Karneváli program a Múzeumban
aug 14
2012
Rendkívüli tárlatvezetés illetve orgona- és fúvós zenekari koncert is van a református kollégium múzeumának karneváli kínálata között. Augusztus 18-án és 19-én a Debreceni Református Kollégium Múzeumában rendkívüli programokkal várják a látogatókat.
"Jó nekünk itt lenni!"
aug 13
2012
Az utolsó esti tábortűz fényénél ezzel a jól ismert bibliai idézettel: "Jó nekünk itt lenni" (Lk 9,33) zárult a Debrecen-Kerekestelepi-Bánki és a Belényesi Református Egyházközség (az erdélyi testvérgyülekezet) közös többgenerációs családi tábora.
Második esély
júl 30
2012
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem pótfelvételt hirdet hitéleti és nem hitéleti szakokra egyaránt.
„Az ige él és hat”
júl 30
2012
Templomot épít Bélmegyeren a békési református egyházközség. Az alapkövet július 28-án tették le, a kivitelezési munkálatokat a múlt hónapban kezdték el, és a tervek szerint november végére elkészül a református templom a dél-alföldi kistelepülésen.
Életünk kősziklája
júl 23
2012
Áldás, mely fentről jön. Milyen gyönyörű is a magyar nyelv, hiszen annyi mindenre gondolhatunk e szó kapcsán. Talán nem volt véletlen, hogy július 22-én, az esemény zárónapján szinte egész nap hullott az eső, ezzel is arra emlékeztetett Isten, hogy az ő áldását, a rengeteg jót hasonlóan szórja ránk nap mint nap.
Egyházi levéltárosok és muzeológusok találkozója
júl 20
2012
A Tiszántúli Református Egyházkerület Levéltára rendezésében került sor július 9-11 között a Magyarországi Egyházi Levéltárosok Egyesülete (MELTE) idei konferenciájára.
Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Hölvényi György látogatást tett a Magyarországi Református Egyház Zsinatánál
júl 19
2012
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Hölvényi György, az Egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár 2012. július 17-én látogatást tett a Magyarországi Református Egyház Zsinatánál. Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke és Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke fogadta az állami vezetőket.
Játékszervező tréning ősszel
júl 17
2012
Szeptembertől novemberig tart az a játékszervező képzés, melyre kifejezetten lelkészeket várnak. (Elvégzéséért 24 kreditpontot kapnak.) Az élmény- és játékpedagógiai módszereket alkalmazó, azokba bevezető továbbképzés abban szeretné segíteni a résztvevőket, hogy egyre több fiatalt tudjanak a gyülekezetbe vonzani.
Több generáció
júl 16
2012
Válságban is van reménység! – ez volt a témája a Nagyerdei Református Gyülekezet 17. többgenerációs nagytáborának, melynek a sátoraljaújhelyi Várhegy Üdülő adott otthont július 9-e és 15-e között. A festői környezetben áhítatok, énektanulás, kézműves- és csoportfoglalkozások, kiscsoportos beszélgetések, vetélkedők és sportjátékok is várták a tiszántúli reformátusokat.
Amerikából jöttem…
júl 16
2012
Szép, forró nyári reggelen indult az angol - bibliai tábor Jándon cigány és nem cigány gyerekek részére. A gyerekek érkezését megelőzően már megérkezett gyülekezetünkbe Jodie és Jen, akik Amerikából jöttek közénk, hogy munkánkat segítsék.