,,Isten áldd meg a magyart!”
jan 23
2012
A hagyományoknak megfelelően idén is megünnepelték a Magyar Kultúra Napját Szatmárcsekén, azon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis településen, ahol Kölcsey Ferenc élete végéig több mint húsz esztendőt töltött, és ahol 1823. január 22-én megírta a magyar nép imádságát, a Himnuszt. A megemlékezést a helyi református templomban tartották, amely után az ünneplők a falu temetőjében megkoszorúzták a költő síremlékét.
Egyek vagyunk
jan 23
2012
A Skót Egyház moderátorának látogatása Debrecenben kezdődött, ahol prédikált a Nagytemplomban, találkozott Bölcskei Gusztáv püspökkel és Vad Zsigmond esperessel, a zsinat külügyi és ökumenikus bizottságának elnökével, valamint helyi lelkészekkel beszélgetett az egyház mindennapjairól. A moderátor részt vett az ökumenikus imahét záró istentiszteletén és az azt követő fogadáson is.
Ökumenikus Imaheti istentiszteletek
jan 20
2012
Az Európa Rádió istentisztelet közvetítések segítségével követte nyomon az ökumenikus imahét programjait Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán is. Az istentiszteletek itt meghallgathatók.
Elhunyt Hapák József fényképész
jan 20
2012
Életének 67. évében elhunyt Hapák József fotóművész, Debrecen város díszpolgára. Temetése január 26-án, 10 órakor lesz a Debreceni Köztemető II. számú ravatalozójából. A temetésen Bölcskei Gusztáv református püspök végzi az igehirdetés szolgálatát.
V. Református Jótékonysági Bál
jan 19
2012
Újból megrendezik a Református Jótékonysági Bált Debrecenben. A szervező Tiszántúli Református Egyházkerület a Zilahi Református Wesselényi Kollégium javára ajánlja fel a bál bevételét.
Elhunyt Biró Bálintné
jan 16
2012
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Biró Bálintné született Bölcskei Ágnes 62 éves korában elhunyt.
Megújult a Dóczy Gimnázium
jan 16
2012
Szabó Magda egykori iskoláját akadály- mentesítették, bővült a tornaterem egy szertornázásra alkalmas helyiséggel, valamint az udvaron háromfunkciós (kézilabda, kosárlabda, tenisz) műanyag borítású sportpálya és a hozzá tartozó atlétikai pálya (távolugró pálya, súlylökéshez szükséges kör) épült.
Téglási hálaadás
jan 09
2012
A téglási hálaadó istentiszteleten megáldották a felújított toronygömböt és a jelvényeket, amelyeket az alkalom zárásaként ünnepélyesen felhelyeztek a templomtorony csúcsára.
Elhunyt Dr. Kocsis Elemérné
jan 03
2012
Dr. Kocsis Elemérné (született Huszti Lenke) nyugalmazott tanítónő életének 83. esztendejében hazatért megváltó Urához. Temetése 2012. január 9-én, 14 órakor lesz a Debreceni Köztemető II. sz. ravatalozójából a református egyház szertartása szerint.
Megjelent az Igazság és Élet
dec 27
2011
Megjelent az Igazság és Élet 2012/1. száma, amely január- február-március hónapokra (Újévtől kezdve Böjt 5., Judika vasárnapjával bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat, prédikációvázlatokat vasárnapi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórákhoz.