Új gyülekezet van születőben Debrecenben
márc 01
2018
Február 18-án fontos eseményhez érkezett a formálódó Debrecen-Úrréti Református Közösség a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség területén és felügyelete alatt. Debrecen 21. református gyülekezetének előkészítése már több mint egy éve elkezdődött, és tavaly szeptember óta már heti rendszerességű előkészítő alkalmakat is tartottunk. Az előkészületek közben növekvő közösség ismerőseit és a környékbelieket is meghívtuk a februári „nyitó” istentiszteletre, és így több mint kétszázan ünnepelhettünk.
A Tíz Ige - Református Esték a Nagysándor-telepen
márc 01
2018
Az igemagyarázatos sorozat február 25-én úrvacsorás istentisztelettel zárult, melyen dr. Fekete Károly püspök hirdetett igét a 10. parancsolat alapján.
Világimanap gyermekszemmel
feb 27
2018
Ökumenikus világimanap a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában A gyermekek életében fontos szerepet töltenek be az ünnepek és a különböző világnapok. Ma, amikor szinte minden napra jut egy „világnap”, lényeges, hogy a sok-sok lehetőség közül a hitéleti eseményekre külön figyelmet fordítsunk. A gyerekek az egyik hittan órán maguk is megfogalmazták a vilagimanap.hu internetes oldal egyik gondolatát: „Ha van az imádságnak világnapja, akkor abban mi, gyerekek is vegyünk részt!” 
Lét vagy jólét?
feb 27
2018
A Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent elnöksége is támogatja a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést – határozott a testület pénteki ülésén Berekfürdőn. A Minority Safe Pack célja, hogy az Európai Bizottság fogadjon el konkrét jogi szabályozást a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.
Fába vésett Ige
feb 27
2018
Négy éve foglalkozik hivatásszerűen a fafaragással Széles Zsolt. Debreceni otthonában alakította ki műhelyét a 27 éves fiatalember. Itt találkoztunk, hogy beszélgessünk faragásról, hitről, népi kulturánk ősi jelképeiről.
Ádám és Éva - avagy párkapcsolati gyorstalpaló a házasság hetén
feb 27
2018
Kölesgolyó, fogkrémes tubus, mosogatás. Többek között ezekkel a férfiak és nők között örök vitatémákkal tart görbe tükröt Benedek Zalán a közönség elé Ádám és Éva című egyszemélyes vígjátékában. A színészt a házasság hete alkalmából a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközség hívta meg stand up comedy darabjával.
Egyetemi docensi pályázat a DRHE Idegen Nyelvi Tanszékén
feb 27
2018
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora pályázatot hirdet az Idegen Nyelvi Tanszékre egy főállású, teljes munkaidős egyetemi docensi álláshelyre.
Házasság hete - Istentisztelet a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben
feb 27
2018
2018. február 18-án Fekete Károly, tiszántúli püspök Igehirdetéssel szolgált a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben.  
Ökumenikus Világimanap 2018. március 2-án
feb 26
2018
2018. március 2-án, pénteken tartják országszerte az Ökumenikus Világimanapot, amelynek tematikáját idén a suriname-i keresztény nők készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.
Felhívás közösségfejlesztő jó gyakorlatok gyűjtésére
feb 26
2018
Keressük azokat a helyi közösségfejlesztési, közösségi gazdasági és vidékfejlesztési jó gyakorlatokat, amelyek példát, innovatív ötletet adhatnak a Magyarországi Református Egyház más gyülekezetei számára.