Evangelizáció Szamosszegen
márc 28
2017
2017. március 21-23 között esténként a Szamosszegi Református Egyházközségben evangelizációs Istentiszteletek voltak. Mindhárom alkalommal Nt. Szilágyi Károly gáti református lelkipásztor, a Lukács 20, 1-8 alapján szolgált.
A Szentírás vándorútja a Méhteleki Református Egyházközségben
márc 28
2017
Böjt harmadik vasárnapjának délelőttjén érkezett meg Méhtelekre a vándorútjára indított Szentírás, melyet a szomszédos Rozsályi gyülekezet küldöttsége adott át.  
Ünnepelnek a clevelandi reformátusok
márc 26
2017
A clevelandi reformátusok is megnyitották a reformáció emlékévét az Első Magyar Református Egyház templomában.
Álláslehetőség - Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
márc 23
2017
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona pályázatot hirdet az alábbi középiskolai tanári állásokra:
A Szentírás vándorútja az ország legkeletibb településén, Garbolcon - hanganyaggal
márc 23
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület a reformáció 500. és a magyarországi reformáció 450. évfordulója alkalmából egy Vándorbibliát indított útjára, amely a kerület mind a 414 gyülekezetében megfordul ebben az évben. A kilencvenedik napon az ország legkeletibb gyülekezetébe, Garbolcra érkezett március 19-én – vasárnap délután.
Hálaadó istentisztelet Tiszabecsen - hanganyaggal
márc 23
2017
2017. március 19-én hálaadó istentiszteleti alkalmat tartottak Tiszabecsen, ahol felavatták a templomkertben az 1944 novemberében Tiszabecsről „málenkij robotra” elhurcolt áldozatoknak állított emlékművet.
„A folyamatosság különböztet meg minket…”
márc 22
2017
A több mint 800 éves múltra visszatekintő lipcsei Tamás-templom fiúkórusa – más néven Thomanerchor – márciusban négy állomásból álló hangversenysorozatot adott hazánkban a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A debreceni koncert előtt a kórus karnagyával, Gotthold Schwarzcal beszélgettünk a kórus életéről és a magyarországi turnéról.
Hatalmas siker lett a Tamás-templom kórusának magyarországi turnéja
márc 21
2017
Rengetegen voltak kíváncsiak – a reformáció félévezredes jubileumához kapcsolódó emlékév keretében meghívott – lipcsei Tamás-templom fiúkórusának magyarországi turnéjára, amelyet négy nap alatt, négy helyszínen követhetett a nagyközönség. A rendezvénysorozat a Magyarország Kormánya által életre hívott Reformáció Emlékbizottság egyik kiemelt rendezvénye volt.  
Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítása Hajdúböszörményben
márc 21
2017
A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület, a Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a Szabadhajdú Nonprofit Kft. közös összefogásának hála 2017. március 15. napján megnyitotta Fülöp Sándor festőművész állandó kiállítását, melynek a Hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ konferencia terme adott otthont.
Szakmai beszámoló a Teológus Tavasz Konferenciáról
márc 20
2017
A Teológus Tavasz Konferencia a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiumának közös rendezvénye, melynek főszervezője az egyetem Doktorandusz Önkormányzata. A konferencia célja, hogy a reformáció félévezredes évfordulója évében a fiatal generáció méltóképpen emlékezzen meg a reformáció máig ható következményeiről, üzenetéről. A konferencia megvalósulását a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány 700 ezer forinttal támogatta.