Károly tiszántúli püspök. Az eseményen részt vett Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Papp László debreceni polgármester is.  
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - Ünnepi istentisztelet a Nagytemplomban - január 31. - 14:00
jan 31
2017
Január 31-én 14 órától ünnepi istentisztelet lesz a debreceni Nagytemplomban, hivatalosan ezzel veszi kezdetét a Magyar Református Egyház jubileumi éve. A nyitó istentisztelet köré egész napos program épül, ekkor látogatható a reformáció kamion is a Kossuth téren.
Megérkezett a reformáció kamionja Debrecenbe
jan 30
2017
Magyarországi első állomására, Debrecenbe érkezett hétfőn a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából útnak indított reformációs vándorkamion, amely 19 ország 68 városát köti össze.
Történetek útközben - "reformáció kamion"
jan 30
2017
A Németországi Protestáns Egyház különleges karavánja a reformáció történetének fontos helyszíneire látogat. A reformáció kamion január 31-én érkezik Debrecenbe, ahonnan kísérői a magyar reformátusok történeteit szeretnék magukkal vinni.
Vándorúton a Szentírás a Létavértes – Nagylétai gyülekezetben
jan 28
2017
Január 26-án csütörtök este 5 órakor kezdődött istentiszteletünk a Nagylétai Református Templomban, ahová a Pocsaji gyülekezet küldöttsége, Nt. Lovász Márton lelkipásztor vezetésével hozta el a „Vándorbibliát”.