Elpróbáltuk - Generációs találkozó Nyírlövőn
szept 15
2017
Generációs találkozót tartottak 2017. szeptember 9-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyírlövőn a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A rendezvényen 210 gyülekezeti tag és lelkipásztor vett részt.
Isten tenyerén a munkatáborban
szept 12
2017
Sokat hallunk a második világháború egyik legnagyobb tragédiájáról, a munkatáborokról. Tudjuk, mennyi szörnyűség történt a gulágokban, mégis megrendítő, amikor valaki szemtől szemben meséli el, mit élt meg, mit élt túl a kényszermunkán. Árva Ernőné három évet töltött egy orosz munkatáborban fiatal korában. 
Száz év emlékezete
szept 12
2017
A történelmi pillanatok, események emlékezete egyszerre késztet minket megállására és elindulásra. Meg kell állnia az embernek, hogy megpróbálja átérezni, igyekezzen gondolatban végig élni a megelőző generációk életeseményeit. 
A Debreceni Református Kollégium a Kulturális Örökség Napjain különleges programokkal várja az érdeklődőket
szept 12
2017
A reformáció 500 éves évfordulójára emlékezve idén a Debreceni Református Kollégiumban nyitják meg a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozatot. Az ünnepélyes megnyitó 2017. szeptember 15-én, pénteken 9 órakor kezdődik a Díszteremben.
A Szentírás vándorútja a Hajdúhadházi Református Egyházközségben
szept 12
2017
2017. augusztus 29-én közel 100 fő várta izgatottan a Vándorbiblia érkezését Hajdúhadházra Téglásról. 
A Szentírás vándorútja a Téglási Református Egyházközségben
szept 12
2017
Isten kegyelméből hálás szívvel és örömmel fogadta a Téglási Református Gyülekezet a Tiszántúlon útnak indított különleges Vándorbibliát, amelyet a hajdúdorogi és hajdúnánási református egyházközség küldöttsége hozott el közénk.
Székelykapu-állítás és testvérvárosi együttműködés Hajdúnánás és Csíkszereda között
szept 12
2017
Az 1916-os román támadás után a csíkiek Hajdú vármegyében, Hajdúnánáson találtak menedéket. Több mint negyven csíki településről érkeztek a menekültek az akkor 17 ezer főt számláló Hajdúnánásra.
Vetélkedő a Reformáció 500. évfordulója alkalmából
szept 11
2017
A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmával az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával még idén áprilisban meghirdette a Tiszántúli Református Egyházkerületek és a határontúli Érmelléki Egyházkerületek felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt. 
A Szentírás vándorútja a Hajdúnánási Református Egyházközségben
szept 11
2017
Gyülekezetek találkozása az élet kenyerével Rendhagyónak mondható volt a Szentírás érkezése Hajdúnánásra 2017 augusztusának utolsó vasárnapján. 
A Szentírás vándorútja a Polgári és az Újtikosi Református Egyházközségben
szept 11
2017
A Hajdúvidéki Református Egyházmegye abban a különleges helyzetben van, hogy kétszer is átlépi határait a Szentírás, vándorútja során. Tavasszal már a vámospércsi, a nyírábrányi, a fülöpi, a nyírmártonfalvai, a nyíracsádi, a hajdúsámsoni és a nyíradonyi gyülekezetek már fogadták a Vándorbibliát. Most huszonhárom egyházközség örül a Hajdúvidéken a Szentírás érkezésének.