Pályázati felhívás tanári állásra
ápr 03
2018
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona pályázatot hirdet angol-bármilyen szakos középiskolai tanári állásra, angol-német szakpár előnyt jelent.
Nem múlhat el nyomtalanul a húsvét
márc 31
2018
„Fontosnak tartom, hogy először is házon belül vegyük komolyan az evangéliumot” - Megyesi-Horváth Borbála interjúja Tóth Tamással, a Debrecen – Kossuth Utcai Református Egyházközség lelkipásztorával.
A hit még a látást is pótolhatja - hanganyaggal
márc 30
2018
„Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalába, nem hiszem... Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek.”  (Jn 20,25. 29)
A II. világháború katonai áldozatainak állítottak emlékművet Balmazújvárosban - hanganyaggal
márc 29
2018
2018 Nagyhetében elcsendesedve március 28-án 16 órától emlékezett meg Balmazújáros lakossága a II. világháborúban elvesztett áldozataira.  Kustár Gábor szobrászművész első köztéri alkotásának felavatását több mint egyéves tervezői és kivitelezői munka előzte meg. Az emlékmű a helyi önkormányzat megbízásából, a Honvédelmi Minisztérium támogatásával valósulhatott meg.
Beszámoló a DRK Dóczy Gimnáziumában működő Tehetségpont akkreditációjáról
márc 29
2018
(Elhangzott 2018. március 12-én a hétkezdő istentiszteleten)   A DRK Dóczy Gimnáziuma Regisztrált Tehetségpont ( TP 191 002 165 ) 2015 áprilisa óta. Két év után nyílik alkalom arra, hogy egy intézmény a MATEHETSZ (MAGYAR TEHETSÉGSEGÍTŐ SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE) kiírása szerint akkreditációs eljárásban vegyen részt. Mi éltünk ezzel a lehetőséggel, és AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT minősítést értünk el az elmúlt héten.
Vezetni és vezetve lenni
márc 29
2018
Az élet minden területén érzi a Teremtő gondviselését Csige Lászlóné. A Nagyhegyesi Missziói Református Egyházközség gondnoka jól látja életében az Úr munkáját, és azon dolgozik, hogy a családjában és a gyülekezetében végzett szolgálatával mondjon köszönetet a Jóistennek.
A mesék erejével - megjelent a Magyar Református Szeretetszolgálat első mesekönyve
márc 29
2018
„Akit szíve melege indít a segítségnyújtásra, az csak jót tehet” – ez nem egy közkedvelt konferencia jól hangzó szlogenje, hanem részlet a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kisiskolásoknak írt érzékenyítő mesekönyvéből. A szervezet a Moha erdő történeteiben mutatja be szerteágazó tevékenységét és hívja fel a figyelmet a társadalmi összefogás erejére.
Felhívás főiskolai tanári álláshely és főiskolai docensi álláshely betöltésére a DRHE-n
márc 28
2018
Felhívás főiskolai tanári álláshely betöltésére: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A tavaszi megújulás jegyében – szakmai nap a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
márc 28
2018
2018. március 22-én a Református Pedagógiai Intézet szakmai napot rendezett általános iskolai matematika tanárok számára. A szakmai napnak a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.
Emberi történetek a Hajdúvidéki Református Egyházmegye csendeshetén
márc 28
2018
Huszonöt gyülekezetből összesen több, mint kétszázan vettek részt a Hajdúvidéki Református Egyházmegye idei hitmélyítő konferenciáján, Berekfürdőn, március 19-23. között. Fontosak a számok. De  talán még fontosabbak a betűk, melyekből szavak lesznek, s a szavak, melyekből történetek. Emberi történetek.