Az első Református Gyermeknap Tiszafüreden
jún 07
2013
Május 25-én délután rendezték meg az első Református Gyermeknapot Tiszafüreden. Szabó Konrád Sándor lelkipásztor tájékoztatása szerint a rövid igei köszöntő után, a több mint hetven gyermek és szüleik megtekinthették többek között a honfoglalás kiállítást, kipróbálhatták az íjászatot, korongozást, egy mini tűzoltóautót, és a trambulint is, valamint a gyermekek babát készíthettek, játékos vetélkedőn vehettek részt. A rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért Szabó Konrád Sándor lelkipásztor a Református Nőszövetségnek külön köszönetet mondott, valamint mindazoknak, akik adományaikkal támogatták ezt a délutánt.
Kárpátalja is segít
jún 07
2013
A Kárpátaljai Református Egyház hallva a híradásokat a Duna mentén kialakult rendkívüli árvízi helyzetről, felajánlotta segítségét hazánknak a Református Szeretetszolgálaton keresztül.
Körlevél az MRE gyülekezeteinek és intézményeinek
jún 07
2013
Nagytiszteletű Lelkipásztor Úr/Asszony! Tisztelt Gyülekezet! Kedves Testvérek! Ahogy arról az utóbbi napok híradásaiból már Önök is értesülhettek, minden korábbinál nagyobb árhullám fenyeget a Dunán. A kormány veszélyhelyzetet hirdetett. A Magyar Református Szeretetszolgálat szerda reggel óta önkéntesekkel segíti a védelmi munkálatokat Budapesten, valamint a Duna által fenyegetett térségekben és településeken. Segélyszervezetünk a védelmi munkálatok mellett élelmiszer-adományokkal és evakuálás esetén plédekkel, takarókkal, matracokkal segíti a bajba jutottakat. A hatékonyabb munkavégzés és az eredményesebb segítségnyújtás érdekében szervezetünk folyamatosan egyeztet a katasztrófavédelmi hatósággal.
Megemlékezés Nyíregyházán
jún 06
2013
Emlékező Zenés Istentiszteletet rendez egy 7 éves korában elhunyt Kisfiú emlékére a Nyíregyháza-Kertvárosi Református Egyházközség Kazinczy utcai templomában, június 16-án, 10 óra 30 perctől. Az alkalmon igét hirdet: Dr. Hadházy Antal lelkipásztor. Az istentiszteleten közreműködik Csizinszky Zsuzsanna-zongorán, énekel Hadházy Anna Erzsébet és Kozákné dr. Pocsai Tímea. A narrátor dr. Uray Erik lesz. A megemlékezésen elhangzanak majd  Haendel, Schubert, Franck, Gyldmark áriák, valamint részletek Pergolesi:Stabat Mater című művéből.
Önkéntesek jelentkezését várja az MRSZ
jún 04
2013
Rendkívüli készültség van a Dunán, mert az elmúlt 50 évben nem volt olyan magas vízállás, mint ami becslések szerint most következhet. Budapestet várhatóan csütörtökön éri el az árhullám. 
7.BIHart
jún 04
2013
Június 5-én, szerdán kezdődik a 7. BIHart Református Művészeti Fesztivál Biharkeresztesen. A szűk egy hetes rendezvényt a helyi egyházközség és a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezi.
Bemutatták az Izraelt
jún 03
2013
Szokatlannak nevezte a vasárnapi nagytemplomi összejövetelt Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki az Izrael című rockoratórium ősbemutatója előtt mondott beszédet. Mint mondta: „Együtt vagyunk zsidók és keresztények, vállalva közös örökségüket, felmutatva ennek az olykor türelmetlen, feszültséget gerjesztő világnak, hogy nekünk is tudnunk kell egymással leülni és a közös örökségünket megbecsülni”. Bölcskei Gusztáv utalva az oratórium műfajára a rockra, hangsúlyozta azt is, hogy „minden eszközzel és minden műfajjal ki lehet fejezni azt az üzenetet, amely árad a bibliai történetekből, és ez nem lehet más ma sem, mint egykor volt, Istennek az az akarata, hogy az ő népe békességben éljen.” 
Izrael
máj 30
2013
Vasárnap tartják az Izrael című vallási és történelmi ihletésű rockoratórium ökumenikus ősbemutatóját a Debreceni Református Nagytemplomban. A délután 4 órakor kezdődő előadás a zsidó nép kultúráját, múltját, jelenét, és több évezredes kiválasztottságát mutatja be a dalok nyelvén. Fekete Dániel szerző az Európa Rádiónak elmondta, hogy Mózes öt könyve a meghatározója a műnek, középpontban a Tízparancsolattal, de megjelenik a darabban a Messiás kora is és a közel múlt eseményei, mint például a holokauszt. Az oratórium 2011-ben magyarul már megjelent, de mostanra angol és héber nyelvre is lefordították.
Önkéntes napok Gégényben
máj 29
2013
  A szeretetről már nagyon sok szépet és igazat leírtak, ám akkor érnek valamit a bölcs szavak, ha mögöttük megélt élet és cselekedet van. 2010 óta vesz részt gyülekezetünk a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd önkéntes programjában. Ma már elmondhatjuk, hogy gyülekezeti tagjaink várják ezeket a májusi napokat és büszkén viselik azokat a pólókat, melyeket erre az alkalomra kapnak. Büszkék arra, hogy munkájukkal, minden igyekezetükkel nem csak az Isten dicsőségét szolgálhatják, hanem közeledhetnek a másik ember felé, a tevékeny szeretet hídjának építésevel.  
Szeretetből épült hidak
máj 29
2013
Csaknem ezren vettek részt Hajdú-Biharban az idei Szeretethídon. A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes napjára Kárpát-medence szerte több mint 16 ezren jelentkeztek. A debreceni programokat május 25-én, szombaton tartották a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, egy időben a Debreceni Református Kollégium 475. és a Dóczy Gimnázium 175. évfordulójához kapcsolódó rendezvényekkel.