Re:formálj! – a reformáció jegyében zajlik az idei Csillagpont
jún 09
2017
„Kapcsolatainkban, munkahelyünkön és környezetünkben ma is szükségünk van megújulásra” – hangsúlyozta Mező Misi a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó sajtótájékoztatóján. Július 25. és 29. között Debrecenben rendezik meg a Csillagpontot, mely a reformáció emlékévének legnagyobb református ifjúsági rendezvénye. Csütörtökön este a Dürer-kertben bemutatták a több száz lelki, kulturális és zenei programot kínáló találkozó témáját, előadóit és nagyszínpados fellépőit.
Új intenzív ágyak a hívek adományából
jún 09
2017
Az idei Ökumenikus Imahét debreceni alkalmainak perselyadományait ajánlották fel az egyházak a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának. A támogatásnak köszönhetően két vadonatúj, modern intenzíves ággyal bővül a gyermek intenzív osztály.
A hit, a szeretet és a reménység hangjai - harangszentelés Hajdúnánáson
jún 09
2017
Új harang került a hajdúnánási református templom tornyába, melyet felszentelését követően június 5-én emeltek végleges helyére a két testvére mellé. A több mint 600 kg harang Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester munkája. A harangot a reformáció 500. és a Hajdúnánási Református Egyházközség és a Református Közoktatás 400. évfordulójának tiszteletére öntötték.
Vedd és olvasd! Könnyen érthető bibliai üzenetek
jún 08
2017
2017. június 8-án reformációs ünnepséget és könyvbemutatót tartottak a debreceni Immánuel Otthonban.
Fazakas Sándor: Vétkeztünk… Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében
jún 08
2017
Budapesten és Debrecenben mutatták be Fazakas Sándor legújabb könyvét, „Vétkeztünk… Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében” címen.  A szerzővel Papp Beatrix készített interjút az Európa Rádióban. 
Otthon - Itthon
jún 07
2017
Megjelent a biharkeresztesi Gondviselés Háza Református Idősek Otthona időszaki lapjának pünkösdi-tavaszi száma.
“Az én reformációm” címmel telefonos kisfilm-pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság
jún 06
2017
A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a Reformáció Emlékbizottság kisfilm-pályázatot hirdet, amelyben arra buzdítják a jelentkezőket, hogy mobiltelefonjuk segítségével mutassák be reformációval kapcsolatos személyes meggyőződésüket, kreatív filmes ötleteiket. A nyertes pályázók értékes díjazásban részesülnek.
Könnyen érthető Biblia az esélyegyenlőség jegyében
jún 02
2017
Könnyen érthető Biblia az esélyegyenlőség jegyében Az Immánuel Otthon és Iskola halmozottan fogyatékos gyermekek, fiatalok számára nyújt egyedülállóan komplex (oktatási, szociális, egészségügyi) szolgáltatást 1991 óta, fenntartója a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség. 
Kárpát-medencei Református Kórustalálkozó
jún 02
2017
A Con Spirito – Egyházzenei Fesztiválhoz kapcsolódva kórustalálkozót tartanak a debreceni Nagytemplomban június 3-án, szombaton 15 órától. A rendezvényen ünneplik a Nagytemplom kórusának 25 éves fennállását is. Az alkalomról Tóth Emese készített összeállítást az Európa Rádióban.
Presbiteri találkozó Karcagon
jún 02
2017
A Hirdesd az Igét! - Reformátori alapok elnevezésű programsorozat részeként presbiteri találkozót tartottak május 28-án Karcagon. Koncz Tibornak, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperesének prédikációját olvashatják.