Katekétakörkép
feb 11
2012
Ugyan a kormányzat jelentősen csökkentette az állami férőhelyek számát a felsőoktatásban, a hitéleti képzésekkel foglalkozók tárt karokkal várják azokat az elkötelezett fiatalokat, akik szeretnének felsőfokú hitéleti alap- és mesterképzésben részt venni. Nemcsak lelkipásztor, hanem katekéta- és vallástanárjelölteket is fogadnak a református felsőoktatási intézmények. A hitéleti képzés iránt elkötelezett fiataloknak nagy szerep juthat a jövőre már kötelezően választható hit- és erkölcstan- vagy etikaoktatásban.
Történelmi értékek új köntösben
feb 11
2012
A történelmi értékek megőrzése és a térség turisztikai vonzerejének növelése volt a célja a Debreceni Református Kollégium felújításának és fejlesztésének.
Tudod, mire vágysz?
feb 10
2012
Ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság Hetét, amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a házasság fontosságára, a család intézményének népszerűsítésére, valamint segítséget adjon párkapcsolati, esetleg gyereknevelési nehézségekkel küzdőknek.
Szakmai napot szervezett az Európa Rádió
feb 10
2012
Nagy felelősséget vesz magára, aki a tömegtájékoztatás szolgálatába áll – mondta Derencsényi István lelkészi főjegyző az Európa Rádió szakmai találkozóján február 9-én Mályiban. A jelenleg hét adóval működő rádió 2005 óta áll a Tiszáninneni- és a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonában.
A debreceni református egyetem nyílt napja
feb 08
2012
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem ebben a tanévben is szeretettel várja nyílt napjára a gimnáziumok diákjait és kedves családtagjait.
Teajárat Debrecenben
feb 02
2012
Teajáratot indított Debrecenben a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség "Reménysugár" Hajléktalanok Nappali Melegedője.
Berekfürdőn tanácskozott a Generális Konvent Elnöksége
feb 02
2012
Az ez évi költségvetés megalkotásával folytatta berekfürdői tanácskozását csütörtökön a Generális Konvent (GK) Elnöksége. A Kárpát-medence református egyházainak püspökeiből és főgondnokaiból álló testület ülésén szó volt a Kálvincsillag című közös kiadványról, a Generális Konvent idei plenáris és a Magyar Református Egyház Zsinatának jövő évi üléséről is. Napirenden szerepeltek még többek között a Szerbiai Református Keresztyén Egyházban szétosztott Partnerhilfe segéllyel és az Erdélyi Gyülekezet jogi helyzetével kapcsolatos kérdések is.
Tudod, mire vágysz? - Párkereséstől a jól működő családig
feb 01
2012
A „Házasság Hete” országos megnyitója „Vágyni arra, ami a miénk” címmel 2012-ben Debrecenben, a Nagyerdei Református Gyülekezetben lesz.
Börtönlelkész kapta a Dizseri-díjat
jan 30
2012
Csuka Tamásné a Református Misszió Központ börtönlelkésze kapta idén a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat. Az elismerést azoknak adják, akik kiemelkedő munkát végeznek emberek testi-lelki gyógyításáért.
18 iskola csaknem 250 tanulója mérte össze tudását
jan 24
2012
Debrecen 18 általános iskolájának csaknem 250 tanulója mérettette meg magát hétfőn a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskolája. A tanulmányi versenyen a többi között matematikából és angol nyelvből mérhették össze a tudásukat a gyerekek, de sokan sportoltak, például kosaraztak is.