Versenyfelhívás - többfordulós vetélkedő a Reformáció 500. alkalmából
ápr 27
2017
A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával meghirdeti a Tiszántúli Református Egyházkerület felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt. 
A Debreceni Református Egyházmegye presbiteri továbbképzése
ápr 27
2017
2017. április 22-én Létavértesen rendezték meg a Debreceni Református Egyházmegye Presbiteri szövetségének presbiter-továbbképzési alkalmát, amelynek a Vértesi Református Egyházközség adott otthont. 
Kérdőív - médiahasználati szokások
ápr 25
2017
Az alábbi kérdőívben a segítségét kérjük, hogy jobban megismerjük a médiahasználati szokásait. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit tart értékesnek, milyen műsorokat néz, hallgat. Kérjük, szánjon ránk 10 percet, és töltse ki ezt a kérdőívet, ezzel segítve a munkánkat.
Reformációs ünnepség és kistérségi találkozó Balmazújvárosban
ápr 25
2017
Három egyházmegye, Bihar, Debrecen, Hajdúvidék gyülekezeti tagjai találkoztak 2017. április 8-án, a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként a kistérségi találkozón. Több mint hétszázan regisztráltak, így megtöltöttük a balmazújvárosi templom sorait.
Esperesi elköszönés és új esperes beiktatása a Nagykunságban
ápr 25
2017
Kettős ünnepi alkalomra került sor 2017. április 23-án, vasárnap 15 órától a karcagi református nagytemplomban. A nagyszámú gyülekezet előtt egyházmegyei közgyűlést tartottak a nagykunsági reformátusok, amelyen előbb Beszterczey András nyugalomba vonult esperestől köszöntek el, majd ezt követően Koncz Tibor megválasztott esperes beiktatása következett. 
Egy szempillantásnyi idő
ápr 25
2017
Élettörténetek találkozási pontjává vált a Hajdúvidéki generációk közti találkozó napja 2017. április 22-én Hajdúböszörményben. A Bocskai téri gyülekezet szervezte meg a találkozót a Hirdesd az Igét! programsorozat keretében.
A Szentírás vándorútja a Tiszabecsi Református Egyházközségben
ápr 25
2017
Április 22-én megérkezett gyülekezetünk közösségbe az év elején útjára indult Vándorbiblia. E különleges Szentírást mindenképpen szerettük volna, ha a hittanos gyerekek is megtekinthetik. 
A Szentírás vándorútja a Kispaládi Református Egyházközségben
ápr 24
2017
2017. április 19-én a délutáni órákban a botpaládi gyülekezet küldöttsége által megérkezett a kispaládi gyülekezet közösségébe a Vándorbiblia. E zord és télies tavaszi napon csak egy maréknyi, ám annál lelkesebb csapat gyűlt össze, hogy együtt közösen legyünk részesei ennek az áldott pillanatnak. Az előírt liturgiát követve készültünk a kijelölt igeszakaszok olvasására, melyet gyülekezeti tagjaink- kicsik és nagyok egyaránt- olvastak fel. Az örökkévaló Isten áldása kísérje tovább e Szentírás útját.
Családterápiás konferencián jártunk Debrecenben
ápr 24
2017
Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezték meg április 21-23. között a Magyar Családterápiás Egyesület XXXI. vándorgyűlését, melynek a fő témája „A család, mint a lelki egészség bölcsője” volt.
A Szentírás vándorútja az Uszkai Református Egyházközségben
ápr 24
2017
"Ezt a történetet már olvastuk!"- kiáltott fel boldogan az első osztályos Simon Lacika, aki a gyülekezet előtt édesanyjával együtt olvasott fel Uszkában a Vándorbiblia kijelölt szakaszából. Áldott az, amikor a gyermekek Bibliát olvasó szüleik nyomában járnak. Isten áldja a Vándorbiblia útját gyülekezeteinkben.