Elhunyt Cs. Kiss Andor
feb 17
2012
2012. február 9-én, csütörtökön váratlan hirtelenséggel elhunyt Cs. Kiss Andor (1926-2012), nyugdíjas lelkipásztor, aki gyakorlatilag halála napjáig aktívan szolgált a Békési Református Egyházközségben.
Interaktív tanulási módszereken alapuló kompetenciafejlesztést célzó szakcsomag
feb 16
2012
A vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola és a temesvári Bartók Béla Elméleti Liceum között elindult testvériskolai kapcsolatoknak fontos mérföldköve az a pályázat, melyet a két iskola közösen adott be és nyert meg.
Elhunyt Madarász Gyula
feb 15
2012
A Holló-, Csokonai és Kölcsey-díjas festőművészt, aki 1975 és 1989 között a debreceni tanítóképző főiskola tanára, művészeti tanszékének vezetője volt, hetvenhat évesen érte a halál.
Beiktatták az új protestáns tábori püspököt
feb 15
2012
Beiktatását Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke végezte. Kinevezését Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át korábban. A Protestáns Tábori Püspökség hivatalvezetőjének, Jákob Jánosnak püspökké választásáról 2011-ben a májusi Református Zsinat egyhangúlag  döntött.
Játék az élet – Az élet nem játék
feb 15
2012
Valentin napra időzítve indította el decemberig tartó közösségformáló programsorozatát a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a hallgatói önkormányzat.
Katekétakörkép
feb 11
2012
Ugyan a kormányzat jelentősen csökkentette az állami férőhelyek számát a felsőoktatásban, a hitéleti képzésekkel foglalkozók tárt karokkal várják azokat az elkötelezett fiatalokat, akik szeretnének felsőfokú hitéleti alap- és mesterképzésben részt venni. Nemcsak lelkipásztor, hanem katekéta- és vallástanárjelölteket is fogadnak a református felsőoktatási intézmények. A hitéleti képzés iránt elkötelezett fiataloknak nagy szerep juthat a jövőre már kötelezően választható hit- és erkölcstan- vagy etikaoktatásban.
Történelmi értékek új köntösben
feb 11
2012
A történelmi értékek megőrzése és a térség turisztikai vonzerejének növelése volt a célja a Debreceni Református Kollégium felújításának és fejlesztésének.
Tudod, mire vágysz?
feb 10
2012
Ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság Hetét, amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a házasság fontosságára, a család intézményének népszerűsítésére, valamint segítséget adjon párkapcsolati, esetleg gyereknevelési nehézségekkel küzdőknek.
Szakmai napot szervezett az Európa Rádió
feb 10
2012
Nagy felelősséget vesz magára, aki a tömegtájékoztatás szolgálatába áll – mondta Derencsényi István lelkészi főjegyző az Európa Rádió szakmai találkozóján február 9-én Mályiban. A jelenleg hét adóval működő rádió 2005 óta áll a Tiszáninneni- és a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonában.
A debreceni református egyetem nyílt napja
feb 08
2012
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem ebben a tanévben is szeretettel várja nyílt napjára a gimnáziumok diákjait és kedves családtagjait.