Ünnepi istentisztelet Fehérgyarmaton állampolgársági eskütétellel
aug 09
2011
Csodálatos ünnepi alkalomra került sor vasárnap délelőtt a fehérgyarmati Református Műemlék Templomban. A IX. Gyarmati Vigasságok városi rendezvény keretén belül megtartott ünnepi istentiszteleten több mint 40 határon túli magyar tette le az állampolgársági esküt, miután elnyerték a kettős állampolgárságot. Az eskütételnél jelen volt Jakab István, a magyar Országgyűlés alelnöke is.
II. Tiszakóródi Énekkari Találkozó
aug 08
2011
Zsúfolásig megtelt a Tiszahát eme remekbeszabott és egy élő gyülekezetnek otthont adó kis műemléktemploma. A Tiszakóródiak immár másodszor rendezték meg ezt a nagyon is igényelt találkozót, hogy a saját gyülekezeteikben áldozatosan és nagy buzgósággal szolgáló énekkarok, kórusok bizonyságát adják Istenhez való ragaszkodásuknak és az éneklés iránti szeretetüknek.
Hitmélyítés és népművészet
aug 07
2011
„Ha az Úr nem építi a házat hiába fáradoznak az építők”  a Zsolt 127. része volt az alapige 2011. Július 10-én, a XVI. Nemzetközi Népművészeti Tábort megnyitó ünnepi istentiszteleten, ahol Dr. Fekete Károly szolgált.
Új korszak kezdődik a debreceni református felsőoktatásban
aug 04
2011
A keresztyén értékeket kell képviselniük a leendő lelkészeknek, tanítóknak és kommunikátoroknak – hangsúlyozta Fekete Károly a Debreceni Református Hittudományi Egyetem új rektora. Az egyetemi tanárt Schmitt Pál köztársasági elnök bízta meg a rektori feladatok ellátásával a Sándor-palotában július 27-én. A kisvárdai születésű professzor augusztus 1-jén vette át a hivatalt Fazakas Sándortól, aki két teljes cikluson keresztül vezette az egyetemet.
Református felajánlás – katonai segítségnyújtás – afgán öröm
aug 01
2011
Teljes mértékben felhasználásra és kiosztásra került az Afganisztánban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport református tábori lelkésze és a CIMIC (civil-katonai együttműködés) által, még a felkészítés alatt összegyűjtött különböző civil és református egyházi felajánlásokból származó humanitárius segélyanyag.
Bővült a létavértesi szociális szolgálat
júl 30
2011
Több mint 200 millió forintból fejlesztette Létavértesen a szociális szolgáltatásokat a Vértesi Református Egyházközség. Az új konyha 300 fő étkezését biztosítja a térségben valamint felújították a támogató szolgálat meglévő épületét.
Fekete Károly az új rektor a hittudományi egyetemen
júl 27
2011
Fekete Károly egyetemi tanárt bízta meg Schmitt Pál köztársasági elnök a rektori feladatok ellátásával a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Az új rektor a Sándor-palota Tükörtermében vette át megbízólevelét a köztársasági elnöktől.
Harangszentelés Gemzsén
júl 25
2011
Ünneplő sokaság gyűlt össze 2011. július 23-án, szombaton délután a Gemzsei Református Templom kertjében, ahol virágokkal, kendőkkel feldíszítve állt az új 420 kg-os harang, melyet Kovács Zsigmond adományozott. Ez az ünnepi alkalom Bölcskei Gusztáv püspök áldó szavaival kezdődött, majd a Szabolcs-Beregi Egyházmegye lelkészei járultak a haranghoz és kérték rá, és a gyülekezetre Isten áldását. Ezután a harang elfoglalta méltó helyét a toronyban, a gyülekezet pedig énekszóval bevonult a templomba, ahol Isten igéjét Bölcskei Gusztáv hirdette közöttünk.
Véget ért a Csillagpont
júl 25
2011
Érkezés Van, aki szórakozni szeretne, van, aki jó hangulatot vár, van aki pedig választ keres kérdéseire az idei Csillagponton. A tatai református ifjúsági táborba kedden több mint háromezer fiatal érkezett.
Lemondtak a 200 millióról
júl 21
2011
A Magyarországi Református Egyház Elnöksége nemrég levelet kapott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, amelyben közölte, a kormányzatnak nem áll módjában elfogadnia azt, hogy a reformátusok lemondanak 200 millió forint állami támogatásról az államadósság csökkentése céljából - erről Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke beszélt a tatai Csillagpont református ifjúsági találkozón tartott kerekasztal-beszélgetésen.