Közösen akarnak cselekedni
ápr 02
2012
A cigány szakkollégium közeljövő terveiről és a felmerült finanszírozási problémákról tárgyalt Bölcskei Gusztávval, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnökével március 30-án Debrecenben Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
Virágvasárnap Gégényben és Beszterecen
ápr 02
2012
Az ünnepek megállítják az embert, hogy figyelmünket elvonják a mindennapi élet terheitől, s valami fontosabbra irányítsák. Keresztyén hitünk nagy eseményei előtt mindig van idő a felkészülésre, a testi-lelki megüresítésre és a feltöltekezésre. A húsvétot megelőző nagyböjt épp ezeket a célokat szolgálja. Ám a böjti időszak utolsó hete már sokkal többről szól, hiszen a Biblia szavai által ekkor mi is átélhetjük azokat az eseményeket, melyeket Jézus tett értünk, hogy áldozata által örök életünk legyen.
Most kellene segítség!
márc 30
2012
A kórházlelkész rendelkezésre álló ember, aki meghallgat és társ arra az időszakra, amíg a beteg a kórházban gyógyul. A kórházlelkészi szolgálat húszéves jubileumát ünnepelték a debreceni Kenézy Kórházban. Háromnapos rendezvénysorozatot tartott a kórházmisszió, amelyben orvosi és teológiai előadásokra hívták az egyházi, illetve az egészségügyben dolgozó szakembereket.
Katonasuli Debrecenben
márc 30
2012
A Tiszántúli Református Egyházkerület és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár között hamarosan aláírandó együttműködési megállapodás alapján a KatonaSuli-program szakkör formájában indul el a két debreceni református középiskolában, a Debreceni Református Kollégium Gimnázium és Diákotthonban, valamint a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gedeon Gimnáziumában.
Bűn és megbocsátás
márc 30
2012
2012. március 15. és 18. között az emdeni Johannes a Lasco Könyvtár (www.jalb.de) adott otthont annak magyar és német teológuskonferenciának, amely „A bűn és a megbocsátás közéleti relevanciája a református teológia perspektívájából” [Die öffentliche Relevanz von Schuld und Vergebung in der Perspektive der reformierten Theologie] címet viselte.
Az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora Debrecenben
márc 29
2012
Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora és felesége, Maureen, partneregyházi látogatása során egy napot töltött Debrecenben.
Székely Jeruzsálem Debrecenben
márc 28
2012
Kiállítással egybekötött könnybemutatót tartottak a Debreceni Református Kollégiumban. Szávai Géza Székely Jeruzsálem című esszéregénye a reformáció idején zsidó hitre tért székelyek, vagy ahogy ma is emlegetik őket, a „székely szombatosok” tragikus történetét beszéli el úgy, hogy közben az erdélyi létérzés dimenzióváltására is ráirányítja az olvasók figyelmét.
Jogalkotási vitanap
márc 27
2012
A vitanapot a Zsinat rendes és tanácskozási jogú képviselői számára szervezik. A Magyarországi Református Egyház a 2011. évben Balatonszárszón tartott rendkívüli zsinati ülésén fogalmazódott meg az az igény, hogy szüksége lenne a törvénykezési munka felgyorsítására, ezzel nyújtva segítséget a Zsinat és az illetékes szakbizottságok jogalkotó munkájához. A vitanapon megfogalmazott elvek útmutatást adhatnak a helyes jogértelmezés és joggyakorlat kialakításához.
Segítségnyújtás az Arany Alkony lakóinak
márc 24
2012
A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. Ezzel a döntéssel nyolc intézmény összesen 1300 lakójának sorsa vált bizonytalanná.
Pályázat
márc 23
2012
Hitmélyítő alkalmak és konferenciák lebonyolításához nyújt támogatást a Tiszántúli Református Egyházkerület. A támogatás célja, hogy minél több gyülekezeti tag juthasson el szervezett keretek között hitmélyítő alkalmakra, konferenciákra, csendes-napokra a berekfürdői Megbékélés Háza Konferencia Központba.