Tornaterem négyszáz gyereknek
nov 26
2012
Új tornateremmel bővült a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola. A beruházás közel 400 millió forintba került, ehhez 336 millió forintos uniós forrást nyert a Nyíregyháza Városi Református Egyházközség. A tornatermen kívül többek között rekortánpályát is kialakítottak.
Református Esték III.
nov 22
2012
A Kisvarsányi Református Egyházközség szervezésében az idei ünnepes félévben „REFORMÁTUS ESTÉK - Ünnepre hangolva” címmel kulturális programok kerülnek megrendezésre beregi és szabolcsi templomokban. A programsorozat célja, hogy a térség kis falvaiba neves művészek segítségével eljussanak olyan magas színvonalú előadások, amelyek szakrális témájuk és tartalmuk révén teljesebbé, gazdagabbá teszik egy-egy egyházi ünnep élményét és üzenetét, valamint felelevenítsük egy-egy ünnepkör hagyományait, népszokásait.
Közös zsinat júniusban
nov 22
2012
A Magyar Református Egyház Zsinatának 2013 júniusára tervezett ülése, a horvátországi reformátusokkal való kapcsolat szorosabbra fűzése és Kárpát-medencei kátéismereti vetélkedő meghirdetése is napirenden volt a Kárpát-medencei református egyházvezetőket tömörítő Generális Konvent (GK) Elnökségének keddi megbeszélésén.
Kárpát-medencei Imanap - december 2
nov 21
2012
2012. december 2-án újból megszervezi a nőszövetség a Kárpát-medencei Imanapot. Idén a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségének tagjai készítették el az imanapi füzetet hogy, ezen keresztül bemutathassák az elszakított országrész életét, szépségét és tevékenységét.
Közös fejlesztés és adventi kampány
nov 21
2012
A közös fejlesztésekről és az adventi kampányról volt szó a Kárpát-medencei Református Rádiótanács keddi ülésén. A  református rádiókban adventben minden nap a várakozásra hangoló üzenetet hallhatnak. A gondolatokat felvidéki, erdélyi, királyhágómelléki, tiszáninneni, tiszántúli és kárpátaljai gyülekezeti tagok valamint lelkipásztorok mondják.
Idén is gyűjtünk kék vödrökbe
nov 19
2012
Már várja az adományokat a Kék Vödrökbe a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet. Idén rászoruló nagycsaládosokat segítenek az adományokkal. A gyűjtés november végéig tart.
Munkanélküliek képzése
nov 19
2012
Szociális feladatok ellátására szervez képzést munkanélküliek számára a Pátrohai Református Egyházközség európai uniós támogatással - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település lelkésze.
460 éves a békési református gimnázium
nov 18
2012
November 8-án, csütörtökön ünnepi istentisztelet keretében kezdődött a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium alapításának 460. évére szervezett ünnepségsorozat. Katona Gyula intézményvezető lelkész, esperes emlékezést indító gondolatait Kovács Dániel igazgató úr múltat és őseinket méltató szavai követték. Városunk polgármestere, Izsó Gábor köszöntője után iskolánk tanárai és diákjai verses-zenés irodalmi műsorral szolgáltak.
Új hittanoktatási kerettantervet fogadott el a Zsinat
nov 16
2012
A kerettanterv szabályozza a hittanoktatás rendjét és tartalmát a Magyarországi Református Egyházban. A kerettanterv az elmúlt évek hittanoktatási tapasztalatai alapján új pedagógia és tartalmi megközelítésben szabályozza a tanítás tematikáját és modul rendszerű megoldással ad útmutatást a hitoktatást végzőknek.
Történelmi pillanat
nov 16
2012
Része lett egyházunknak a koreai gyülekezet, készül a Jövőkép-bizottság cselekvési terve. Az MRE Zsinata november 15-én elfogadta a Heidelbergi Káté új fordítású szövegét, hozzájárult a Kárpát-medencei közös Zsinat összehívásához valamint foglalkozott a lelkészek válásával is az ülésszak második napján.