Filmre vett reformáció
aug 10
2017
Közös városnéző séta Kálvinnal és szívszorító emberi történetek két percbe csomagolva.  Kiválasztották a Reformáció 500 “Az én reformációm” című kisfilm pályázatának nyertes filmjeit, melyekből kiderül: milyen sok jelentéssel bírhat a reformáció üzenete.
A Szentírás vándorútja a Nyíregyháza-Sóstói Református Egyházközségben
aug 09
2017
A Nyíregyháza-Sóstói Református Egyházközségbe 2017. július 30- án érkezett meg a Vándorbiblia. A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség esperes-lelkipásztorának vezetésével, mintegy harminc fős gyülekezeti küldöttség érkezett a délutáni istentiszteletünkre.
Legyél te is reformátor! - Vakációs bibliahét Hajdúsámsonban
aug 09
2017
Tizenegyedik alkalommal rendezett nyári bibliatábort a gyerekeknek a Hajdúsámsoni Református Egyházközség, augusztus 1-4. között. A négy napos rendezvényen mintegy száz gyermek vett részt, és mintegy negyven fős önkéntes csapat segítette a szervezők munkáját.  
Reformátusként az El Caminón
aug 09
2017
Mintegy 800 kilométert gyalogolt szűk egy hónap alatt az El Caminón Molnár Katalin, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség fiatal tagja. A zarándoklaton megismerhette saját határait, béketűrését, alkalmazkodási készségét és kitartását. De talán ami a legfontosabb, hogy nap mint nap megtapasztalta a Teremtő gondviselő jelenlétét.   
Hirdesd az Igét Clevelandben
aug 08
2017
Ft. dr. Krasznai Csabát, a Kálvin Zsinat püspökét, a clevelandi Első Magyar Református Templom lelkészét a gyülekezet megalakulásáról, alkalmairól, a kulturális különbségekről, a fiatalabb generációk megszólíthatóságáról és a hagyományőrzésről kérdeztük.
Szólj be a papnak a Campuson! - hanganyaggal
aug 06
2017
Idén a Campus Fesztiválon is megjelent a Szólj be a papnak! kezdeményezés, egész napos programokkal és pódiumbeszélgetésekkel várták az érdeklődőket.
Húsz éves a Debreceni Nyilatkozat
aug 06
2017
Húsz évvel ezelőtt, 1997. augusztus 8. és 20. között tartotta meg a Református Világszövetség huszonharmadik nagygyűlését Debrecenben. Miért aktuális ma is a nagygyűlés záró dokumentuma? Fazakas Sándor tanulmánya.
A fehérgyarmati Pilder Mária Nőszövetség a magyar Szentírás nyomában
aug 06
2017
2017. július 21-én a fehérgyarmati Pilder Mária Református Nőszövetség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából kirándulásra indult a magyar Szentírás fordításának nyomába. 
EZ „KÉPTELENSÉG”? - Mikrográfiák a Magyar Nemzeti Múzeum IGE-IDŐK című kiállításában és a Történelmi Képcsarnokban
aug 03
2017
A Magyar Nemzeti Múzeum Ige-Idők - A reformáció 500 éve című kiállításán bemutatott 400 műtárgy különleges tárgyválogatás, hiszen még soha nem látott, 100 különböző intézményben fellelhető egyházi kincs mutatkozik be egy helyen a nagyközönség számára. 
Pótfelvételi a KRE TFK hitéleti képzéseire - 2017
aug 02
2017
A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara (2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.) pótfelvételt hirdet hitéleti szakjaira (diakónus, kántor, hittanoktató) nappali és levelező munkarendben.