Nőszövetség imanap a Kistemplomban
dec 12
2017
2017. december 3-án a debreceni Kistemplomi-Ispotályi Gyülekezet adott otthont a Tiszáninneni Református Nőszövetség Kárpát-medencei imanapjának. Az alkalom mottójául János evangéliuma 15. fejezetének 16. verse szolgált. „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon.”
VeresÍrás - a találkozások találkozása
dec 11
2017
A reformációt megünnepelni nehéz dolog. Nehéz, mert nem egy olyan múltbeli folyamat, amire visszatekintve ünnepelünk, hanem egy állandó, hitünk szerint Istentől kapott változás. Ebből kifolyólag nem könnyű megfogalmazni, hogy pontosan mi az, amit ünnepelni kell, és mi az, amit megélni, életünkben továbbvinni érdemes, és hol találkozik a kettő. 
Hamarosan már angol szakos vallástanárokat is képezhetnek Debrecenben
dec 11
2017
Jelentős többletforráshoz jut a Debreceni Hittudományi Egyetem. A támogatásból nagy fejlesztéseket tervez oktatási stratégiájában az intézmény.
A Szentírás vándorútja a Darvasi és a Csökmői Református Egyházközségekben
dec 11
2017
Átlépte a megyehatárt a vándorúton lévő Biblia, ami a Békési Egyházmegye után most a Bihar Egyházmegyében folytatja útját. 2017. január elsején indult útjára a Szentírás a Tiszántúlon, hogy bejárja mind a kilenc egyházmegyét. Mielőtt visszatérne Debrecenbe, a Bihari Egyházmegyébe is elérkezett, elsőként a kicsiny Darvasi Református Egyházközségbe 2017. december 8-án.
Lámpás élet
dec 11
2017
Világítani. Ez a feladata minden keresztyén embernek – vallja Halasi Péter. A fiatal fogorvos hívő családba született, életében már gyermekkorától kezdve fontos szerepet játszott a Teremtő és Gondviselő Isten. Hivatásában is az emberek segítésére, gyógyítására esküdött fel, és gyülekezetében – a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben - is aktív szolgálatot vállal. 
Missziói referens állás
dec 07
2017
A Magyarországi Református Egyház pályázatot hirdet 1 fő részére referensi munkakör betöltésére a Zsinati Hivatal Missziói Irodáján.
Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
dec 07
2017
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2017. december 6-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" - Arany200 kiállítás a Református Kollégium Múzeumában
dec 06
2017
"Jártam a jelenben, éltem a jövőben" címmel nyílt Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából időszaki kiállítás a Debreceni Református Kollégium Múzeumában.
„A múltba csontosodás helyett megtartó emlékezés - 70 éves a Tiszaföldvár-Ószőlői gyülekezetrész
dec 06
2017
Püspöki látogatással ünnepelték meg a tiszaföldvári reformátusok a december 3-án, advent első vasárnapján az ószőlői gyülekezetrész fennállásának 70. évfordulóját. 
Ünnepélyes adventi gyertyagyújtás Debrecenben - hanganyaggal
dec 04
2017
Mintegy ezer egybegyűlt előtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap este Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtt felállított karácsonyfánál.