Debrecenben is szól az Európa
okt 03
2011
Hivatalosan is elindult Debrecenben az Európa Rádió. A református rádió a tiszáninnei és tiszántúli egyházkerületek tulajdonában működik hat éve. A rádió Miskolcon a 90,4, Nyíregyházán a 100,5, Záhony térségében a 90,4, a legújabb állomáson Debrecenben pedig a 94,4 MHz-en fogható.
Az „elpazarló” életmód helyreállítása
okt 03
2011
Bóna Zoltán református lelkész, a Magyarországi Ökumenikus Egyházak Tanácsának főtitkára, október másodikán, a Debreceni Református Nagytemplomban tartott ökumenikus istentiszteleten igehirdetésében arról szólt, hogy az ember nem lehet a teremtés kárára, az embernek tudnia kell, hogy ő is egy, Isten teremtményei közül.
Önkéntesség=gyakorlati keresztyénség
okt 03
2011
„Először azt gondoljuk, az önkéntes munkával áldozatot hozunk másokért, majd rájövünk, hogy mi gazdagodunk ezáltal” –mondta P. Tóthné Szakács Zita Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottságának elnöke szombaton, a Debrecen Füredi úti templomban szervezett találkozón.
A reformáció kincs
okt 02
2011
„Annak akit sosem érintett meg a teremtő hatalmassága, soha nem jutott el hozzá az Isteni kinyilatkoztatás, annak nincs se helyes ön, se helyes világ, sem pedig helyes környezetismerete. Ezek nélkül viszont elképzelhetetlen a küldetés tudat és a fenntarthatóság akár a saját életükben, akár a világ dolgait illetően”. Derencsényi István a Tisztántúli Református Egyházkerület főjegyzője ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg „Az Október a Reformáció Hónapja ünnepséget” a debreceni Baptista Imaházban.
Ki nevet a végén?
okt 02
2011
Az ifi napot október 1-jén rendezték meg, az alkalomra 12 és 25 év közötti fiatalok érkeztek az egyházmegye különböző gyülekezeteiből. A rendezvényt Vad Zsigmond nyitotta meg, az esperes beszéde után Bóna Zoltán, az ökumenikus tanács főtitkára köszöntötte a fiatalokat.
Sokat tanultunk egymástól
szept 29
2011
Horsai Ede debreceni lelkipásztor áhítatával kezdődött a Zsinat rendkívüli ülésének második napja.
Gyülekezeteiben él az egyház!?
szept 28
2011
A Magyarországi Református Egyház Zsinata a májusban hozott döntés értelmében szerdán és csütörtökön rendkívüli ülést tartott a balatonszárszói SDG Konferenciaközpontban.
Kék vödör
szept 27
2011
„Kék Vödör – Remény tele” jelszóval nagyszabású élelmiszer- és adománygyűjtési akciót szervez a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az akciót két esztendővel ezelőtt indították, először iskolának, majd anyaországi és erdélyi családoknak segítettek, idén pedig a határon inneni és kárpátaljai rászoruló családokhoz juttatják el a kék vödröket.
Jubileum Dévaványán
szept 26
2011
20 éve alapították újra a református általános iskolát Dévaványán. Az 1948-ban államosított iskolát a rendszerváltás után, 1991-ben, az elsők között indította újra a helyi református egyházközség az akkor még romos épületben. A Szügyi Dániel Református Általános Iskola ma már egy kívül-belül megújult, korszerűen felszerelt intézmény, amelyben 112 gyermek tanul.
A sokasából közösség
szept 26
2011
„Mint egy családi találkozás, olyan ez a nap” – hallhattuk a Debrecen–Nagytemplomi Református Egyházközség gyülekezeti napján. Szombaton csaknem ötszázan látogattak ki a Dorcas Campingbe, hogy jobban megismerjék egymást az egy gyülekezethez tartozók.