A Szentírás vándorútja az Encsencsi Református Egyházközségben
feb 21
2017
Febuár 10-én az Encsencsi Református Egyházközségben járt a Vándorbiblia.
Arany Lajos vehette át az idei Jókai-díjat
feb 20
2017
A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület a budapesti Falvak Kultúrájáért Alapítvánnyal, valamint Komárom várossal közösen szombaton 11. alkalommal, Jókai Mór születésének 192. évfordulójára is emlékezve adta át a Jókai-díjat irodalmi pályázata győztesének a komáromi Kultúrpalota dísztermében. Az arany díszoklevelet és Jókai Mór kezének márványlapon elhelyezett gipszmásolatát a debreceni Arany Lajos újságíró, tanár és anyanyelvi lektor kapta.
A Tiszántúli Református Egyházkerület ünnepi közgyűlése és hálaadó istentiszteleti rend - hanganyaggal
feb 20
2017
Körlevél a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkipásztoraihoz Kedves Lelkipásztor Testvéreim! Négyszázötven évvel ezelőtt, 1567. február 24-26 között tartották hitbeli őseink a Debreceni Zsinatot, és fogadták el a II. Helvét Hitvallást, amelytől számítjuk Tiszántúli Református Egyházkerületünk alapítását. Erre emlékezve, az egyházkerület elnöksége összehívta a Tiszántúli Református Egyházkerület ünnepi közgyűlését.
Szentséges asszonyok Berettyószentmártonban
feb 13
2017
A protestáns ember számára valahol természetessé vált a nő, az asszony sok helyen: szószéken, katedrán, sír mellett, vagy éppen a konyhapultnál, a gyerekágynál, a terített asztalnál felszolgálva. De mégis egyfajta hiányérzet töltheti azt, aki az elnőiesedett egyházban keresi a nők és az asszonyok megbecsültségét és tisztességét. Egy erőteljesen patriarchális egyházban kell a többségében női gyülekezeti tagoknak, lelkésznéknek és lelkésznőknek megkeresni a maguk speciálisan női és protestáns identitását – ami nem minden esetben könnyű feladat.
X. Református Jótékonysági Bál - videóval
feb 13
2017
A Református Jótékonysági Bál hagyománya 2008-ban indult, a határon túli református intézmények támogatására.  A jótékonysági bálon befolyt összegből minden évben határon túli intézményeket támogatnak a szervezők, erősítve ezzel a Kárpát-medencei református magyarság összetartozását. Évről-évre mindig más térségből választják ki a támogatandó intézményt, az ottani egyházkerület, egyházmegye javaslatára.
A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon - Hajdúsámsoni Református Egyházközség
feb 13
2017
"... ilyen lesz az én Igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem." (Ézsaiás 55, 11)
„És lesznek ketten egy testté…”
feb 13
2017
Idén „Veled kiteljesedve” jelmondattal, február 12-19. között rendezik meg a Házasság hetét, amelynek a nyitóalkalma a Debreceni Református Nagytemplomban volt.
„Veled kiteljesedve” – Vasárnap kezdődik a házasság hete
feb 09
2017
Hazánkban tizedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A már huszonegy országban zajló mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Az idén február 12. és 19. között zajló országos rendezvénysorozat házaspár arca Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Monika. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Ötödik alkalommal lesz BORUM
feb 09
2017
Idén is megszervezi a BORUM Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát a Magyar Református Szeretetszolgálat. Ezúttal a felvidéki borokat ismerhetik meg a résztvevők, az alkalomnak Vámosladány, Garamsalló és Léva ad otthont március 3-5. között.
A Szentírás vándorútja - a Nyíradonyi Református Egyházközségben
feb 09
2017
Gyülekezetünk, február 8-án, a kora délutáni órákban tartott istentisztelet keretén belül kaphatta meg a Jubileumi Szentírást. Szeretett testvéreink, a Hajdúsámsoni Egyházközség Képviselői kísérték hozzánk.