Érdeklődéstől elköteleződésig
feb 04
2013
Megjelent a Kálvin Kiadó első idei könyve, amelyben Püski Lajos református lelkész ír misszióról és gyülekezetépítésről.
Mi erősek tartozunk azzal…
feb 04
2013
Tenni egy lépést, kimondani egy szót. Vannak gyerekek, akiknek ez nem természetes. A VI. Református Jótékonysági Bál teljes bevételét a fogyatékkal élő kárpátaljai magyar gyerekek kapják. A kárpátaljai reformátusok szeretnének önálló akadálymentes épületet, hogy a beregszászi járásban élő csaknem hatvan fogyatékkal élő magyar gyerekeknek segítsenek. Az épület befejezéséhez nincs elegendő pénzük, ezért döntött úgy a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége, hogy ezt a kárpátaljai oktatási- nevelési intézményt támogatja.
Nyílt nap a debreceni református egyetemen
feb 04
2013
Szeretnél újságíró, lelkész vagy könyvtáros lenni? A Debreceni Református Hittudományi Egyetem február 13-án és 14-én nyílt napot tart. Szerdán a hitéleti, csütörtökön a nem hitéleti képzéseket mutatják be.
Mégis…
feb 04
2013
Beiktatták hivatalába Erdély új református lelki vezetőjét. Az ünnepi istentiszteletre február 1-jén a kolozsvári Farkas utcai templomban került sor, ahol a tavaly év végi általános tisztújításon hivatalt nyert egyházi tisztségviselők is letették esküjüket. Kató Béla az Erdélyi Református Egyházkerület negyvenhatodik püspöke.
Elhunyt György Antal
jan 28
2013
György Antal nyugalmazott református lelkipásztor 100 éves korában befejezte földi küldetését. Temetése 2013. február 2-án 11 órákor lesz a püspökladányi templomból.
Diakóniai nap
jan 28
2013
A jogszabályi környezet változásai új feladatok és kihívások elé állítják a református egyház diakóniai szolgálatát. A változások áttekintését és az új helyzetből adódó gyakorlati problémák megoldását kívánta segíteni a Tiszántúli Református Egyházkerület azzal a diakóniai szakmai nappal, amelyet január 28-án tartottak meg Debrecenben.
Dombormű a skanzenigazgató emlékére
jan 28
2013
Kurucz Albert néprajzkutatónak, a Debreceni Református Kollégium volt diákjának és a szentendrei skanzen egykori főigazgatójának emlékére avattak domborművet Konyáron, a róla elnevezett falumúzeum homlokzatán.
"Ez az adomány most óriási segítség"
jan 23
2013
Csaknem száz tanyán élő rászoruló kapott szerdán szárazélelmiszert. A nagycsere-halápi református gyülekezet, a református szeretetszolgálat, a tanyagondnokok és a rendőrség is segített, hogy az adományokat megkapják a családok.
Kölcsey Ferenc-relikviák a Református Kollégiumban
jan 22
2013
Eredeti kéziratokat, Kölcseyről készült grafikákat, könyveket és bútorokat is láthatnak az érdeklődők az Oratórium előterében.
Úton - ökumenikus imahét
jan 21
2013
„A keresztény tanítványság ösvénye azt jelenti, hogy az igazságosságnak, az irgalmasságnak és az alázatnak az útján járunk." Az imahét idei témáját az indiai keresztyén fiatalok dolgozták ki.