Múzeumok éjszakája
jún 13
2012
Villanó szemű baglyokat és tógás diákbábokat készíthetnek a gyerekek a Református Kollégiumban szombaton este.
Június 11.: 210 éve némult el az Öreg-Rákóczi-harang
jún 11
2012
A nagy debreceni tűzvész következtében némult el a város büszkesége.
„A szeretet soha el nem fogy”
jún 11
2012
2012. június 1-jén és 2-án megmozdult Battonya apraja és nagyja. Trianonra emlékezve szervezett rajz- és szavaló versenyt „Hazám és nemzetem” címmel a református gyülekezet, melyre szép számmal érkeztek megméretkezni vágyók.
Új gyülekezet, új templom
jún 06
2012
A tartalmas gyülekezeti élethez közösségi terekre van szükség – mondta Tasi Sándor, amikor a debreceni új templom építésénél jártunk. A Cívis város új százhúsz férőhelyes templomát a Lencztelepen építik fel.
Kincses ház
jún 05
2012
2012. június 3-án délelőtt a Mátészalka Kertvárosi református templomban ünnepélyes istentiszteletet követően vették át a gyülekezet tagjai azt a közösségi házat, melyet a valamikori mátészalkai református lelkipásztorra – Kincses Endrére – emlékezve Kincses háznak neveztek el.
Béla Tiszteletes, Angéla meg én
jún 04
2012
Bartha Béla mátészalkai lelkészre emlékezik egykori kollégája és barátja.
Kézy György emlékére
jún 03
2012
2012. április 30-án reggel 8 órakor megszólalt a milotai nagy harang, mélabús kongásával keserűen hirdetve, hogy előző éjszaka elment a minden élők útján nagytiszteletű Kézy György, a település néhai lelkésze.
"A lelkületétől válik egy iskola reformátussá"
jún 02
2012
A református iskolák húsz éves évfordulóját ünnepelték Debrecenben. Néhány évtizednyi történelmi kényszerhelyzet után a Magyarországi Református Egyház, a többi történelmi vallásfelekezettel együtt lehetőséget kapott arra, hogy újra megteremtse és kiépítse széleskörű oktatási rendszerét, iskolahálózatát. További fotók a képgalériában
Református bölcsiavatás Nyíregyházán
jún 01
2012
Régi álma vált valóra a Nyíregyháza - Városi Református Egyházközségnek a Mustármag Bölcsőde kialakításával – mondta az Európa Rádiónknak Sipos Kund Kötöny református lelkipásztor. Felismerve azt a tényt, hogy Nyíregyházán is egyre nagyobb az igény a három év alatti gyermekek ellátására, az egyházközség bölcsőde alapításáról döntött.
A pünkösd a nagy megvigasztalás csodálatos üzenete
máj 25
2012
"Pünkösdkor örömmel tudatjuk, hogy megszületett az anyaszentegyház, hogy megszületett a megvigasztalt embereknek, a vigasztalni tudó és vigasztalni akaró embereknek a közössége" - hirdette a szószékről a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.