A lélek lelkesedésével
jún 01
2017
2017. május 31-én elkezdődött a Con Spirito – Egyházzenei Fesztivál. A debreceni nyitóünnepségen az Oxfordi New College fiúkórusa kápráztatta el a hallgatóságot.
Tiszántúli Református Egyházkerület: óvoda- és iskolatej program
jún 01
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 21/2017. (IV. 26. ) FM rendelet 10. § (10) bekezdése alapján a Kunmadarasi Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és AMI vonatkozásában közzéteszi a beérkezett ajánlatok értékelését.
Kistérségi találkozó Békésben - videóval
máj 31
2017
Kistérségi találkozót, reformációs ünnepséget tartottak 2017. május 13-án Békésen a Csongrádi, Békési, Nagykunsági egyházmegyék gyülekezetei. A rendezvény célja a találkozás volt, olyan gyülekezeti tagok ismerkedhettek meg egymással, akik más egyházmegyében élnek, és különböző élethelyzetekben töltik be küldetésüket.
A lélek lelkesedésével
máj 31
2017
Örömmel és lelkesen fogadjuk a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál rendezvénysorozatát Debrecenben, a protestáns egyházzene őrhelyén. Azon az őrhelyen, ahol Magyarország legrégibb folyamatosan működő kórusa, a Debreceni Református Kollégium Kántusa 1739 óta megszakítás nélkül szolgálja a nemzeti kultúra és az egyházzene ügyét.
A Szentírás vándorútja a Kislónyai Református Egyházközségben
máj 31
2017
A nagy Biblia egy kis gyülekezetben, talán ez lenne a megfelelő összefoglalása annak a másfél napnak, amikor a Vándorbiblia megérkezett a kislónyai gyülekezetbe. 
Reformáció 500 - missziói álom
máj 30
2017
 „Ünnepeljük a Reformáció 500. évfordulóját a Reformációhoz valóban méltó, átütő erejű és lelki megújulást szolgáló módon!” – fogalmazódott meg már régebben bizonyára sokunkban. 
A Kárpát-medence legjobbja a református csapat
máj 30
2017
A gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda négy fős csapata nyerte meg a hungarikumot népszerűsítő versenyt, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium rendezett meg. Varga Ottó, az intézmény vezetője büszkén mondta: a református iskola az értékek és a haza tiszteletére és szeretetére nevel. A kemény munka meghozta a gyümölcseit. 
A találkozás fontossága
máj 30
2017
A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre öregdiák találkozóját május 27-én rendezték meg. Délelőtt a XII. Szigethy Kupa kosárlabda- és labdarugótornára került sor a gimnáziumi tornatermekben, és mindeközben kilenc osztály találkozott, felelevenítve a régi emlékeket. Az ebédet követően közgyűlést tartottak, majd dr. Bacskai Antal előadását hallgathatták meg a jelenlévők a Debreceni Kollégium Budapesti Baráti Körének történetéről. A reformáció 500. és a Magyar Református Egyház 450. jubileumi évfordulója összekapcsolódik egy másik fontos ünneppel is: Arany János költő, a Kollégium egykori diákja 200 esztendeje született. A diákok egy emlékműsorral elevenítették fel Arany János életművét, majd a jelenlévők megkoszorúzták a költőfejedelem domborművét. Hat órától Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora hirdette az Igét. A vacsorát követően Pál István Szalonna – kollégiumi öregdiák - és bandája koncertezett a Kollégium udvarán.
"Egységesen kell megújulni az Igehirdetésben és közösségben egyaránt."
máj 30
2017
A Debreceni Református Egyházmegye 2017. május 27-én Közgyűlést tartott az Egyházmegye Tanácstermében. A nyitó áhítatot Püski Lajos, a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség lelkipásztora tartotta az ApCsel 13,23-31 alapján. Igehirdetésében kiemelte, hogy az elmúlt év eseményeit nem csupán adminisztratív szempontból fontos kiértékelni, hanem az Igei tükör által is. Feltette a kérdést, hogy vajon mit tanulhatunk meg a saját történeteinkből, és mennyire töltöttük be a próféták szavait. Gondolatai zárásaként elmondta, hogy folyamatosan figyelni kell az Ige bátorító és figyelmeztető szavára is.
Több ok miatt volt jeles esemény a csökmői konfirmáció
máj 29
2017
Az idei konfirmáció több ok miatt volt jeles esemény a csökmői gyülekezet életében.