Megjelent az Igazság és Élet
júl 06
2011
Megjelent az Igazság és Élet 2011/3. száma, amely Július-augusztus-szeptember hónapokra (Szentháromság utáni 2. vasárnaptól Szentháromság utáni 14. vasárnappal bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, illetve tanévnyitó istentisztelethez, ifjúsági bibliaórához ad gazdag segédanyagot.
A különböző korosztályok találkozása
júl 06
2011
Több mint háromszázan vesznek részt évről-évre a debrecen-nagyerdei gyülekezet nyári táborában. Tizenhat éve szerveznek úgynevezett többgenerációs tábort, ahol lelkileg és testileg felfrissülnek illetve a különböző korosztályok közelebb kerülhetnek egymáshoz.
Díjat kapott a Megbékélés Háza
júl 05
2011
Berekfürdőért díjat kapott a Megbékélés Háza Református Konferenciaközpont. A kitüntetést péntek délután Hajdu Lajos polgármester adta át Molnár Jánosnak a központ vezetőjének. A berekfürdői önkormányzat 18 éve adományoz díszpolgári címet, valamint „Berekfürdőért” kitüntetést a község társadalmi, gazdasági, kulturális életének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére.
70 éves a Magdaléneum
júl 05
2011
Hetvenedik születésnapját ünnepelte a nyíregyházi Magdaléneum. A Fogyatékosok Református Ápoló-Gondozó Otthonának hálaadó istentiszteletén csütörtökön a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét.
Közösségépítés a templomban és a focipályán
júl 05
2011
Vakációs bibliahetet valamint kézműves- és focitábort szervezett hittanos gyerekeknek a hajdúsámsoni református gyülekezet. A szerdán kezdődő és vasárnapig tartó táborba százötvenen jelentkeztek.
Közösségben együtt lenni
júl 04
2011
A gyülekezet életében a nőszövetség olyan, mint a család életében az édesanya: meleg otthonná varázsolja a templomot és a közösséget - ekképpen vélekedik a nők egyházközségben végzett munkájáról Gaál Botondné Czeglédy Mária, kerületi nőszövetségi elnök.
Generális Konvent képekben és hangzó riportokban
júl 02
2011
Fényképeket és rádiós riportokat nézhetnek meg illetve hallgathatnak meg a Generális Konvent június 21-22-ei plenáris üléséről.
Uniós fejlesztések a tiszántúli oktatásban
jún 30
2011
100 %-ban uniós támogatásból valósul meg a Tiszántúli Református Egyházkerület öt oktatási intézményének korszerű IKT eszközökkel történő felszerelése.
Az első nőt ábrázoló festmény a Kollégiumban
jún 26
2011
A Debreceni Református Kollégium Dísztermének falára felkerült az első nőt ábrázoló kép. Zsindelyné Tüdős Klára, divattervező, író, egykori nőszövetségi elnök festményét Bölcskei Gusztáv avatta fel.
Református diplomákat adtak át szombaton
jún 25
2011
Több mint 120-an vették át diplomájukat a debreceni református felsőoktatási intézményekben. A Debreceni Hittudományi Egyetem ünnepi tanévzáró istentiszteletén 45-en vették át oklevelüket. A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola diplomaosztó és tanévzáró rendezvényén idén 79-en kapták meg diplomájukat.