Május 22-e sokadik oldala
máj 07
2011
„Egy a valóság, s ezer a ruhája” - volt a címe gyermekkori tudományos könyv olvasmányomnak. Így vagyunk május 22-e, a református egyesítés napjával és értékeivel is.
BIHart
máj 06
2011
Ötödik alkalommal rendeznek Biharkeresztesen Református Művészeti Fesztivált. Az egyhetes programsorozatot a helyi egyházközség és a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezi.
Amerikaiak missziója a debreceni börtönben - nemzetközi börtönmissziós imahét
máj 05
2011
A nemzetközi börtönmissziós imahét nyitó alkalmán a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek vendégek, három államot képviselve; Alabamát, Louisianát és Mississippit. A hét katona, köztük két őrnagy és egy kapitány Amerikában rendszeresen látogatja a fogvatartottakat, Magyarországon három esztendeje szolgálnak.
Tiszántúlon csaknem 600 diák ballag a református iskolákból
máj 05
2011
Elballagnak középiskolájukból a hétvégén országszerte a diákok, hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák. Az érettségizők közül 92.200 diák az idei tanévben fejezi be a középiskolai tanulmányait.
Pfalzi protestánsok Debrecenben
máj 04
2011
Debrecenben kezdte kelet-európai látogatását a Pfalzi Protestáns Egyház küldöttsége. A nyolcfős csoportot Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök fogadta május 4-én, szerdán délután.
Református hozzájárulás az államadósság csökkentéséhez
ápr 27
2011
Nem kér segítséget az államtól ingatlanjai és templomai felújításához a református egyház, ezzel szeretnék csökkenteni az államadóságot.
„A húsvét alternatíva a bűnre, a halálra és az indulatokra”
ápr 24
2011
Legyen a múlté a szégyen, a megaláztatás és az az indulat, ami keresztre vitte Jézust; húsvét üzenete az újrakezdés, ez Isten valódi alternatívája - mondta Bölcskei Gusztáv húsvétvasárnap a debreceni Nagytemplomban.
„Jézus, emlékezz meg rólam.”
ápr 23
2011
A nagypénteki történetet, vagyis Jézus Krisztus keresztre feszítésének története Lukács írása szerint a 23. részből, a 33-49 terjedő igeszakaszból ide kattintva olvasható.
"Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel!” - Húsvéti körlevél
ápr 20
2011
Mint minden esztendőben, úgy most, 2011 húsvétján is, a méltóképpen való ünneplés érdekében, meg kell keresnünk közösen a húsvéti örömhír (evangélium) időszerű üzenetét, amelyet jó lenne meghallanunk és befogadnunk, életünket formáló erőként és mint ilyet tovább is adni.
Presbiteri konferencia a Nagykunsági Egyházmegyében
ápr 18
2011
A Nagykunsági Református Egyházmegye Virágvasárnap Törökszentmiklóson tartotta Presbiteri konferenciáját. Az Egyházmegye Munkatervének megfelelően a VI. Magyar Református Világtalálkozó nyitó rendezvénye volt. A Nagykunsági Egyházmegye Presbiterei mellett jelen voltak a Kézdi-Orbai (Erdély) és az Érmelléki (Királyhágómellék) küldöttségek.