„Maradj velünk…”
nov 28
2011
Elérkeztük Isten kegyelméből az „egyházi ünnepes félévhez”. A félév most kezdődik, de ez egyben az esztendőtől való elköszönés ideje is.
Szívdobbanás harangszóra
nov 28
2011
A mezőberényi református emberek szíve együtt dobbant, amikor a megújult toronyban az új vörösrézzel borított toronysisak felhelyezése után, megkondult a harang 2011. október 28-án délelőtt 9 órakor.
Vannak-e isteni ígéreteid, amikre régóta vársz?
nov 25
2011
Ez a kérdés foglalkoztat mostanában. Ezt teszem fel magamnak, vagy éppen másoknak.
Egy csepp szeretet
nov 25
2011
Csepp alakú díszek jelképezik azokat az adományokat, melyekből hátrányos helyzetű gyerekeket támogat majd a Magyar Református Szeretetszolgálat.
Reménnyel teli
nov 22
2011
A nagyszabású élelmiszer- és adománygyűjtési akciót a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közösen szervezte.
Tiszántúliakat is díjaztak a Zsinaton
nov 18
2011
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának pénteki ülésén átadták a legfelsőbb döntéshozó testület által alapított díjakat.
Ötvenkét program több száz gyereknek
nov 17
2011
Ötvenkét iskolán kívüli programot szerveznek öt református oktatási és nevelési intézmény több száz gyermekének. A Debreceni Református Kollégium pályázaton kilenc és fél millió forintot nyert, amelyből művelődéstörténeti programokat tartanak a debreceni református iskolák és óvoda számára valamint a dévaványai Szügyi Dániel Református Általános Iskola diákjainak.
Az egyház és a sport kapcsolata
nov 14
2011
Az egyház és a sport kapcsolatát vizsgálta különféle aspektusokból a Tiszántúli Református Egyházkerület presbiteri konferenciája, amelyet november 11-én és 12-én tartottak Berekfürdőn, a Megbékélés Házában.
Tízéves a Sóstói Milleniumi Református Templom
nov 13
2011
Hálaadó istentiszteletet tartottak pénteken a Sóstói Millenniumi Református Templomban abból az alkalomból, hogy tíz éve avatták fel a városrész új templomát.
A közösségek tartóoszlopai
nov 11
2011
A lelkipásztornak tartó oszlopnak kell lenniük az Isten anyaszentegyházában – hangsúlyozta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Bölcskei Gusztáv ezt pénteken a debreceni Nagytemplomban, a lelkészszentelő ünnepi istentiszteleten mondta. Idén a debreceni teológia tizenkét végzős hallgatóját szentelték lelkésszé.