A Szentírás vándorútja a Körösszegapáti Református Egyházközségben
dec 13
2017
A Vándorbiblia, mely a Reformáció 500. évfordulójára készült Biharban került a szó szoros értelemben a református hívek kezébe.
VeresÍrás - a találkozások találkozása
dec 11
2017
A reformációt megünnepelni nehéz dolog. Nehéz, mert nem egy olyan múltbeli folyamat, amire visszatekintve ünnepelünk, hanem egy állandó, hitünk szerint Istentől kapott változás. Ebből kifolyólag nem könnyű megfogalmazni, hogy pontosan mi az, amit ünnepelni kell, és mi az, amit megélni, életünkben továbbvinni érdemes, és hol találkozik a kettő. 
A Szentírás vándorútja a Darvasi és a Csökmői Református Egyházközségekben
dec 11
2017
Átlépte a megyehatárt a vándorúton lévő Biblia, ami a Békési Egyházmegye után most a Bihar Egyházmegyében folytatja útját. 2017. január elsején indult útjára a Szentírás a Tiszántúlon, hogy bejárja mind a kilenc egyházmegyét. Mielőtt visszatérne Debrecenbe, a Bihari Egyházmegyébe is elérkezett, elsőként a kicsiny Darvasi Református Egyházközségbe 2017. december 8-án.
Lámpás élet
dec 11
2017
Világítani. Ez a feladata minden keresztyén embernek – vallja Halasi Péter. A fiatal fogorvos hívő családba született, életében már gyermekkorától kezdve fontos szerepet játszott a Teremtő és Gondviselő Isten. Hivatásában is az emberek segítésére, gyógyítására esküdött fel, és gyülekezetében – a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben - is aktív szolgálatot vállal. 
„A múltba csontosodás helyett megtartó emlékezés - 70 éves a Tiszaföldvár-Ószőlői gyülekezetrész
dec 6
2017
Püspöki látogatással ünnepelték meg a tiszaföldvári reformátusok a december 3-án, advent első vasárnapján az ószőlői gyülekezetrész fennállásának 70. évfordulóját. 
„Csak Krisztusban kaptam reményt…” - Fogyatékossággal élők világnapja a Nagytemplomban
dec 4
2017
Az Egyesült Nemzetek Szervezete 25 évvel ezelőtt nyilvánította december 3-át a fogyatékkal élők világnapjává, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra a problémákra, melyek a betegség vagy baleset következtében fogyatékossá váltak mindennapjait terhelik. Idén a világnap egybeesett advent első vasárnapjával, amikor a Debreceni Református Nagytemplomban az Immánuel Otthon és Iskola gyermekei is szolgáltak.
Ismét Konfirmandus nap Nyírbátorban - bizonyságtétel útravalónak
dec 2
2017
A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megtartotta Konfirmandus találkozóját Nyírbátorban november 25-én. A konfirmáció előtt álló fiatalok egy napra találkozhattak azokkal a társaikkal, akik szintén májusban tesznek majd fogadalmat. Közel 33 egyházközségből, több mint 400 vendég érkezett lelkészeik és hitoktatóik kíséretében. A jeles eseménynek immáron hatodik éve a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola adott ismét otthont.
A Szentírás vándorútja a Köröstarcsai Református Egyházközségben
dec 2
2017
2017. november 17-én 11 órakor érkezett meg a köröstarcsai templomba a debreceni Nagytemplomból elindult Vándorbiblia. 
10 éves a csárdaszállási református templom
dec 2
2017
2017. november 26-án délután templomuk felépülésének 10. évfordulóján hálaadó istentiszteletet tartottak a csárdaszállási reformátusok. 
A református értékek őrzése, átadása
nov 30
2017
A református értékek őrzése, átadása... Elismerő oklevél egy kiváló nevelőnek