Szamosszegi kiszállás
márc 20
2018
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 14 bátor hallgatója három autóval útnak indult a szamosszegi gyülekezetbe március 18-án, hogy bizonyságot tegyenek és hirdessék Isten örömöt adó üzenetét.
Isten elhívásával a katedrán
márc 19
2018
Pedagógusként és presbiterként a fiatalok hitbéli nevelését, és a gyülekezet gyarapítását tartja fontosnak Pataki József. A matematika-fizika szakos tanár a Hajdúhadházi Református Egyházközség presbitere, és a gyülekezet fenntartásában működő Rózsai Tivadar Református Általános Iskola pedagógusa. 
„Mindenért hálát adjatok…” - hanganyaggal
márc 15
2018
A Nyírpazonyi Református Gyülekezet Temploma megtelt a hatalmas Istent magasztaló hálaének zenéjével, amikor 2018. március 8-án délután istentiszteletre gyűltünk egybe. Örömmel fogadtuk a meghívott vendégeket, egyházi és világi elöljáróinkat, és minden, az örömben velünk osztozó kedves testvérünket, hogy imádságos közösségben, Istennek hálát adva zárhassuk azt a nagy beruházást, amely az elmúlt esztendőben indult, s idén tavasszal szép eredménnyel zárult az egyházközség fenntartásában működő Simeon Szociális Szolgáltató Központ épületegyüttesén.
Házasság hete Nyírteleken
márc 8
2018
A Házasság hete egy olyan kezdeményezés, ami 5 kontinens 21 országában van jelen. A házasságra és a család fontosságára akarja felhívni a figyelmet. Minden évben Valentin nap környékén rendezik meg. Településünkön február 17-én, a házasságkötő teremben tartottuk alkalmunkat. A programra azokat a párokat hívtuk, akik szeretik a házasságukat. Tíz pár fogadta el a meghívást. A huszonévesektől kezdve a hetvenesekig minden korosztály jelen volt, de legtöbben a fiatal felnőttek voltak.
Új gyülekezet van születőben Debrecenben
márc 1
2018
Február 18-án fontos eseményhez érkezett a formálódó Debrecen-Úrréti Református Közösség a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség területén és felügyelete alatt. Debrecen 21. református gyülekezetének előkészítése már több mint egy éve elkezdődött, és tavaly szeptember óta már heti rendszerességű előkészítő alkalmakat is tartottunk. Az előkészületek közben növekvő közösség ismerőseit és a környékbelieket is meghívtuk a februári „nyitó” istentiszteletre, és így több mint kétszázan ünnepelhettünk.
A Tíz Ige - Református Esték a Nagysándor-telepen
márc 1
2018
Az igemagyarázatos sorozat február 25-én úrvacsorás istentisztelettel zárult, melyen dr. Fekete Károly püspök hirdetett igét a 10. parancsolat alapján.
Házasság hete - Istentisztelet a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben
feb 27
2018
2018. február 18-án Fekete Károly, tiszántúli püspök Igehirdetéssel szolgált a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségben.  
Hívtalak, de nem jöttetek
feb 1
2018
Utoljára szólaltak meg a felvidéki Szútor község református romtemplomának harangjai január 21-én. A tető nélküli, szétlopott templom legértékesebb darabjai voltak a harangok, félő volt, hogy – ahogy a templom más tárgyait is – ellopják ezeket is. Ezért döntöttek úgy, hogy leszerelik a toronyból a harangokat és Gombaszögön őrzik őket, ahol még akár istentiszteletre is hívogathatnak.
Mi az a kocsmamisszió? - avagy nem vagyunk bolondok
jan 30
2018
"Mikor pedig ezeket hozta fel védelmére, Fesztusz hangosan így kiáltott: Bolond vagy te, Pál! A sok tudomány őrültségbe visz.  Pál azonban így válaszolt: Nem vagyok bolond, nagyra becsült Fesztusz, hanem igaz és józan beszédet szólok." (ApCsel 26, 24-25) Miért kezdtünk kocsmamisszióba ’Szólj be a papnak’ néven? Egyáltalán mi az a misszió, és mi köze a kocsmához? Miért hívunk fel kifejezetten beszólásra, provokációra?
A legnagyobb gyógyító nyomában
jan 24
2018
Emberi példa. A mindössze huszonkét éves orvostanhallgató Badics Árpád a lemondások útját választva, a szülői házban látott mintával szembemenve a keresztyén élet mellett döntött. Hitbeli megerősödését a december 6-i keresztelője bizonyítja, amelyet a debreceni református egyetemi gyülekezet templomában tartottak.