A Szentírás vándorútja a Mándi Református Egyházközségben
ápr 07
2017
Örömmel és nagy lelkesedéssel fogadtuk a Vándorbibliát április 2-án, vasárnap délelőtt a mándi református templomban. A nemesborzovai gyülekezetből érkezett közénk. 
A Szentírás vándorútja a Nemesborzovai Református Egyházközségben
ápr 07
2017
Április 1-jén a száz főt sem számláló aprócska faluba, Nemesborzovára és annak még kevesebb lélekszámmal bíró református gyülekezetébe megérkezett a vándorútra indított Szentírás.
Hitvallás és szabadság - Kárpát-medencei rajzpályázat kiállítása Debrecenben
ápr 07
2017
Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-FORMÁCIÓ-REFORMÁCIÓ Hitvallás és szabadság - a Kárpát-medencei rajzpályázat kiállítása nyílt meg április 6-án, csütörtökön a Debreceni Református Kollégium Múzeumpedagógiai termében a Reformáció 500. évfordulója alkalmából.
A kereszténység legnagyobb ünnepére készül Debrecen
ápr 06
2017
A virágvasárnap közös ünneplése azt bizonyítja, hogy Debrecen olyan spirituális központja Magyarországnak, ahol katolikusok, reformátusok, baptisták, evangélikusok nagyon jó együttműködést tudnak kialakítani és párbeszédet folytatni - hangsúlyozta Debrecen polgármestere a Kölcsey Központban megtartott keddi sajtótájékoztatón. 
Legyél te is reformátor! – Avagy hogyan tehetjük érthetővé a reformáció igazságait a gyermekek számára?
ápr 06
2017
Lelkészekkel, hittanoktatókkal és katechétákkal telt meg április első szombatján a demecseri Elek kastély nagyterme. A Titus Hitéleti Alapítvány immár hagyományos nyári táborfelkészítő alkalmát tartotta ezen a napon. Az idei ötleckés anyag címe: Legyél te is reformátor!
A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon: Vámosoroszi, Csaholc és Kisnamény
ápr 06
2017
Lelkészi körzetünkben Vámosoroszi, Csaholc és Kisnamény gyülekezeteiben kétszer is járt a kerület Bibliája. Március 24. és 25. között Csaholcon és Kisnaményban járt, ahol örömmel vettük kezünkbe és olvastuk a közösen az Igét, ezt követően pedig kis kitérő után március 31-én érkezett meg Vámosorosziba. Itt látogatást tett az idősek napközi otthonában, előtte a templomban. A reformációhoz kapcsolódó kiállítás keretében az óvodások láthatták, majd este a gyülekezet közösségében együtt olvastuk a kijelölt szakaszt.
„Coram Deo” presbiteri találkozó Gyulán
ápr 06
2017
2017. március 26-án a gyulai református templomban közel kétszáz résztvevője volt a Tiszántúli Református Egyházkerület által szervezett Békés megyei presbiteri találkozónak, amelyre az egyházkerület „Hirdesd az Igét” programjában az ez évi „Reformátori Alapok” sorozatban került sor, s amelynek hangsúlyos célja volt annak érzékeltetése, hogy egész életünk, szolgálatunk Isten színe előtt – Coram Deo – zajlik.
A Szentírás vándorútja a Tisztabereki Református Egyházközségben
ápr 04
2017
Gyülekezetünkbe, erre a különleges alkalomra készített Szentírás Kishódosról érkezett. Kálmánné Szilvási Beáta lelkipásztor és Szilágyi Viktor gondnok a gyülekezet küldöttségével együtt hozták át Tisztaberekre.
A Szentírás vándorútja a Gyügyei Református Egyházközségben
ápr 04
2017
Március 12-én a Gyügyei Református Egyházközségben járt a Vándorbiblia, amelyet a Cégénydányádi Református Egyházközség juttatott el.
A Szentírás vándorútja a Cégénydányádi Református Egyházközségben
ápr 04
2017
Március 11-én a Cégénydányádi Református Egyházközségben járt a Vándorbiblia, amelyet a Fülpösdaróci Református Egyházközség juttatott el nekik.