Elhunyt Vitális Sándor
szept 20
2017
Szomorú szívvel, Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Nt. Vitális Sándor nyugalmazott vasdiplomás református lelkipásztor életének 91. évében 2017. szeptember 8-án, hazatért Urához. 
A Szentírás vándorútja a Kabai Református Gyülekezetben
szept 20
2017
„Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!”  (Jn 7,37-38)
Küldetéses egyház - Presbiteri találkozó Nyíregyházán
szept 19
2017
Presbiteri találkozót tartottak 2017. szeptember 17-én a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként Nyíregyházán a Nyírségi Református Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezésében. A találkozón 600 presbiter vett részt.
A Szentírás vándorútja a Nádudvari Református Egyházközségben
szept 19
2017
2017. szeptember 11-én, egy hétfői nap délutáni órájában érkezett meg a nádudvari gyülekezetbe a hosszú útját járó Vándorbiblia. 
Vissza az Igéhez, a Hajdúvidéken
szept 19
2017
Harmincgyülekezet, tizenhat intézmény, több, mint tizennégyezer egyházfenntartó. Számokban így jellemezhetnénk röviden a Hajdúvidéki Református Egyházmegyét. Szabadi Árpád esperessel azonban azért ültünk le, hogy kicsit emberközelibben beszélgessünk a gyülekezetekről, a lelkipásztori szolgálatról, egyházunk jövőjéről.
Hálaadó vasárnap Vámospércsen és Nyírmártonfalván
szept 19
2017
„Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!” Ezzel az igével hívta hálaadásra a Vámospércsi Református Egyházközség híveit, a parókiafelújítás, a harangok új villamosítása, és a reformáció 500. évfordulója alkalmából, szeptember 17-én vasárnap. A szomszédos Nyírmártonfalván pedig a templom 150 éves fennállását ünnepelték. 
Elrajtolt a Konfeszt
szept 19
2017
Új közéleti kollégium indult a református fiataloknak. Az képzések szeptembertől minden hónap egy-egy hétvégéjén, tematikus előadásokkal várják az érdeklődőket: ezen a hétvégén a hazai külpolitika irányait, lehetőségeit ismerhetik meg a jelentkezők.
Felismerés – megismerés – elismerés, avagy Isten az, aki a káoszból rendet tesz
szept 19
2017
Ismét lebomlottak a határfalak Nagyecsed felé, hiszen a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület immár hetedik alkalommal szervezte meg az országhatárokon átívelő reformátusok találkozóját szeptember 16-án.
A templomok tusvonalai címmel nyílik kiállítás a Debreceni Református Nagytemplomban
szept 19
2017
Elhunyt nagyapja emlékét ápolja Barkai Botond, a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatója, aki néhai Vékony Béla tusrajzait mutatja meg az érdeklődőt számára. A többségében református templomokat ábrázoló rajzok élethűen, művészi pontossággal, mégis letisztult, fekete-fehéren ábrázolják a megörökített épületeket.
A Szentírás vándorútja a Tiszaderzsi Református Egyházközségben
szept 19
2017
Nagy örömmel és meghatottsággal vettük át szeptember 18-án, hétfőn reggel fél tízkor a tiszántúli gyülekezeteinkben vándorló Bibliát a szomszédos tiszaszőlősi küldöttségtől. Tiszaderzsen, a 2015-ben alapított Bibliamúzeumban több mint 400 különböző Biblia található, de a 10 órakor kezdődő istentiszteleten a vándorló Bibliára voltunk a legbüszkébbek!