Egyházkerületi Nőszövetség Konferenciája
jún 21
2013
Mintegy 400-an vettek részt a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség pénteki Kerületi Konferenciáján. Az alkalomra nem csak a kerületből, hanem Királyhágómellékről, Kárpátaljáról és Horvátországból is érkeztek asszonyok.
Beiktatták hivatalába Beszteczey András esperest
jún 21
2013
Az új esperes beiktatására azért volt szükség, mert Szabó József lemondott tisztségéről, ezért a Nagykunsági Református Egyházmegye rendkívüli közgyűlést tartott még május 17-én. Az esperesi tiszt betöltésére a közgyűlés Beszteczey András lelkészi főjegyzőt jelölte, akit a kebelbeli gyülekezetek presbitériumai meg is választottak a ciklus hátra lévő részére.
Több mint 500 gyermek ballagott el a DRK tagintézményeiből
jún 19
2013
  Összesen 564 gyermek ballagott el a Debreceni Református Kollégium tagintézményeiből az idei tanév végén.
Épülő gyülekezet Tiszafüreden
jún 18
2013
Testvér gyülekezeti kapcsolatot készül kialakítani a Nagyváradi- réti Református Gyülekezettel a Tiszafüredi Református Egyházközség, amely június elején el is látogatott a partiumi gyülekezet családi napjára. A nagyváradiaktól februárban érkezett az első megkeresés, hogy fűzze szorosabbra a kapcsolatot a két gyülekezet. A júniusi találkozón a felek megbeszélték, hogy Szabó Konrád Sándor tiszafüredi lelkipásztor június 30-i beiktatásán újra találkoznak és akkor megbeszélik a részleteket.
Idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához a DRKM
jún 18
2013
Idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája rendezvényhez a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és az Egyházkerületi Nagykönyvtár.  Június 22-én már délután 4 órától színes programokkal várják majd az érdeklődőket. Kiemelt esemény lesz a Kollégium diákjainak előadásában, az udvaron este 8 órakor kezdődő Lúdas Matyi című vásári komédia, amelyet Fazekas Mihály elbeszélő költeményéből írt Móricz Zsigmond. Az előadást Győri János gimnáziumi tanár rendezte.
Cselekvő hittel a magyarságért
jún 18
2013
Ünnepi istentisztelettel kezdődött a második Északkeleti Református Találkozó a kassai református templomban múlthét pénteken. A megnyitóra a felvidéki, kárpátaljai és magyarországi résztvevők mellett a Kárpát-medencei református egyháztestek püspökei és főgondnokai is ellátogattak.
Az ÁSZ-elnöknél jártak a református egyházvezetők
jún 17
2013
Az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László hivatalában találkozott a Magyarországi Református Egyház vezetőivel.  A megbeszélésen az ÁSZ elnöke kiemelte: Magyarország a teljes megújulás korszakát éli, amely érinti az egyházakat is. Az ÁSZ ugyanakkor minden vallási közösség gazdálkodását egyformán, objektív és egyértelmű kritériumok alapján ellenőrzi majd a jövőben is.
Ökogyülekezeti gyermeknap Hajdúnánáson
jún 17
2013
Első alkalommal rendezett ökogyülekezeti gyermeknapot június 15-én, szombaton a Hajdúnánási Református Egyházközség. Az eseményen 500-an vettek részt, olyanok is, akik más gyülekezeti alkalomra nem járnak el, vagy még egyáltalán nem kapcsolódtak be a gyülekezet életébe.
Egyházi Pecsétes Téglák Gyűjteménye Tiszaszentimrén
jún 17
2013
Megnyitja kapuit június 22-én, szombaton az Egyházi Pecsétes Téglák Magángyűjteménye Tiszaszentimrén.
Nem lelkészként szolgáló református teológusokat keresnek
jún 17
2013
  Egy kezdeményezés keretében jelenleg nem lelkészként szolgáló, de református teológiát elvégzetteket keresnek, levelezős fórum és/vagy személyes találkozások lehetőségeire gondolva. Jelentkezés: Boelensné Csákány Tünde (Belgium) /**/ és Victorné Erdős Eszter (Martonvásár) /**/