Spirituális elvonulás – presbiterekkel
márc 07
2017
A Hosszúpályi Református Egyházközség presbitériuma 2017. február 17-19. között csendes hétvégét tartott Beregdarócon lelkipásztoraik vezetésével, a személyes lelki megújulás és a tisztújításra való felkészülés jegyében.
A Szentírás vándorútja a Porcsalmai Református Egyházközségben
márc 06
2017
Isten különös ajándéka, hogy Bibliavasárnap - március 5-én - a Porcsalmai Református Egyházközségbe érkezett a Tiszántúli Egyházkerület által vándorútra indított Szentírás.
A Szentírás vándorútja a Csengersimai Református Egyházközségben
márc 06
2017
Gyülekezetünkbe 2017. március 1-én érkezett meg az útjára indított Szentírás, amit a komlódtótfalusi gyülekezet tagjai hoztak el hozzánk. 
"Debrecen a reformáció városa" c. film a Duna Televízióban
márc 03
2017
"Debrecen a reformáció városa" c. filmet a Duna Televízió március 5-én vasárnap, 8.50-től fogja a műsorára tűzni.
A Szentírás vándorútja a Komlódtótfalui Református Egyházközségben
márc 03
2017
A Szatmári Református Egyházmegye egyik legkisebb gyülekezete, a Komlódtótfalui gyülekezet örömmel fogadta február 28-án a Szentírást. Böjtre készülve, imaheti alkalmunkon adta át Dr. Tőkés Zoltán csengeri lelkipásztor a vándorbibliát, majd hirdette közöttünk Isten Igéjét.
A Szamosszegi Református Egyházközség Reformáció Programsorozataiból
márc 02
2017
2016 nyarán a Szamosszegi Református Egyházközségben a Reformáció 500 éves jubileuma előtt levendula ültetéssel megkezdte programsorozatát.  A templom és a parókia körül 500 db levendula tövet a Hollandia, Kampen városából érkező fiatalok és a helyi fiatalok együtt munkálkodva elültettek. 
A Szentírás vándorútja a Nagyecsedi Református Egyházközségben
márc 01
2017
2017. február 24-én érkezett a Tiszántúli Református Egyházkerület által ez évben útjára indított Vándorbiblia Nagyecsedre. 
Előadás a Komplex Instrukciós Programról a DRHE-n
márc 01
2017
Dr. habil K. Nagy Emese, a Prima Primissima díjas Hejőkeresztúri Általános Iskola igazgatója, a Miskolci és az Eszterházy Károly Egyetem docense 2017. február 25-én, szombaton öt órás továbbképzést tartott a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen a Felnőttképzési Központ szervezésében. 
Elindult a Szeretethíd regisztráció - 2017
márc 01
2017
Idén május 19-én és 20-án tartja a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az idei Szeretethíd fővédnöke Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó. A www.szeretethid.hu holnapon egyénileg vagy csoportosan is lehet jelentkezni a Szeretethídra, melyet 2009 óta szervez meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Kárpát-medencei összefogás minden évben az egységes Magyar Református Egyház létrejöttének dátumához kapcsolódik, ezzel is megmutatva, hogy nem csak szavakban, hanem tettekben is egyek vagyunk. A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. Célunk, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési és ökológiai területen valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. A világ felé is bizonyságot tehetünk a cselekvő szeretettel. A korábbi önkéntes programok bebizonyították, hogy hidat tudunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és a rászorulók, az önzetlen segítségnyújtás örömét megtapasztalva pedig Isten és ember között. A jelentkezés május 8-án zárul.
Hálaadó istentisztelet a Debreceni Alkotmányozó Zsinat 450 éves évfordulója alkalmából
feb 28
2017
2017. február 26-án hálaadó istentiszteletet tartottak a Református Nagytemplomban a Debreceni Alkotmányozó Zsinat 450 éves évfordulója alkalmából. Az igét dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette.