Az általános iskolásoktól az akadémikusokig – mindenkinek
máj 29
2017
Május 20-án csöndes, de tartós hatású ünnepi pillanata volt a reformáció 500. évfordulóját számtalan módon és helyszínen elevenné tévő 2017-es esztendőnek. Ekkor nyílt meg, A reformáció emlékezete a kora újkori Magyarországon című konferencia tudós résztvevőinek sok örömet és meglepetést szerezve, a híres debreceni Nagykönyvtár második emeleti, történelmi hangulatú terében a Protestáns üzenetek című időszakos kiállítás, amely a Magyar Nemzeti Múzeum IGE-IDŐK című tárlatának „kistestvére.”
A Szentírás vándorútja a Komorói Református Egyházközségben
máj 29
2017
A Reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület fennállásának 450. évfordulója alkalmából vándorútra indítottak egy Szentírást, amely végigjárja a Tiszántúl valamennyi gyülekezetét.
A Szentírás vándorútja a Tuzséri Református Egyházközségben
máj 26
2017
Május 25-én, a mennybemeneteli délelőtti istentiszteletre hozta át a Tiszántúli Református Egyházkerület Vándorbibliáját a tiszabezdédi gyülekezet delegációja. A 171. dicséret éneklése alatt vonultak be a lelkipásztorok a Bibliával, amelyet Bartha Tamás tiszabezdédi lelkipásztor adott át Bodnár Róbert tuzséri lelkipásztornak. 
Protestáns üzenetek
máj 24
2017
„Protestáns üzenetek” címmel nyílt nagyszabású, interaktív kiállítás a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában május 20-án.
A gyermeknap ne anyagi javakról, hanem a családi élményekről szóljon!
máj 24
2017
A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó elnevezésére is utalva május utolsó vasárnapján rendezik meg Debrecen belvárosában a Csillagocska Gyermeknap című programsorozatot, amelynek összeállításakor a Reformáció 500 éves fordulója alkalmából kiemelt szerephez jutott a Magyarországi Református Egyház.
Őrizd a várat!
máj 23
2017
Ez volt az igei mottója a Magyar Református Egyház ez évi egységünnepének, amelyet május 20-án rendeztek meg Nagyváradon, a nemrégiben felújított erődben. A Kárpát-medence egészéből összegyűlt több ezer fő részvételével zajló esemény igehirdetője és szónokai rámutattak: a magyar reformátusság megmaradásának záloga, ha megőrzi a rá bízott várat, Isten Igéjét, Krisztus igazságát.
Rendhagyó keresztelő Csengerben
máj 23
2017
„Jöjj, mondjunk hálaszót, hű szájjal és hű szívvel…”– az ismert keresztelési éneket különös örömmel énekeltük április 23-án a Húsvétot követő első vasárnapon. 
Konfirmandus Focibajnokság Kocsordon
máj 23
2017
A Szatmári Református Egyházmegye és Nt. Szalay Kont esperes úr szervezésében május 20-án rendezték meg hagyományosan, immáron 18. alkalommal a Konfirmandus Focibajnokságot. 
A milotai, tiszabecsi, uszkai málenkíj robot és (Kecskési) Tollas Tibor hőstettének emléket állító dombormű avatása
máj 22
2017
A trianoni Magyarország területe tovább csonkulhatott volna még 26 faluval és néhány ezer négyzetkilométerrel. Milotán, 2017. május 21-én annak az embernek, annak a hősi tettnek állítottunk emlékművet, aki ezt megakadályozta. 
Emlékkőavatás a Debrecen-Nagyerdei Gyülekezetben
máj 22
2017
A Debrecen-Nagyerdei Gyülekezet évente megtartja az Összetartozásunk napját. A mostani egész napos program keretében a templomkertben reformációs emlékköveket is avattunk, mely a következő gondolatokat szimbolizálja: körben való elhelyezésével az isteni teljességet, örökkévalóságot; a három háromszögben elhelyezett kő a Szentháromságot, s a szikla is a mi szilárd alapunkra utal.