A Szentírás vándorútja az ország legkeletibb településén, Garbolcon - hanganyaggal
márc 23
2017
A Tiszántúli Református Egyházkerület a reformáció 500. és a magyarországi reformáció 450. évfordulója alkalmából egy Vándorbibliát indított útjára, amely a kerület mind a 414 gyülekezetében megfordul ebben az évben. A kilencvenedik napon az ország legkeletibb gyülekezetébe, Garbolcra érkezett március 19-én – vasárnap délután.
Kápolnaszentelés Tiszaszentimrén
márc 20
2017
Annyi mindenért lehetünk hálásak az Úrnak. Az elmúlt években olyan sok féle módon, olyan sok mindenben mutatta meg rajtunk kegyelmét. S most újra. 
A Szentírás vándorútja a Győrteleki Református Egyházközségben
márc 13
2017
Nagy örömmel és hálaadással vártuk Győrtelekre a Vándorbibliát, melyet Nt. Guti Sándor és a szatmárököritói, fülpösi és rápolti küldöttség adott át gyülekezetünknek.
Reformáció 500 Újfehértón
márc 10
2017
2017. február 26-án és március 5-én mutatták be az újfehértói református gyülekezet tagjai Tóth-Máthé Miklós az Én, Károli Gáspár című monodrámájának pódiumjátékká alakított változatát.
A Szentírás vándorútja Csengerben és Szamosangyaloson
márc 8
2017
Csengerbe február 27-én a reggeli órákban érkezett az a Vándorbiblia, amely egy év alatt bejárja a Tiszántúli Egyházkerületet. A délelőtti órákban a csengeri műemlék templomban az úrasztalán tekinthették meg a helyi Makovecz Imre Általános Iskola hittanos gyermekei. E látogatásuk során került felolvasásra az újszövetségi Igeszakasz, és a gyermekek megismerhették a Biblia útját és a kezdeményezők szándékát ezzel kapcsolatosan. 
Spirituális elvonulás – presbiterekkel
márc 7
2017
A Hosszúpályi Református Egyházközség presbitériuma 2017. február 17-19. között csendes hétvégét tartott Beregdarócon lelkipásztoraik vezetésével, a személyes lelki megújulás és a tisztújításra való felkészülés jegyében.
A Szentírás vándorútja a Porcsalmai Református Egyházközségben
márc 6
2017
Isten különös ajándéka, hogy Bibliavasárnap - március 5-én - a Porcsalmai Református Egyházközségbe érkezett a Tiszántúli Egyházkerület által vándorútra indított Szentírás.
A Szentírás vándorútja a Csengersimai Református Egyházközségben
márc 6
2017
Gyülekezetünkbe 2017. március 1-én érkezett meg az útjára indított Szentírás, amit a komlódtótfalusi gyülekezet tagjai hoztak el hozzánk. 
A Szentírás vándorútja a Komlódtótfalui Református Egyházközségben
márc 3
2017
A Szatmári Református Egyházmegye egyik legkisebb gyülekezete, a Komlódtótfalui gyülekezet örömmel fogadta február 28-án a Szentírást. Böjtre készülve, imaheti alkalmunkon adta át Dr. Tőkés Zoltán csengeri lelkipásztor a vándorbibliát, majd hirdette közöttünk Isten Igéjét.
A Szamosszegi Református Egyházközség Reformáció Programsorozataiból
márc 2
2017
2016 nyarán a Szamosszegi Református Egyházközségben a Reformáció 500 éves jubileuma előtt levendula ültetéssel megkezdte programsorozatát.  A templom és a parókia körül 500 db levendula tövet a Hollandia, Kampen városából érkező fiatalok és a helyi fiatalok együtt munkálkodva elültettek.