Reménnyel teli
nov 22
2011
A nagyszabású élelmiszer- és adománygyűjtési akciót a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közösen szervezte.
Tiszántúliakat is díjaztak a Zsinaton
nov 18
2011
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának pénteki ülésén átadták a legfelsőbb döntéshozó testület által alapított díjakat.
Ötvenkét program több száz gyereknek
nov 17
2011
Ötvenkét iskolán kívüli programot szerveznek öt református oktatási és nevelési intézmény több száz gyermekének. A Debreceni Református Kollégium pályázaton kilenc és fél millió forintot nyert, amelyből művelődéstörténeti programokat tartanak a debreceni református iskolák és óvoda számára valamint a dévaványai Szügyi Dániel Református Általános Iskola diákjainak.
Az egyház és a sport kapcsolata
nov 14
2011
Az egyház és a sport kapcsolatát vizsgálta különféle aspektusokból a Tiszántúli Református Egyházkerület presbiteri konferenciája, amelyet november 11-én és 12-én tartottak Berekfürdőn, a Megbékélés Házában.
Tízéves a Sóstói Milleniumi Református Templom
nov 13
2011
Hálaadó istentiszteletet tartottak pénteken a Sóstói Millenniumi Református Templomban abból az alkalomból, hogy tíz éve avatták fel a városrész új templomát.
A közösségek tartóoszlopai
nov 11
2011
A lelkipásztornak tartó oszlopnak kell lenniük az Isten anyaszentegyházában – hangsúlyozta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Bölcskei Gusztáv ezt pénteken a debreceni Nagytemplomban, a lelkészszentelő ünnepi istentiszteleten mondta. Idén a debreceni teológia tizenkét végzős hallgatóját szentelték lelkésszé.
Rejtélyes üzenetre bukkantak a templomtorony csúcsában
nov 10
2011
Úgynevezett időkapszulát találtak a torony csúcsdíszében, ami 1846-ból, illetve 1910-ből származó feljegyzéseket is tartalmazott. A két évszám nem véletlen: 1846-ban zsindelyezték át a toronykupolát, 1910-ben pedig bádogborítást kapott.
"Az egyház missziója az Apartheid után”
nov 10
2011
A Dél-Afrikai Holland Református Egyház (DRC) moderátora és főtitkára november közepén Budapestre látogat, hogy a Magyarországi Református Egyházzal testvéregyházi megállapodást írjon alá.
Nemzeti emlékhely lett a Nagytemplom és a Kollégium
nov 08
2011
A parlament a kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításával megalkotta a történelmi, illetve a nemzeti emlékhelyek fogalmát.
Több mint koncert
nov 07
2011
Szemináriumot is tart az érdeklődőknek Darlene Zschech ausztrál énekes, dalszerző, dicsőítésvezető első magyarországi koncertje alkalmával.