Családterápiás konferencián jártunk Debrecenben
ápr 24
2017
Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezték meg április 21-23. között a Magyar Családterápiás Egyesület XXXI. vándorgyűlését, melynek a fő témája „A család, mint a lelki egészség bölcsője” volt.
A Szentírás vándorútja az Uszkai Református Egyházközségben
ápr 24
2017
"Ezt a történetet már olvastuk!"- kiáltott fel boldogan az első osztályos Simon Lacika, aki a gyülekezet előtt édesanyjával együtt olvasott fel Uszkában a Vándorbiblia kijelölt szakaszából. Áldott az, amikor a gyermekek Bibliát olvasó szüleik nyomában járnak. Isten áldja a Vándorbiblia útját gyülekezeteinkben.
Szavalóverseny a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére
ápr 21
2017
A Tőkés László Alapítvány a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére szavalóversenyt hirdetett meg. A versenyt a Nemzeti Együttműködési Alap, önkormányzatok, vállalkozók és magánszemélyek is támogatták.
A Szentírás vándorútja a Magosligeti Református Egyházközségben
ápr 21
2017
2017. április 20-án Magyarország második legkeletibb községében, Magosligeten járt a Vándorbiblia. 
II. Cigánymissziós lelkésztalálkozó
ápr 20
2017
Március 30-án második alkalommal rendezték meg a cigánymissziós lelkésztalálkozót a debreceni Esperesi Hivatalban.
A Szentírás Vándorútja Botpaládi Református Egyházközségben
ápr 20
2017
2017. április 18-án délután 5 órától ünnepi istentiszteletre került sor a Botpaládi Gyülekezeti terembe, ahová a Sonkádi gyülekezet küldöttségével együtt megérkezett a Vándorbiblia is.
A Szentírás vándorútja Sonkádi Református Egyházközségben
ápr 20
2017
2017. április 17-én Húsvét második napján érkezett meg gyülekezetünkbe a Szentírás, melyet a Kölcsei gyülekezet küldöttsége adott át. 
A Szentírás vándorútja Szamosszegi Református Egyházközségben
ápr 20
2017
2017. április 8-án szombaton, a Szatmári Református Egyházmegye 54., és a teljes programsorozat 111. megállója volt Szamosszeg. Este 19 órakor nagytiszteletű Lucskiné Krokavecz Márta szamoskéri és tunyogi lelkipásztor, és a szamoskéri gondok, Ajtai Pál ünnepélyes keretek között átadták nagytiszteletű Pápay Gábor szamosszegi lelkipásztornak az Isten írott Igéjét, amit az Istentiszteleten használatba is vettek.
A Szentírás vándorútja a Kishódosi Református Egyházközségben
ápr 20
2017
Szatmár, Erdőhát nevű tájegységnek egyik legkisebb települése Kishódos. Az egykor népes községet ma már csak hatvannyolcan lakják. Az itt élők viszont hűek szülőföldjükhöz, hitükhöz, reformátuságukhoz. Jó bizonyítéka ennek, hogy a vándorútjára indított Szentírást kereken harmincan várták március 21-én délután. A Nagyhódosi egyházközség küldöttsége hozta a Bibliát, melyből az aznapra kijelölt szakaszt közösen olvasták fel a gyülekezet ifjai és idősebbjei.
Vendégségben nagycsütörtökön
ápr 18
2017
A Tiszalöki Bv. Intézet a húsvéti készülődés örömét osztotta meg a település Református Egyházközségének gyülekezetével nagycsütörtökön. Orgonaszó lengte át a kultúrtermet, amely erre az alkalomra helyet adott a közös Istentiszteletnek.