„Vigyél tovább, mint a lábam tudna menni!” – regionális ifinap Nyíracsádon
okt 18
2017
Negyedik alkalommal rendezte meg a Nyíracsádi Református Egyházközség október 14-én a Nyíracsádi Református Regionális Ifinapot, a helyi művelődési házban. Az idei alkalmon mintegy 80-an vettek részt, Nyírábrány, Hajdúsámson, Hajdúböszörmény, Balmazújváros, Debrecen, Ottomány, és Érmihályfalva gyülekezeteiből. Áhítat, zenés dicsőítés, előadás, táncház, kézműves foglakozás és imaséta segítette a fiatalokat közelebb kerülni a Teremtőhöz.
„Uram, Te voltál hajlékunk, nemzedékről nemzedékre” - 20 éves az Ebesi Református Templom
okt 12
2017
2017. október 8-a az ebesi gyülekezet életében egy kiemelkedő dátum, fontos esemény időpontja. Sőt, azt is mondhatjuk, hogy kétszeresen is kiemelkedő volt ez a nap. Ezen a napon ugyanis hálaadó ünnepi istentisztelet keretében emlékezhettünk meg a reformáció 500., valamint az Ebesi Református Templom építésének huszadik évfordulójáról.
Ünnepi alkalmak a Reformáció 500 éves évfordulóján az Abádszalóki Református Egyházközségben
okt 12
2017
2017. szeptember 19-én 17 órakor ünnepi gyülekezet várta a Vándorbibliát az abádszalóki református templomban. A kijelölt igeszakaszokat a presbitérium tagjai olvasták fel.    
Első Családi Nap a Tiszaburai Református Egyházközségben
okt 12
2017
2017. szeptember 9-én szombat 11 órai istentiszteletre gyűltek össze a Tiszaburáról elszármazott testvéreink, valamint az itthon élők. Az istentiszteleti szolgálatot Erdei István lelkipásztor, mint vendég igehirdető végezte. 
Istentisztelet a családdal a Kálvin Kápolnában Szegeden
okt 10
2017
Családi istentiszteletet tartottak október 6-án Nagyfán, a Szegedi Fegyház és Börtön III. objektumában. Tizenegy elítélt érdemelte ki jó magatartásával, hogy családjával együtt hallgassa az igét a börtön Kálvin Kápolnájában, majd családi beszélőn találkozhattak rokonaikkal.
A Szentírás vándorútja a Mezőtúri Református Egyházközségben
okt 10
2017
2017. október 2-án a Szendy Pál Református Idősek Otthonában fogadta a Vándor Bibliát Mihalina László lelkészelnök, melyet Kereszti Roland túrkevei lelkipásztor adott át. Ezzel kezdetét vette a Református Egyházközség Idősek Otthonában az Idősek Hete is, hiszen október 1-én volt az Idősek Világnapja. 
Szatmári Református Templomok kiállítás a Reformáció 500. évfordulójának tiszteletére
okt 8
2017
A Fehérgyarmati Pilder Mária Református Nőszövetség és a Szatmári Alkotók Közössége 2017. október 3-án megnyitotta a Szatmári Református Templomok című kiállítást a Reformáció 500 évfordulójának tiszteletére. 
II. Napközis Hittantábor Fehérgyarmaton
okt 8
2017
2017. augusztus 7. és 11. között második alkalommal rendeztük meg a Napközis Hittantáborunkat. Az előző év áldásain felbuzdulva, csaknem megduplázva a létszámot közel 90 gyermek táborozott a templomkertben, belakva az Isten házát és udvarát.
Vitális Sándor - nyugalmazott vasdiplomás református lelkipásztor - 1926-2017.
okt 8
2017
Vitális Sándor Kisújszálláson született 1926. november 2-án, szülei Vitális Pál és Szilágyi Etelka. A két szülő mellett 4 testvér ülte körül a családi asztalt.
Családi nap Hajdúböszörményben
okt 4
2017
Minek a nő? Minek a férfi? Minek a házasság? Minek a család? Minek a nemzet? Ezekre a kérdésekre keresték a választ többek között szeptember 23-án, azon a családi napon, amit a hajdúböszörményi Kálvin János Református Szociális Szolgáltató Központban tartottak. A délelőtt az intézmény, a délután pedig  a fenntartó, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség családi napja volt. A rendezvényt uniós forrásból, az Új Széchényi Terv (EFOP-1.3.5.-16-2016-00836) keretéből finanszírozták.