Térey János kapta a Szabó–Szobotka-díjat
okt 04
2012
Térey János költő, drámaíró, műfordító kapta idén a Szabó Magda és Szobotka Tibor Emlékéért Alapítvány díját.
1400 gyerek 58 program
okt 03
2012
Több mint ezernégyszáz tanuló vett részt a Debreceni Református Kollégium Múzeumának programjain. Ötvennyolc rendezvényt szerveztek az elmúlt tíz hónapban, amelyen öt iskola diákjai vettek részt. A gyerekek szakkörökön, témanapokon és vetélkedőkön méreték össze tudásukat. 
"Új bor, új tömlőbe való"
okt 02
2012
Csaknem kétszáz református lelkipásztor, illetve önkéntes találkozott a VI. Kárpát-medencei Misszió- és Diakónia Konferencián Berekfürdőn.
Határok nélküli Szatmár
okt 02
2012
Komoly közönségsikernek örvendett a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület Szatmár határok nélkül elnevezésű rendezvénye.Második alkalommal rendezték meg a találkozót, immár hagyományt teremtve. 2012. szeptember 15-én, szombat délután 13-tól a fábiánházi Ecsed Ménes Lovarda biztosított helyszínt a több mint kétezer embert megmozgató eseménynek, amelyre a történelmi Szatmár megye több református településéről is érkeztek.
Matula napok a Dóczyban
okt 02
2012
Kettős jubileum jegyében zajlik az idén a Debreceni Református Kollégium Dóczy-gimnáziuma életének egyik legfontosabb eseménye: az iskola 175. tanévében a 10. Matula-napok vette kezdetét hétfőn.
Szakmai nap és rádiós ülés Mályiban
szept 27
2012
Szakmai nap és rádiós ülés Mályiban. A Tiszáninneni Református Egyházkerület Mécses Központjában ülésezett a Kárpát-medencei Református Rádiótanács. A testület tárgyalta a közös rádiós stratégia megvalósulását, valamint az elkezdődött fejlesztések megvalósulását.
Móricz emlékünnepség a Kollégiumban
szept 27
2012
Emlékünnepséget és koszorúzást tartott Móricz Zsigmond halálának 70. évfordulója alkalmából a Debreceni Református Kollégium.
Gályarabok emlékoszlopa Debrecenben
szept 27
2012
Magyarföldön, a gályarabokra emlékezve Debrecenben a Nagytemplom mögötti téren 1895-ben szeptember 21-én emeltek elsőként köztéri emlékművet.
Indul a második tanév a WISZ-ben
szept 27
2012
Huszonkét egyetemista, főiskolás költözik be idén a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumba (WISZ). A diákok fele már az előző tanévben is a Kollégium falai között lakott. Az új hallgatókat, tavalyhoz hasonlóan, felvételi vizsgán választották ki. Ezúttal nem volt szükség pótfelvételire.
Tanévnyitó istentisztelet a nyírbátori református templomban
szept 24
2012
Isten kegyelméből 64 év után újra indulhatott Nyírbátorban a Református Általános Iskola. 2012. szeptember 2-án vasárnap délután 3 órakor megtelt a református templom az iskola tanulóival, a szülőkkel és pedagógusokkal.