Vigasztalj és építs!
okt 31
2011
Húsz év elteltével sem gyógyultak be a délszláv háború okozta sebek Horvátországban, ahol szombaton beiktatták az egyik legkisebb Kárpát-medencei magyar református közösség új elnökségét.
Hálaadás Mezőtúron
okt 27
2011
Reformációi istentisztelettel kezdődött a hálaadó ünnepség Mezőtúron a helyi Református Kollégiumban. Az alkalmon a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.
Elismerést kapott református börtönlelkészünk
okt 24
2011
Mészáros Barna Pétert, a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet lelkészét elismerésben részesítették munkájáért.
Debrecenben járt a vesztfáliai egyházvezetés
okt 24
2011
Az Immánuel Otthon története, ahol hetvenhat, többségében halmozottan fogyatékos gyermeknek és fiatalnak nyújtanak magas színvonalon komplex szolgáltatást, valamint a gyermekek által készített különleges ének-zenei és tánc program nagy hatást gyakorolt a vendégekre. Vad Zsigmonddal, az egyházközség lelkipásztorával, a Debreceni Egyházmegye esperesével folytatott beszélgetés során a gyülekezet további széleskörű missziói tevékenységébe nyertek betekintést. Az egyházközség és az egyházmegye gyülekezeteinek kihívásai – úgy, mint a fiatalok elérése, vagy a megnövekedett társadalmi elvárások - a vesztfáliai egyház aktuális kérdéseivel csengenek össze, buzdítva a két egyházat a gyülekezeti szintű együttműködésre és közös válaszkeresésre.
’56
okt 21
2011
A Zsinat Teológiai és Tanulmányi Bizottsága a Zsinat határozata értelmében írásos anyagok közreadásával segíti az egyházi és társadalmi megbékélés folyamatát. A határozat értelmében a zsinat 2011-et a megbékélés és kiengesztelődés hét éves ciklus kezdő évévé nyilvánította és javasolta, hogy minden év október 23. és november 4. közötti vasárnapon illetve az 1956-os forradalom emlék-istentiszteletein kerüljön sor a múlt vétkeiért való felelősségérzet és a megbékélés tematizálására.
Pályázati felhívás
okt 21
2011
Pályázhatnak olyan gyülekezetek, ahol legalább 3-4 együttműködő gyülekezeti tag végez közösen önkéntes segítő szolgálatot rászoruló idős emberekért, amely a gyülekezeti életet erősíti a közösséget építi.
Zöldülő lábnyomok
okt 21
2011
Csaknem három és fél millió forint támogatást nyert a „Zöldülő lábnyomok” című európai uniós projektre a Túrkevei Református Egyházközség. A megvalósítás során a környezettudatos szemlélet kialakításához hozzásegítő iskolai rendezvényeket szerveznek a Kaszap Nagy István Református Általános Iskolában, összesen 100 tanuló bevonásával.
Felújították a szerepi református templomot
okt 17
2011
Hálaadó istentiszteletet tartottak a Szerepi Református Templom teljeskörű felújításáért október 16-án, vasárnap. A Sárrét szívében álló, több mint 180 éves lelki hajlék felújításának ünnepi alkalmán Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdetett igét, aki a Reformáció Hónapjára utalva prédikációjában azt a reformátori gondolatot emelte ki, amely szerint csak akkor lesz hiteles a kereszténységünk, ha eltávolítunk belőle mindent, aminek Krisztushoz nincs köze.
Gyülekezeti találkozó Balmazújvároson
okt 17
2011
Három napos találkozót rendez a balmazújvárosi református gyülekezet október 21. és 23. között, melyen testvérgyülekezetévé fogadja az erdélyi Kolozsvár-kerekdombi, az érmihályfalvai és a kárpátaljai fertősalmási gyülekezeteket.
„Reformáció-megújulásunk”
okt 17
2011
Egyházmegyei evangelizációs hetet szerveznek a Nyírségben 2011. október 17-től 22-ig "Reformáció-megújulásunk" címmel. Igét hirdet: Cseri Kálmán Budapest-Pasaréti nyugalmazott református lelkipásztor. Október 17-18. 18 óra - Nyírbátori Református Templom Október 19-20. 18 óra - Nagykállói Református Templom Október 21-22. 18 óra - Nyíregyháza-Belvárosi Református Templom Az Európa Rádió élőben közvetíti az alkalmakat. Frekvenciák: Debrecen és régiója: FM 94.4 MHz (új) Kisújszállás és régiója: FM 103.2 MHz Miskolc és régiója: FM 90.4 MHz Mezőkövesd és régiója: FM 102.1 MHz Nyíregyháza és régiója: FM 100.5 MHz Záhony és régiója: FM 90.4 MHz Interneten online is hallgatható az adás.