A Szentírás vándorútja a Nyírmeggyesi Református Egyházközségben
feb 23
2017
Nyírmeggyesre a nyírcsászári gyülekezet küldöttsége hozta át a Vándorbibliát Tárnok Tamás lelkipásztor vezetésével február 19-én, aki áldó Igét mondott. A gondnok úr adta át a helyi gyülekezet gondnokának, Talabos Endrének a várva várt Bibliát. 
A Szentírás vándorútja a Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközségben
feb 23
2017
Vándorútja során 2017. február 21-én érkezett meg a Mátészalka Kossuth téri gyülekezetbe a Tiszántúli Református Egyházkerület díszkötéses Bibliája. 
Mályiban tanácskoztak a református egyházvezetők
feb 22
2017
Mályiban ülésezett a Generális Konvent Elnöksége, a Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület. A kétnapos tanácskozáson többek között az idei programok előkészületeiről és a részegyházak életét érintő aktuális kérdésekről egyeztettek.
A Szentírás vándorútja az Encsencsi Református Egyházközségben
feb 21
2017
Febuár 10-én az Encsencsi Református Egyházközségben járt a Vándorbiblia.
Arany Lajos vehette át az idei Jókai-díjat
feb 20
2017
A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület a budapesti Falvak Kultúrájáért Alapítvánnyal, valamint Komárom várossal közösen szombaton 11. alkalommal, Jókai Mór születésének 192. évfordulójára is emlékezve adta át a Jókai-díjat irodalmi pályázata győztesének a komáromi Kultúrpalota dísztermében. Az arany díszoklevelet és Jókai Mór kezének márványlapon elhelyezett gipszmásolatát a debreceni Arany Lajos újságíró, tanár és anyanyelvi lektor kapta.
A Tiszántúli Református Egyházkerület ünnepi közgyűlése és hálaadó istentiszteleti rend - hanganyaggal
feb 20
2017
Körlevél a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkipásztoraihoz Kedves Lelkipásztor Testvéreim! Négyszázötven évvel ezelőtt, 1567. február 24-26 között tartották hitbeli őseink a Debreceni Zsinatot, és fogadták el a II. Helvét Hitvallást, amelytől számítjuk Tiszántúli Református Egyházkerületünk alapítását. Erre emlékezve, az egyházkerület elnöksége összehívta a Tiszántúli Református Egyházkerület ünnepi közgyűlését.
Szentséges asszonyok Berettyószentmártonban
feb 13
2017
A protestáns ember számára valahol természetessé vált a nő, az asszony sok helyen: szószéken, katedrán, sír mellett, vagy éppen a konyhapultnál, a gyerekágynál, a terített asztalnál felszolgálva. De mégis egyfajta hiányérzet töltheti azt, aki az elnőiesedett egyházban keresi a nők és az asszonyok megbecsültségét és tisztességét. Egy erőteljesen patriarchális egyházban kell a többségében női gyülekezeti tagoknak, lelkésznéknek és lelkésznőknek megkeresni a maguk speciálisan női és protestáns identitását – ami nem minden esetben könnyű feladat.
X. Református Jótékonysági Bál - videóval
feb 13
2017
A Református Jótékonysági Bál hagyománya 2008-ban indult, a határon túli református intézmények támogatására.  A jótékonysági bálon befolyt összegből minden évben határon túli intézményeket támogatnak a szervezők, erősítve ezzel a Kárpát-medencei református magyarság összetartozását. Évről-évre mindig más térségből választják ki a támogatandó intézményt, az ottani egyházkerület, egyházmegye javaslatára.
A Szentírás vándorútja a Tiszántúlon - Hajdúsámsoni Református Egyházközség
feb 13
2017
"... ilyen lesz az én Igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem." (Ézsaiás 55, 11)
„És lesznek ketten egy testté…”
feb 13
2017
Idén „Veled kiteljesedve” jelmondattal, február 12-19. között rendezik meg a Házasság hetét, amelynek a nyitóalkalma a Debreceni Református Nagytemplomban volt.