DRHE kiszállás Szamosszegen
ápr 04
2017
Április első vasárnapján, Virágvasárnaphoz közeledve egy kiszállás keretein belül alkalmunk nyílt, hogy ellátogassunk a Szamosszegi Református Egyházközségbe, ahol a gyülekezet tagjai nagy szeretettel fogadták a Debreceni Református Hittudományi Egyetem köszöntését és lelkész- valamint vallástanár szakos hallgatóinak szolgálatát.
A Szentírás vándorútja a Nagyhódosi Református Egyházközségben
ápr 04
2017
Folytatta útját a keleti „végeken” a Vándorbiblia, és így érkezett meg március 20-án Nagyhódosra. A Garbolci gyülekezett küldöttségével együtt örömmel álltuk köbe a Bibliát, és olvastuk fel közösen a kijelölt igeszakaszt. 
Generációk találkozása Hódmezővásárhelyen
ápr 03
2017
Hallgatva az előadásokat, végig tekintve a hallgatók arcain egy ötvenéves lelkipásztornak a téma kapcsán gondolataiban gyermekkori képei villannak be.
A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon: Zsarolyán - Nagyszekeres - Kisszekeres
ápr 03
2017
Március végén érkezett meg a Zsarolyáni, a Nagyszekeresi és a Kisszekeresi gyülekezetekbe a vándorútra indított Szentírás. A gyülekezetek böjti imahét keretében ismerkedtek a Szentírással a napi kijelölt Igék alapján. Hálás szívvel adtuk tovább a közeli és távoli gyülekezeteknek, hogy olvassák, forgassák és szívükbe zárják. SDG! 
A Szentírás vándorútja a Darnói Református Egyházközségben
ápr 03
2017
2017. március 26-án érkezett meg a Darnói Református Egyházközségbe az év elején vándorútra indított Szentírás, amelyet a Kisnaményi gyülekezet küldöttsége adott át.
Égő szívvel gondolták újra és vitatták meg a 95 tételt
ápr 03
2017
Mi késztetett öt, 21-24 éves német teológus hallgatót arra, hogy 2016 októberére Luther nyomán, ahogy ő akkor, szembesítse a jelenlegi egyházat a mai problémákkal a Biblia és a keresztyén hitelvek alapján? Hogyan kerültek Debrecenbe idén márciusban? Mire jutottak a látogatásuk során?
Tükörkép - Példakép - Jövőkép
márc 30
2017
Ezekkel a témákkal vette kezdetét az idei Kárpát-medencei Protestáns Teológus Találkozó, aminek mi debreceniek adtunk otthont, s ahol a múlt, a jelen és a jövő jött össze egy hétvégére. 
A Szentírás vándorútja a Jánkmajtisi Református Egyházközségben
márc 29
2017
„A Biblia mindenkié!” – mi is kapcsolódtunk ehhez a jelmondathoz, hiszen az első osztályostól az idősebb, nyugdíjas generációig mindenki részt vett a Biblia olvasásában. Március 26-án érkezett hozzánk Jánkmajtisra a Vándorbiblia. 
Megjelent az Igazság és Élet 2017/2 száma - gyermek-istentiszteleti sorozattal
márc 28
2017
Megjelent az Igazság és Élet 2017/2 száma, amely április-május-június hónapokra (Böjt 5. vasárnapjától kezdődően Szentháromság utáni 2. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához; továbbfolytatódik az előtő számban megkezdett, és az online változatban PPT-n is elérhető egész évre szóló gyermek-istentiszteleti sorozat. 
“500 év megújulás”
márc 28
2017
A Karakter Könyvesbolt és Kávézó adott otthont március 21-én  az “500 ÉV MEGÚJULÁS” című előadás bemutatójának.