Istentisztelet a Magyar Református Egység Napja alkalmából
máj 21
2012
Május 20-án 17 órától ünnepi hálaadó istentisztelet tartottak Budapesten, a Kálvin téri református templomban.
Közös nosztalgia
máj 19
2012
A világszemléletet határozta meg a kollégiumban eltöltött idő – ezt gondolják a Debreceni Református Kollégium egykori diákjai. A Kollégium Baráti Köre idén is megszervezte éves diáktalálkozóját, amelyen több száz egykori és mostani diák valamint oktató vett részt május 19-én, szombaton.
Hídépítés
máj 19
2012
Megnyitották Debrecenben is a Szeretethidat. Az önkéntes napokon a cívis városban az épülő új templom tégláit pakolták, a Honvéd temető sírjait teszik rendbe, játszóteret újítottak fel valamint a süteményeket osztanak az önkéntesek.
BihART
máj 18
2012
A Református Egység Napján, május 20-án istentisztelettel zárul a 6. BIHart Református Művészeti Fesztivál Biharkeresztesen.
„Az igazság van, a hazugságot kitalálják.”
máj 18
2012
„Az igazság van, a hazugságot kitalálják.” – erre az egyszerű tényre emlékeztetve kezdte a magyarok eredetéről és a barguzini Petőfi-kutatásról mondott előadását dr. Kiszely István nemzetközileg is elismert szaktekintélyű antropológus a Mezőberényi Református Gyülekezeti Házban 2012. május 16-án. Az igazi történelemkutatás feladata, hogy az igazságot keresse ahelyett, hogy elveket és ideológiákat szolgál ki. Az igazságot az objektív tényekből lehet leszűrni.
Református téglák, mint beszélő kövek Tiszaszentimréről
máj 18
2012
Gyülekezetünk régi vágya teljesülhet Tiszaszentimrén azzal, hogy hamarosan elkészülünk a templomunk külső felújításával.  Községünk tagjai, kicsinyek és nagyok egyre fokozódó örömmel konstatálják a szép eredményeket: a járdák, lépcsők, a templomkert és a templomkülső folyamatos megújulását.
A magyar református egység vasárnapjára
máj 18
2012
A Generális Konvent Elnöksége körlevelet adott ki, melyben a Generális Konvent Liturgiai Bizottsága által összeállított istentiszteleti rendet ajánlja május 20-ra. A liturgiát cikkünkhöz kapcsolódó letöltések között találják.
Katasztrófa-lelkigondozás
máj 16
2012
  Katasztrófa-lelkigondozáshoz várja a lelkipásztorok önkéntes jelentkezését a Magyar Református Szeretetszolgálat Krízisintervenciós Katasztrófa-Lelkigondozói Csoportja.  
Beiktatták az új békési esperest
máj 10
2012
Beiktatták hivatalába szombaton Békésen Katona Gyulát, a Békési Református Egyházmegye új esperesét.Katona Gyula legfőbb teendői között a kis gyülekezetek felkarolását említette, amelyeket szerinte az anyagi támogatás mellett, olyan alkalmak, képzések találkozások megszervezésével is pártfogolni kell, ami a növekedésben, megerősödésben segíti őket.
Lélekfrissítő hét
máj 09
2012
Lélekfrissítő hetet tart a Református Missziói Központ vakmissziója gyengénlátók, vakok és kísérőik számára Tahiban. A jelentkezéseket május 20-ig várják a szervezők.