Presbiteri konferencia a Nagykunsági Egyházmegyében
ápr 18
2011
A Nagykunsági Református Egyházmegye Virágvasárnap Törökszentmiklóson tartotta Presbiteri konferenciáját. Az Egyházmegye Munkatervének megfelelően a VI. Magyar Református Világtalálkozó nyitó rendezvénye volt. A Nagykunsági Egyházmegye Presbiterei mellett jelen voltak a Kézdi-Orbai (Erdély) és az Érmelléki (Királyhágómellék) küldöttségek.
Hervadó vagy - húsvétra - nyíló virágvasárnap?
ápr 17
2011
A jeruzsálemi bevonulás látleletei (Olvasandó: Lukács 19,37-48.)
Hálaadó istentisztelet Tiszadadán
ápr 16
2011
A Tiszadadai Református Egyházközség 2011. április 16-án adott hálát Istennek felújított templomáért. Az Egyházközség a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtott pályázat során „Falumegújítás - és fejlesztés” jogcímen részesült támogatásban.
Magyar Reformátusok Hatodik Világtalálkozójának programjai
ápr 15
2011
Májustól októberig tart és a gyülekezetek, egyházmegyék, kerületek által szervezett programokat öleli fel a Magyar Reformátusok Hatodik Világtalálkozója.
Megújult a Lícium Médiaportál
ápr 14
2011
A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanportáljának a célja, hogy védje a minőségi újságírást valamint a nyelvi igényességet, emellett pedig terjessze a protestáns értékrendet.
Elhunyt Virágh László református lelkipásztor
ápr 09
2011
Virágh László református lelkipásztor életének 82. évében, április 9-én elhunyt.
Romák Nemzetközi Világnapja
ápr 08
2011
1971-ben a romák első londoni világkongresszusán az Indiából és húsz más országból érkezett küldöttek elfogadták a roma nép szimbólumát, zászlaját, mottóját, himnuszát és április 8-át Nemzetközi Roma Nappá nyilvánították. Ebből az alkalomból EU-csúcsot tartanak. Budapesten konferenciát és fotókiállítást, versestet, filmvetítést és koncerteket, valamit cigánytánc-oktatás is rendeztek.
Amerikaiak missziója a debreceni börtönben - nemzetközi börtönmissziós imahét
ápr 06
2011
A nemzetközi börtönmissziós imahét nyitó alkalmán a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek vendégek, három államot képviselve; Alabamát, Louisianát és Mississippit.
Mit lehet tanulni a koreai reformátusoktól?
ápr 05
2011
A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, a Föld leggazdagabb országainak egyike. Fővárosa és legnagyobb városa Szöul, a világ második legnagyobb várostömörülése.
Iszlám tárlat a Debreceni Református Nagytemplomban
ápr 04
2011
Iszlám kiállítás nyílt a Debreceni Református Nagytemplomban. „Az iszlám története Magyarországon és kultúrák találkozása” című tárlaton a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke mondott köszöntőt.