Tíz éves lett a TTRE Közösségi Ellátások
dec 18
2017
Tíz esztendős lett a Tiszántúli Református Egyházkerület fenntartásában működő Közösségi Ellátások, amely a pszichiátriai beteg és szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozik. Ebből az alkalomból hálaadó megemlékezést és karácsonyi ünnepséget tartottak a Debrecenben, az Esperesi hivatal dísztermében.
Debrecen püspökei együtt látogattak Genfbe
dec 15
2017
Közös zarándokúton vett részt Debrecen három püspöke Genf városában.  Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Palánki Ferenc római katolikus püspök és Fekete Károly református püspök 2017. december 7-10. között látogatott a svájci városba, az ökumenikus mozgalom központjába.
Világimanapi Előkészítő Konferencia
dec 13
2017
A 2018. évi Világimanapon, a suriname-i asszonyok, a teremtett világ iránti felelősségünkre, a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmünket, a Teremetés könyvének 1-31. igeversei alapján. Liturgiánk címe is ez: „Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!”
Adventi Jótékonysági Koncert a Rotary Klub szervezésében
dec 13
2017
„A világot jobbá, szebbé tenni akarók klubja” – ezekkel a szavakkal definiálja magát a Rotary Klub Debrecen, amely idén decemberben is megrendezi a már hagyománnyá vált jótékonysági hangversenyét a Debreceni Református Nagytemplomban.
A Szentírás vándorútja a Körösszegapáti Református Egyházközségben
dec 13
2017
A Vándorbiblia, mely a Reformáció 500. évfordulójára készült Biharban került a szó szoros értelemben a református hívek kezébe.
Nőszövetség imanap a Kistemplomban
dec 12
2017
2017. december 3-án a debreceni Kistemplomi-Ispotályi Gyülekezet adott otthont a Tiszáninneni Református Nőszövetség Kárpát-medencei imanapjának. Az alkalom mottójául János evangéliuma 15. fejezetének 16. verse szolgált. „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon.”
VeresÍrás - a találkozások találkozása
dec 11
2017
A reformációt megünnepelni nehéz dolog. Nehéz, mert nem egy olyan múltbeli folyamat, amire visszatekintve ünnepelünk, hanem egy állandó, hitünk szerint Istentől kapott változás. Ebből kifolyólag nem könnyű megfogalmazni, hogy pontosan mi az, amit ünnepelni kell, és mi az, amit megélni, életünkben továbbvinni érdemes, és hol találkozik a kettő. 
Hamarosan már angol szakos vallástanárokat is képezhetnek Debrecenben
dec 11
2017
Jelentős többletforráshoz jut a Debreceni Hittudományi Egyetem. A támogatásból nagy fejlesztéseket tervez oktatási stratégiájában az intézmény.
A Szentírás vándorútja a Darvasi és a Csökmői Református Egyházközségekben
dec 11
2017
Átlépte a megyehatárt a vándorúton lévő Biblia, ami a Békési Egyházmegye után most a Bihar Egyházmegyében folytatja útját. 2017. január elsején indult útjára a Szentírás a Tiszántúlon, hogy bejárja mind a kilenc egyházmegyét. Mielőtt visszatérne Debrecenbe, a Bihari Egyházmegyébe is elérkezett, elsőként a kicsiny Darvasi Református Egyházközségbe 2017. december 8-án.
Lámpás élet
dec 11
2017
Világítani. Ez a feladata minden keresztyén embernek – vallja Halasi Péter. A fiatal fogorvos hívő családba született, életében már gyermekkorától kezdve fontos szerepet játszott a Teremtő és Gondviselő Isten. Hivatásában is az emberek segítésére, gyógyítására esküdött fel, és gyülekezetében – a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben - is aktív szolgálatot vállal.