Ismét ülésezik a Doktorok Kollégiuma
aug 16
2013
Augusztus 21-23 között ülésezik a Debreceni Református Kollégiumban a 40 éves alakulását ünneplő Doktorok Kollégiuma 14 szekciója. A háromnapos ülésre csaknem 200 főt várnak a szervezők.
Kettős évforduló Vásárosnaményban
aug 16
2013
  A református templom felszentelésének 75. és az itt szolgáló lelkészházaspár beiktatásának 25. évfordulóját ünnepelte augusztus 11-én, vasárnap a reformáció idejében alakult vásárosnaményi gyülekezet, amelynek 4. temploma Kelemen Gyula esperes irányításával 1938-ban készült el. Pótor Imre és felesége, Pótorné Beregszászi Erzsébet Rétközberencsről érkezett 1988-ban a településre. Az e két évforduló kapcsán tartott hálaadó istentiszteleten a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. 
A Galiba Fesztivál és a Virágkarnevál is segít a rászorulókon
aug 16
2013
A Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta tevékeny résztvevője a debreceni programoknak. Az idei Galiba Fesztiválon és Virágkarneválon sincs ez másként. A családosokat gyermekprogramokkal várják, segítenek a szülők és gyermekek kikapcsolódásában, közben pedig a nehéz sorsú gyermekek támogatására hívják fel a figyelmet.
800 éves település
aug 15
2013
800 éves az első írásos feljegyzés Hajdúsámsonról, amely Túrsámsonként írta be magát a történelembe, de volt, hogy Nyírsámsonnak, Szalóksámsonnak hívták. Az elnevezés mindig a történelmi eseményektől és az aktuális birtokosoktól függött. Végső nevét az 1800-as évek végén kapta, amikor is a Hajdúsághoz csatolták. Sámson létét az határozta meg, hogy az itt élők mindig kötődtek ehhez a helyhez- mondta a város polgármestere azon a hálaadó istentiszteleten, amelyet augusztus 10-én tartottak a település évfordulója alkalmából.  Az egyházak a török hódoltság után kapcsolódtak be a település életébe, elsőként is a reformátusok, a lakosság 70-80%-a mindig is ehhez a felekezethez tartozott. 
Pedagógusok továbbképzése
aug 15
2013
A DRHE Felnőttképzési Központja (korábban a Kölcsey-főiskola Felnőttképzési Intézete) évtizede vesz részt Hajdú-Bihar megye, az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld és a Dél-Alföld régió pedagógusainak továbbképzésében. 
Első Egyháztáji Vásár
aug 14
2013
  Első vidéki termelői piacát szervezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat augusztus 24-én, Debrecenben. A Széchenyi kerti református templom udvarára szervezett vásár nyolc és tizenkét óra között várja a jó minőségű, magyar áru iránt érdeklődőket.
Álláslehetőségek a Református Szeretetszolgálatnál
aug 14
2013
Családgondozókat keres Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén a Református Szeretetszolgálat. 
„Még többen lennénk, ha dolgozni kellene”
aug 14
2013
  Az árvízi védekezés során 467 önkéntes segített a Református Szeretetszolgálaton keresztül. Sokan nem csak néhány órára, hanem több napra kapcsolódtak be a védelmi munkálatokba. A lelkes segítők munkáját augusztus 8-án oklevéllel és ünnepséggel köszönte meg a Szeretetszolgálat.
Kijutni Nyilas Misi szobájából
aug 02
2013
  Hónapok óta működik a Debreceni Református Kollégiumban az a Kijutós játék, amely Nyilas Misi kollégiumi szobáját modellezi. A sokak számára HintHunt ként ismert játék a kommunikációra és a kutatásra épül. Lényege, hogy a 2-5 főből álló csapat 60 percet kap arra, hogy kijusson a berendezett teremből. Ehhez nem kell mást tenniük a játékosoknak, mint rejtvényeket megoldani, tárgyakat, kulcsokat felkutatni és ezek kombinációjával megtalálni a kiutat. Minden pálya, ami elkészül egy tematikát követ, és mindenhol van egy keret történet is. A kerület játékában a téma, Nyilas Misi története.
Lelkésztovábbképző kurzus börtönlelkészeknek
aug 02
2013
  Lelkésztovábbképző kurzust hirdet börtönlelkészeknek, valamint a javítóintézetek, illetve a büntetés-végrehajtási intézetek és környezetében szolgáló lelkipásztoroknak a Gyökössy Intézet és a Református Missziói Központ. A 16 kreditpontos képzést augusztus 21. és 23. között (szerda, csütörtök, péntek) tartják Budapesten.