Jubileum Kunmadarason
szept 18
2011
A jubileumot ünneplő kunmadarasi iskola tíz évvel ezelőtt nem könnyű helyzetben indult újra. Akkor egy osztályban kezdődött meg a tanítás, 22 gyermekkel, és menet közben, apránként kellett megteremtenie az iskola vezetőjének és az intézmény pedagógusainak a tanítás optimális feltételeit, amelyhez sok segítséget kaptak Tiszántúli Református Egyházkerülettől. A kunmadarasi iskolában jelenleg 173 gyermek tanul. A hálaadó istentiszteleten Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.
Kerületi közgyűlés
szept 16
2011
Az egyházkerületben kiemelkedő tevékenységet végző munkatárs köszöntésével folytatódott a tiszántúli közgyűlés. Idén Eszenyi Balázs munkásságát ismerték el és köszönték meg.
„Az egyház legyen egyház”
szept 15
2011
A Tiszántúli Református Egyházkerület csütörtökön és pénteken tartja éves közgyűlését Debrecenben. A kétnapos tanácskozáson az intézmények, bizottságok és szakelőadók éves beszámolóit hallhatják az alkotó tagok.
Baltazár Dezső terem a Kollégiumban
szept 15
2011
Baltazár Dezső termet avattak a Debreceni Református Kollégiumban püspökké választásának századik évfordulóján. A református lelkipásztort 1911-ben, negyven évesen szentelték püspökké Tiszántúlon. A néhai püspökre való megemlékezés a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűlésének programja volt.
Református egyházvezetők és politikusok találkoztak az Országházban
szept 14
2011
A Református Törvényhozók Fóruma a közelmúltban alakult, célja, hogy tagjai közéleti munkásságukban is hangsúlyosabban képviseljék a református értékeket, illetve hogy szorosabb kapcsolatot tartsanak fent a Magyar Református Egyházzal. A találkozó keretében a Magyar Református Egyház részegyházainak és egyházkerületeinek megjelent vezetői beszámoltak az együttműködés lehetőségeiről is.
Elindult a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat első tanéve
szept 14
2011
A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatot idén márciusban hozták létre a magyarországi történelmi egyházak. Szeptembertől négy városban, Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon indul meg a képzés a cigány egyetemisták és főiskolások számára.
Új tanév új kihívások
szept 12
2011
Csaknem ezerkétszáz hallgató kezdi meg tanulmányait a régi új egyetemen. A Tiszántúli Református Egyházkerület Tanácsa a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola fenntartójaként tavaly arról határozott, hogy összevonja a két intézményt. Az ünnepi tanévnyitó közgyűlésen több mint háromszáz elsős tett fogadalmat és kiosztották a jubileumi diplomákat is.
"A templom a tegnapnak, a mának és a holnapnak a háza"
szept 05
2011
Fehér Dezső lelkipásztor elmondta: a szakolyi templom a középkorban épült, 1615 és 1655 között kis számú református közösség már volt a településen. 200 éven át azonban „puszta” maradt, majd 1782-ben népesült be újra a település, akkor kezdték újra használni a templomot. A felújítási munkálatok tavaly november kezdődtek el és ez év nyáron fejeződtek be. 
Megkezdődött a Kárpát-medencei református iskolákban a tanév
szept 05
2011
"Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak". Fazekas László felvidéki református püspök igehirdetésében a Zsoltárok könyve 127. részének 4. verséhez szőtte prédikációját szeptember 3-án, a Kárpát-medencei református tanévnyitón, amelyet az idén  Rimaszombatban, a református templomban tartottak.
Egységes lelkészképesítő vizsgára ajánlva
szept 02
2011
Az Egyházkerületi Tanácsülésen a tagok egyhangúan döntöttek amellett, hogy Andrássy Gergely, Bogya Kis Áron, Csomós János, Drabik Rózsa, Lőrincz Ernő, Marosvölgyi Péter, Szilágyi Krisztina Sára és Szvoren-Zabolai Enikő Orsolya szeptember 20-án és 21-én egységes lelkészképesítő vizsgán vegyen részt.