Mit lehet tanulni a koreai reformátusoktól?
ápr 05
2011
A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, a Föld leggazdagabb országainak egyike. Fővárosa és legnagyobb városa Szöul, a világ második legnagyobb várostömörülése.
Iszlám tárlat a Debreceni Református Nagytemplomban
ápr 04
2011
Iszlám kiállítás nyílt a Debreceni Református Nagytemplomban. „Az iszlám története Magyarországon és kultúrák találkozása” című tárlaton a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke mondott köszöntőt.
Hálaadó istentisztelet Tyukodon
ápr 03
2011
A Református Gyermekvédelmi Szolgálat- Nevelőszülői Hálózat 2011. április 3-án, a vasárnap délutáni istentisztelet keretében indított szolgálatba 16 újonnan kiképzett nevelőszülőt.
Közel és mégis távol - Katonáné Nagy Andrea lelkipásztor emlékére
szept 22
2010
„Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” (Zsoltárok 34,19). Jól ismerjük ezt az Igét, minként azt is, hogy az Úr közelségét egy-egy lelkipásztor közelségében érezhetjük meg igazán. Ezért lehet mélységes fájdalommá az, ha egy lelkipásztort szólít haza az Isten. S úgy érezzük, hogy az éltető és melegséget adó jelenlét nincsen többé. Egyszer csak véget ér. Mintha Isten megszűnne minket szeretni.
Felújították a Kisvarsányi Református Templomot
máj 19
2010
Felújították a Kisvarsányi Református Templomot. A gyülekezet több mint negyvenhárom millió forintot nyert pályázaton. A pénzből akadálymentesítettek, kicserélték a nyílászárókat és újrafestették a templomot.
Fókuszban az önkéntesség - lelkész presbiteri konferencia
máj 19
2010
Az önkéntességről szólt a Tiszáninneni Református Egyházkerület tavaszi lelkész-presbiteri konferenciája, melyet szombaton (május 14-én) tartottak a Miskolci Egyetem díszaulájában.