Húsvéti útbaigazítás
ápr 15
2017
Az első Húsvét nem igazán húsvéti hangulatban kezdődött. Nem volt ünnepi harangzúgás, allelúját éneklő kórus és mindent elsöprő öröm. Az első Húsvét reggelén az asszonyok tökéletesíteni akarták Jézus temetését, amit az ünnep beállta miatt csak sebtében tehettek meg, azt most akarták befejezni. (Mt 28,1-10)
Feltámadott!
ápr 14
2017
Húsvéti körlevél a Magyar Református Egyház minden gyülekezete és intézménye számára.
A Szentírás vándorútja a Tunyogi- és Szamoskéri Gyülekezetekben
ápr 13
2017
2017. április 5-én köszönthette a Tunyogi Református Egyházközség azt az egyedi készítésű Bibliát, melyet dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke indított útjára, hogy egy év leforgása alatt 414 gyülekezetet bejárva mozgásba hozza, lelki megújulásra hívja az embereket.
A város napján díjazták a Tiszántúli Református Egyházkerület munkatársait is
ápr 12
2017
Pro Urbe díjjal ismerték el Derencsényi István egyházkerület lelkészi főjegyző, lelkipásztor Debrecen város érdekében kifejtett jelentős tevékenységét.   
A Szentírás vándorútja a Fehérgyarmati Református Egyházközségben
ápr 12
2017
2017. április 3-án hétfőn érkezett a gyülekezetbe Penyigéről, Egresi Lászlóné lelkipásztor asszony és a gyülekezeti küldöttség kíséretével a Műemlék templomunkba a Vándorbiblia. Az Istennek házát korhű, 500 éves klenódiumokkal, és úrasztali terítőkkel díszítettük.
A Szentírás vándorútja a Rozsályi Református Egyházközségben
ápr 12
2017
Március 18-án érkezett meg a rozsályi gyülekezetbe a Vándorbiblia. A gacsályi gyülekezetből jött a Bibliát hozó küldöttség Gyene Erzsébet gondnoknő vezetésével.
A Szentírás vándorútja a Gacsályi Református Egyházközségben
ápr 12
2017
"Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot." János 5:39. A Vándorbiblia március 17-én érkezett Gacsályra.
A Szentírás vándorútja a Hermánszegi Református Egyházközségben
ápr 11
2017
Március 14-én délelőtt gyűlt össze a hermánszegi református gyülekezet, és várta a Szentírást a szamossályi gyülekezetből. 
A Szentírás vándorútja a Szamossályi Református Egyházközségben
ápr 11
2017
Március 13-án érkezett a Szentírás a Szamosújlaki küldöttség kíséretében a Szamossályi templomba.
A Szentírás vándorútja a Penyigei Református Egyházközségben
ápr 10
2017
Április 2-án, vasárnap, a megszokottnál kicsit többen gyülekeztünk egybe istentiszteletre a penyigei templomba, hiszen nagy napra virradtunk: hozzánk is megérkezett a Vándorbiblia.