Köszönjük az aláírásokat!
ápr 12
2018
Kedves Testvéreink! Köszönjük minden magyarországi és külhoni magyar, valamint külföldi testvérünknek, hogy támogatták a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. A Kárpát-medencei reformátusságot érintő területekről Magyarországon mintegy 570 ezren, Romániában 303 ezren, Szlovákiában csaknem 58 ezren, Horvátországban 19 ezren, Szlovéniában 7 ezren írták alá a nyilatkozatot.  A Minority SafePacket a Generális Konvent, a Kárpát-medencei református egyházak tanácskozó testülete is támogatta, és arra kért minden magyart, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez.
"Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz"
ápr 11
2018
Dr. Fekete Károly püspök úr a Zsidókhoz írt levélből, a 4. rész 14. 15. és 16. versben lévő igével kezdte az igehirdetést, április 7-én Matkóné Cseh Brigitta lelkész beiktatásán: "Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken Jézus az Isten fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt."
Az Úrnak adott élet
ápr 11
2018
Minden ember életében vannak mélységek és magasságok. A kérdés az, hogy ki hogyan kezeli és éli meg ezeket. Fekete Lajosné Julianna mindig az Úr kezét fogva járt az úton. Négy gyermeke közül ketten a lelkészi pályát választották. Tragédiákat és mélységeket is megélt, mégis mindig, minden körülmény között megmaradt a hitben. A Téglási Református Egyházközség tagja nem tudja elképzelni az életét hit nélkül. 
Neked MUNKA, nekem ÁLOM!
ápr 10
2018
Besenyei Gréta, a DNRE Immanuel Otthon és Iskola Mosoly Ifjúsági csoportjának egyik tagja a lelkészi hívatásba szeretett volna betekintést nyerni.
Christina Goodings: Kicsoda Jézus?
ápr 09
2018
Christina Goodings Kicsoda Jézus?  Illusztrálta: Maria Royse Fordította: Győri Katalin
Interjú Győri Zsófiával
ápr 09
2018
Győri Zsófia, a debreceni Immánuel Otthon és Fejlesztő Nevelést, Oktatást Végző Iskola intézményvezetője az elmúlt időszakban Juhász Zsófia-díjat, Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat és Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott kimagasló szakmai munkájáért.
„Hitvallásaink és hitéletünk…”
ápr 09
2018
Vendégünk volt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, dr. Fekete Károly.
Elindult a vetőmag adományozási program
ápr 05
2018
2018. április 5-én, a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusának területén került sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szakmai osztályainak megalakítására, és az ezzel egybekötött nagyszabású partnertalálkozóra. A találkozón sajtótájékoztató keretében jelentették be a vetőmag adományozási program elindulását.
Református tanúságtétel kritikus időkben
ápr 04
2018
Milyen kihívásokkal néznek szembe a közel-keleti reformátusok? Milyen szolgálatot végez a menekültek között a Magyarországi Református Egyház? Milyen választ adott a Görög Református Egyház az elmúlt évek menekültáradatára? Mindez kiderül a Zsinati Missziói Iroda április 14-i, szombati missziói konferenciáján.
Revidiált új fordítású evangéliumfüzetek
ápr 03
2018
A Kálvin Kiadó örömmel ad hírt arról, hogy megjelent a revidiált új fordítás (RÚF) 2014 szövegével a négy kis (elsősorban missziói célú, osztásra szánt) evangéliumfüzetük, új borítóval.