Ünnepélyes alapkőletétel Fehérgyarmaton
okt 15
2017
Október 15-én ünnepélyes keretek között tették le a Fehérgyarmati Református Egyházközség fenntartásában működő Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének alapkövét. A Reformáció 500 jubileumi emlékév kiemelkedő eseményén részt vett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki beszédében üdvözölte az egyházi intézmények növekvő szerepét a hazai közoktatásban.
Közös nyilatkozat
okt 14
2017
Közös nyilatkozatot fogadott el a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóján tartott ünnepi emlékzsinaton 2017. október 13-án a budapesti fasori református templomban.
„Nincs ártatlan emlékezés”
okt 14
2017
Úrvacsorás istentisztelettel és közös zsinati üléssel ünnepelte a reformáció ötszázadik évfordulóját a Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Zsinata október 13-án Budapesten.
Presbiteri találkozó Fehérgyarmaton
okt 13
2017
Presbiteri találkozót tartottak a Hirdesd az Igét! programsorozat szatmári napok keretében 2017. október 1-én Fehérgyarmaton. A találkozón 360 presbiter vett részt.
„Uram, Te voltál hajlékunk, nemzedékről nemzedékre” - 20 éves az Ebesi Református Templom
okt 12
2017
2017. október 8-a az ebesi gyülekezet életében egy kiemelkedő dátum, fontos esemény időpontja. Sőt, azt is mondhatjuk, hogy kétszeresen is kiemelkedő volt ez a nap. Ezen a napon ugyanis hálaadó ünnepi istentisztelet keretében emlékezhettünk meg a reformáció 500., valamint az Ebesi Református Templom építésének huszadik évfordulójáról.
Ünnepi alkalmak a Reformáció 500 éves évfordulóján az Abádszalóki Református Egyházközségben
okt 12
2017
2017. szeptember 19-én 17 órakor ünnepi gyülekezet várta a Vándorbibliát az abádszalóki református templomban. A kijelölt igeszakaszokat a presbitérium tagjai olvasták fel.    
Első Családi Nap a Tiszaburai Református Egyházközségben
okt 12
2017
2017. szeptember 9-én szombat 11 órai istentiszteletre gyűltek össze a Tiszaburáról elszármazott testvéreink, valamint az itthon élők. Az istentiszteleti szolgálatot Erdei István lelkipásztor, mint vendég igehirdető végezte. 
Elhunyt Kéki Imre
okt 11
2017
Szomorú szívvel, Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Kéki Imre nyugalmazott református lelkipásztor 81 éves korában elhunyt. Temetése október 24-én 11 órakor lesz a debreceni köztemetőben.
Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra
okt 10
2017
A tehetség kincs! mottóval hirdette meg Nyilas Misi Ösztöndíj Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat.
Istentisztelet a családdal a Kálvin Kápolnában Szegeden
okt 10
2017
Családi istentiszteletet tartottak október 6-án Nagyfán, a Szegedi Fegyház és Börtön III. objektumában. Tizenegy elítélt érdemelte ki jó magatartásával, hogy családjával együtt hallgassa az igét a börtön Kálvin Kápolnájában, majd családi beszélőn találkozhattak rokonaikkal.