Református Oktatási Program - KONFESZT Közéleti Kollégium
júl 07
2017
A második világháborút követő bő fél évszázad alatt alapvető változáson ment keresztül a hazai közéletet is formálni képes református elit. A korábbi nemzedékek hitvallásossága és kálvinista öntudata háttérbe szorult. Ezen kíván most változtatni a Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében, a reformáció 500. évfordulójának emlékévében elinduló KONFESZT Közéleti Kollégium. A hét alkalmas közéleti kollégium 2017 szeptemberétől minden hónap egy-egy hétvégéjén, tematikus előadásokkal várja a református fiatalokat.
Háromszoros Grammy-díjas kórus a Nagytemplomban
júl 06
2017
Először lép fel Debrecenben az amerikai Pacific Boychoir Academy világhírű fiúkórusa, akik ingyenes hangversenyt adnak július 18-án a Református Nagytemplomban. Korábban turnéztak már Ausztráliában, Dél-Amerikában, Kínában és Oroszországban is, versenyeztek az America’s Got Talent című tehetségkutató tévéműsorban, valamint Nelson Mandela temetésén is szolgáltak.
Debrecenben ülésezik a Doktorok Kollégiuma
júl 06
2017
A Doktorok Kollégiuma július 9-12 között a Debreceni Református Hittudományi Egyetemeten tartja plenáris és szekció üléseit.
Félúton az 500 kilométeres kerékpártúra
júl 06
2017
273 kilométert tettek meg eddig azok a kerékpárosok, akik arra vállalkoztak, hogy a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából 500 kilométert bicikliznek. A túra olyan településeket, templomokat és emlékhelyeket érint, melyek fontos szerepet játszottak és játszanak ma is a reformáció szempontjából.
„Tudom sok a gond és a baj...mégis szeressétek, szeressétek e drága házat!” – hálaadó istentisztelet Nyírábrányban
júl 06
2017
A nyírábrányi református templom építésének nyolcvan éves évfordulója alkalmából tartottak hálaadó istentiszteletet július 2-án vasárnap. Megtelt az isten háza az ünnepi alkalmon. A nyírábrányi gyülekezet mellett a nyíracsádi és a fülöpi egyházközségekből is érkeztek gyülekezeti tagok az istentiszteletre.
Kustár Zoltán lesz a DRHE új rektora
júl 05
2017
Egyetemi rektorokat nevezett ki Áder János köztársasági elnök június 30-án. A kinevezésekről szóló határozatok július 4-én jelentek meg a Magyar Közlönyben.
Közös nyilatkozatot fogadott el a Romániai Református Egyház és Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház Zsinata
júl 05
2017
446 év után először tartott közös ünnepi zsinatot a Romániai Református Egyház és Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház Kolozsváron, a Protestáns Teológiai Intézet dísztermében július 4-én. 
ReforMaraton 500
júl 05
2017
500 évvel ezelőtt a Keresztény Egyház a megújulás útjára lépett. Az első lépések a wittenbergi vártemplom kapujára kiszegezett 95 tétel kalapácsütéseivel kezdődtek. Ennek szeretnénk emléket állítani úgy, hogy 500 óra alatt, kiszögezzük 500 templom kapujára a 95 tételt. 
500 év, 500 kilométer a nagydobronyi gyermekekért
júl 05
2017
Szeptember 26-án indul az 500 év, 500 kilométer a gyermekekért jótékonysági futóverseny, ami több szempontból is szakít a hagyományokkal – egyrészt nem pénzt vagy adományokat gyűjt, hanem tettekkel segít, másrészt egy igazán különleges gyerekotthonra hívja fel a figyelmet.
Nekem a tenger Balaton…
júl 05
2017
A Karcagi Református Egyházközség fenntartásában működő általános iskola 7. és 8. évfolyamát végzett diákjainak egy csoportja június 19-23. között egy nyári táboron vett részt Balatonszárszón. A kifejezetten konfirmációs fogadalmat tett fiatalok részére szervezett 5 nap / 4 éjszakás kirándulás a szórakozás, a csapatépítés és a lelki feltöltekezés jegyében zajlott.